שתף קטע נבחר

מתכונים עם נענע של השף ניר צוק

עלה ירוק: היא אולי נראית תמימה למראה אך היא שובבה וסוערת ויכולה לגרום לכם לסערה בצלחת - השף ניר צוק מגיש ארבעה מתכונים עם נענע - סלט נענע, קלמרי עם נענע, רוטב קר לדג ומשקה נענע צונן

הנענע, אותו עלה ירוק ותמים למראה, נחשב לבריא במיוחד. עוד בתקופות קדומות הבינו בני האדם כי התכונות המרפאות של הנענע הופכות אותה לצמח מרפא מרגיע ומענג.

 

את התכונות המרגיעות של הנענע גיליתי בשבועות האחרונים, כשביליתי שעות ברחוב לינקולן, מזיע לקראת פתיחת הבר-מסעדה החדש שלי. אביה של בעלת המקום השכן, ישב כל יום בחוץ ושתה להנאתו תה עם נענע. וככה, מצאתי את עצמי בחודש האחרון שותה כל יום תה עם נענע טרייה, שפורחת בדיוק בחודשים האלה.

 

אבל למען האמת, הרומן שלי עם הנענע התחיל אצל סבתא, שגידלה אותה בגינה שלה ושלחה אותי בכל בוקר לקטוף לה נענע לכוס התה. אני זוכר שהייתי צריך להקפיד כל בוקר ללכת לחלק אחר בגינת הנענע, כדי שלא אגרום לקרחות בגינה. עד היום אני זוכר את הריח הנפלא של הנענע על קצות האצבעות שלי אחרי שהייתי מגיש לה את הגבעולים הטריים שקטפתי לה.

 

היום, בשביל להתרענן מהחום, אני מגיש לכם ארבעה מתכונים עם נענע, תהנו.

 

סלט של נענע ותפוחי אדמה 

 

המצרכים (ל-6 מנות):

12 תפוחי אדמה

2 צרורות נענע

1 חבילת אספרגוס

1 לימון

1/3 כוס שמן זית

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך, ומניחים בקירור.
  2. שוטפים את הנענע היטב, מייבשים ומפרידים לעלים.
  3. חותכים את האספרגוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ. חולטים כ-2 דקות במים רותחים מומלחים, ומעבירים לקערה עם מים קרים.
  4. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים, קוצצים את הלימון עם קליפתו, מערבבים הכול בקערה ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית.

  

קלמרי עם נענע ועגבניות

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1/2 ק"ג ראשי קלאמרי

4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בעובי ס"מ 

1 צרור עלי נענע, מופרדים מהגבעול

1 פלפל חריף אדום, פרוס לפרוסות דקות

6 שיני שום, פרוסות לפרוסות דקות

מעט שמן לטיגון

מלח, פלפל

מיץ מ-2 לימונים

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן במחבת, וצורבים את ראשי הקלאמרי במשך 3-4 דקות .
  2. מוסיפים למחבת את השום והפלפל החריף, ומטגנים במשך כ-2 דקות.
  3. שמים את הקלאמרי ואת תערובת הפלפל החריף בקערה, מוסיפים את העגבניות ועלי הנענע, מתבלים ומערבבים היטב. מגישים.

 

רוטב נענע קר לדגים

 

המצרכים (ל-6 מנות):

6 יחידות פילה מוסר ים

 

לרוטב:

1 חבילת נענע, מופרדת לעלים

1/4 פלפל ירוק חריף

2 שיני שום

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מים

1 לימון, סחוט למיץ

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הרוטב, למעט שמן הזית .
  3. מזלפים לתוך המסה שנוצרה את שמן הזית, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מתבלים את הדג במלח ופלפל, וצולים בתנור החם במשך 12-10 דקות.
  5. מוציאים מהתנור ומברישים את הדג בממרח הנענע. מגישים.

 

משקה נענע צונן  

 

המצרכים:

1 חבילה גדולה של נענע

1/2 כוס סוכר

2 ליים טריים, חתוכים לרבעים

חופן קרח

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר כ-2 ליטר מים עם סוכר, עד שהסוכר נמס. ממתינים במשך כ-5 דקות שהטמפרטורה תרד מעט.
  2. מוסיפים לסיר את הנענע והליים, ממתינים במשך כ-5 דקות נוספות, ומוציאים את הנענע.
  3. מניחים לנוזל להגיע לטמפרטורת החדר, ומוזגים לקנקן עם הרבה קרח.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
השף ניר צוק מבשל עם נענע
צילום: ירון ברנר
מומלצים