שתף קטע נבחר

הכי נמוך, הכי מרווח: הכיתות של ים המלח

התלמידים בבית הספר תמר לא שמעו על מחאת הסרדינים, אך גם אם 15 תלמידי כיתה א' ישמעו על הצפיפות הם בטח יתקשו להאמין. אחינועם סבג תהיה הבת היחידה בכיתה ה'. "צריך להתחבר למשחקים של הבנים"

 

 

 

15 תלמידים בכיתה א', 21 תלמידים בכיתה ב' (הכיתה הגדולה ביותר), 16 תלמידים בכיתה ד', 9 תלמידים בכיתה ה' ו-15 תלמידים בכיתה ו'. הכירו את בית הספר תמר שממוקם בדרום ים המלח ביישוב נווה-זוהר, היישוב הנמוך ביותר בעולם.

 

בית הספר היסודי, שבו לומדים תלמידים מהיישובים הסמוכים בשטחי המועצה, משמש את ילדי קיבוץ עין גדי, מושבי נאות הכיכר, עין תמר והיישוב הקהילתי נווה זוהר. בסך הכול לומדים בו כ-95 תלמידים בכיתות א' עד ו'.

 

אחינועם סבג, בת 10 מקיבוץ עין גדי שעולה לכיתה ה', תהיה הבת היחידה בכיתה המרווחת. "קשה להיות בת יחידה", סיפרה בשיחה עם ynet, "כי צריך להתחבר למשחקים של הבנים ולדיבורים שלהם. ואם אני אגיד להם פתאום שמשחקים חבל הם לא יאהבו את זה ויריבו. אני צריכה לעשות רק מה שהם עושים וזה קשה. אבל לא הייתי רוצה שיהיו יותר תלמידים. ככה לא צפוף בכיתה, יש לך שולחן לבד ואתה לא צריך כל הזמן להצטופף ולהזיז דברים. לא שמעתי על מחאת הסרדינים. מה זה?"

 

תלמידי תמר. יש מרחב (צילום: רועי עידן ) (צילום: רועי עידן )
תלמידי תמר. יש מרחב(צילום: רועי עידן )

סבג סיפרה כי היא אוהבת את בית הספר. "יש תשומת לב לכל תלמיד", אמרה. "המורים ממש משקיעים בנו. אני מרגישה שבאמת מלמדים אותי".

 

יאיר באומן, בן שבע מעין התמר שעולה לכיתה ב', גם כן לא שמע על מחאת הסרדינים. "אני לא אוהב ללכת לבית ספר", הודה, אך ציין כי בשיעור אומנות משתתפים רק 11 תלמידים ויש הרבה מקום.

 

בבית הספר לומדים רק חמישה ימים בשבוע בעקבות החלטה של אגף החינוך. הצוות החינוכי גם פיתח פרויקטים ייחודיים לבית הספר והתאים את תוכנית הלימודים לתנאי המקום והאוכלוסייה שמתפרנסת ברובה מתחומי התיירות והחקלאות. התלמידים לומדים על הייחוד של המדבר, עושים סיורים באזור ים המלח ואפילו מקבלים שיעורים על הבולענים.

 

במועצת תמר אומרים כי בית הספר, בניהולו של איש החינוך והמורה למדעים אייל קידר, מספק את כל השירותים שהתלמידים זקוקים להם, "החל מלימודי הליבה ועד שיעורים פרטיים ותגבורים במקרה הצורך. הקהילה הקטנה והכיתות המצומצמות מאפשרות בקרה מרבית ומיצוי הפוטנציאל הגלום בכל ילד וילד".

 

מועצת תמר היא מועצה קטנה, אך עשירה. בשטח המועצה חיים כיום כ-1,350 בני אדם שנהנים מתשלומי הארנונה של מלונות ים המלח והמפעלים באזור.

 

ב-1 בינואר נכנסו לתוקפן החלטות ועדת הגבולות שבמסגרתן חתמו רשויות הנגב על הסכם צדק חלוקתי שמטרתו ליצור חברה שוויונית בין הרשויות באזור. בפועל מעבירה מועצת תמר כ-13 מיליון שקל לטובת העיריות השכנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
תלמידים בבית ספר
צילום: רועי עידן
מומלצים