שתף קטע נבחר

איזה כריך הם אוהבים? החזרה לבית ספר, גרסת הסנדוויץ'

בין שתי פרוסות: עשרה ילדים מתוקים שיתחילו מחר את שנת הלימודים, התקבצו בחצר בית ספר באזור המרכז וערכו מבחן טעימות לכריכים בשלל גירסאות. ומה הממצאים של השופטים הצעירים? מפתיעים בהחלט. צפו

הורים נחלקים לשני סוגים - כאלה שמשקיעים בכריכים של הילדים ולא חוששים להכניס ממרח עדשים טבעוני או אנטיפסטי משודרג ולעומתם, כאלה ששוקולד השחר או גבינה צהובה עם עגבניה הם הסנדוויץ' האולטימטיבי עבורם.  

 

רגע לפני פתיחת שנת הלימודים, יצאנו לבדוק עם עשרה ילדים (מתוקים!) איזה כריך הם היו רוצים שאבא או אימא יכינו להם לבית הספר. בין שלל התוספות והשדרוגים - מסתבר שדווקא ירקות וטונה, הם המועדפים על השופטים הצעירים. את השוקולד - הם מעדיפים להשאיר לאירועים מיוחדים. צפו:

 

 

והנה גם שבעה מתכוני כריכים בריאים ומשודרגים, שגם אלו שאינם נמנים על חובבי המטבח יצליחו להכין, ובקלות.  

 

כריך סלט טונה

מתכון של מאפיית "לחמים"

 

המצרכים:

 

לסלט טונה:

1 קופסת טונה בשמן

4 צלפים קצוצים

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף בצל קצוץ

2 כפות מיונז

מעט מיץ לימון

מלח, פלפל שחור

 

לכריך:

2 פרוסות לחם דגנים מלא

1 ביצה קשה, חתוכה לפרוסות

1 מלפפון, חתוך לפרוסות דקות

1 עגבניה, חתוכה לפרוסות דקות

1 עלה חסה

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, ומורחים על פרוסת לחם.
  2. מסדרים מעל את פרוסות המלפפון, הביצה, העגבניה ועלי החסה.
  3. מניחים מעל פרוסת לחם נוספת, ומגישים.

 

כריך חביתה

מתכון של רשת "ארומה תל אביב"

 

המצרכים:

2 פרוסות לחם מחיטה מלאה

חביתה מ-2 ביצים (מומלץ לעשות במחבת טפלון עם תרסיס שמן קנולה, כדי להמעיט בכמות השמן)

1 עגבניה, חתוכה לפרוסות דקות

1 עלה חסה

1 מלפפון חמוץ במלח פרוס

1 כף גבינת שמנת 5%

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מורחים את 2 הפרוסות בגבינת שמנת.
  2. חוצים את החביתה, ומניחים על אחת הפרוסות. מניחים מעל את העגבניה, המלפפון החמוץ ועלה החסה.
  3. מניחים מעל את הפרוסה השנייה, וחוצים לשניים בעזרת סכין חדה.

   

כריך טבעוני

מתכון של "מאפיית ברמן"

 

המצרכים:

2 פרוסות לחם מקמח מלא או לחמנייה מקמח מלא

2 כפות ממרח עדשים כתומות (ראו מתכון)

1 עלה חסה או חופן נבטי חמנייה

 

לממרח עדשים:

1 כוס עדשים כתומות

3 כוסות מים רותחים

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל

לימון - לפי הטעם

שום כתוש - לא חובה

 (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ממרח העדשים -  מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים במשך כ-1/2 שעה עד לריכוך. מסננים ומרסקים את העדשים. מוסיפים לתערובת 4 כפות שמן זית, מלח, פלפל ולימון.  ניתן גם להוסיף שום כתוש, אם רוצים.
  2. מכינים את הכריך - מורחים שכבה עבה של ממרח עדשים על 2 פרוסות הלחם או על שני צידי הלחמנייה. במידה והילדים אוהבים - מוסיפים מעל עלה חסה או נבטי חמניות.-
  3. הגשה - חותכים את הכריך למשולשים או לריבועים, ומגישים לצד גזר גמדי, מלפפון ופלפל.

   

כריך אבוקדו

מתכון של מאפיית "לחמים"

 

המצרכים:

2 פרוסות לחם קסטן מקמח מלא

גבינה בולגרית למריחה

1 אבוקדו פרוס

1 מלפפון פרוס

1 עגבניה פרוסה

 (צילום: index open)
(צילום: index open)

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הגבינה על 2 פרוסות הלחם.
  2. מסדרים מעל את פרוסות האבוקדו בצורת מניפה, את פרוסות העגבניה ואת פרוסות המלפפון.
  3. מניחים מעל את פרוסת הלחם השנייה, ומגישים.

 

כריך גבינה לבנה

מתכון של "מאפיית אנג'ל"

 

המרכיבים:

לחם "פשוט מלא" 100% קמח מלא

גבינה לבנה 5%

1 פרוסת גבינה צהובה

1 מלפפון, חתוך לפרוסות

1 עגבניה, חתוכה לפרוסות

2 זיתים ירוקים מגולענים

 (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)
 

אופן ההכנה:  

  1. מורחים שכבה נדיבה של גבינה לבנה על פרוסת לחם.
  2. במרכז הלחם מניחים פרוסת מלפפון, ועליה 2 פרוסות עגבניה טרייה.
  3. מניחים על הלחם פרוסת גבינה צהובה ושמים את פרוסת הלחם הנוספת.
  4. שמים מעל 2 זיתים ירוקים מגולענים ממולאים בעגבניה כך שיווצר פרצוף, ומגישים.

 

טורטיית בריאות

מתכון של "קפה ג'ו"

 

המצרכים:

1 טורטייה מקמח תירס

1 כף גבינה רזה

1/2 מלפפון ירוק, פרוס דק

1 עגבניה, חתוכה לפרוסות

 (צילום: רן בירן)
(צילום: רן בירן)

אופן ההכנה: 

מורחים על הטורטייה גבינה. מניחים מעל פרוסות מלפפון ועגבניה, מגלגלים ומגישים.

 

כריך אנטיפסטי

מתכון של מאפיית "לחמים"

 

המצרכים:

 

לאנטיפסטי:

1 פלפל אדום חצוי

1 קישוא, פרוס לאורכו לעובי 1/2 ס"מ

1 חציל קטן, פרוס לעובי 1 ס"מ

1 עגבניה, פרוסה לפרוסות עבות של ס"מ

מעט שמן זית

מלח, פלפל

 

לכריך:

פוקצ'ה

1 כפית ממרח פסטו

1כף גבינת פטה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מסדרים את הירקות על תבנית אפייה, בוזקים מעל שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  3. קולים את הירקות במשך כ-20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים (ניתן להכין את הירקות יום לפני ולשמור בקירור).
  4. הגשה - מורחים את הפסטו על הפוקצ'ה. מסדרים מעל את הירקות, ומעליהם את גבינת הפטה ומגישים.

    

כריך ישראלי מתוק

מתכון של "מאפיית ברמן"

 

המצרכים:

לחם מקמח מלא, או לחמנייה מקמח מלא או פיתה מקמח מלא

חלבה ביתית (ראו מתכון)

 

לממרח חלבה:

3 כפות טחינה משומשום מלא

3 כפות דבש - אפשר להחליף ב-3 כפות סילאן

 

להגשה (לא חובה):

1 בננה, חתוכה לפרוסות

 (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ממרח החלבה - מערבבים את הטחינה והדבש או הסילאן עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מכינים את הכריך - מורחים שכבה עבה של ממרח חלבה על שתי פרוסות הלחם, ומוסיפים מעל את פרוסות הבננה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כריכים ונהנים
צילום: shutterstock
מומלצים