שתף קטע נבחר

מצוקת 1 בספטמבר: יום ההתאבדויות היפני

יום החזרה ללימודים הוא היום שבו מתאבדים ביפן יותר נערים בכל יום אחר. ארגון מקומי מציע לסובלים מהצקות להישאר בבית ושולח להם עיתון

תלמידים בתרגיל הכנה לאסון בבית ספר בטוקיו, אתמול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תלמידים בתרגיל הכנה לאסון בבית ספר בטוקיו, אתמול(צילום: רויטרס)

1 בספטמבר הוא תאריך שטומן בחובו רגשות מעורבים כמעט לכל תלמיד, אבל ביפן – זהו יום מסוכן במיוחד: היום שבו שיעור ההתאבדויות של בני נוער הוא הגבוה ביותר.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

יפן מחזיקה באחד משיעורי ההתאבדויות הגבוהים בעולם, ולפי נתונים רשמיים שהובאו בכתבה שהקדישה לנושא רשת CNN השבוע, זו סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב בני 39-15.

 

עם זאת, מטריד עוד יותר שיעור ההתאבדויות בקרב בני נוער: בשנים 2013-1972 שמו קץ לחייהם 18,048 בני נוער, והנתונים מלמדים על שיעור שיא של התאבדויות נערים ב-1 בספטמבר. מבין כל ההתאבדויות 131 אירעו ביום פתיחת שנת הלימודים, 99 ב-1 באפריל, 95 ב-8 באפריל, 94 ב-2 בספטמבר ו-92 ב-31 באוגוסט.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
מעניינת במיוחד העובדה שמתחילת יולי עד אמצע אוגוסט שיעור ההתאבדויות היומי של בני נוער ביפן נמוך מהממוצע היומי בשאר השנה, וככל שמתקרבים לסוף אוגוסט – הוא עולה. המסקנה די ברורה: מצוקתם של בני נוער רבים הולכת וגוברת לקראת החזרה לבית הספר, שם רבים מהם מתמודדים עם הצקות.

 

ב-CNN מציינים כי החברה היפנית היא חברה קולקטיבית למדי, שבה קשה להיות שונה, מה שעלול להחמיר את ההצקות שמהן

סובלים חלק מהילדים בבית הספר. התופעה של ילדים המעדיפים להיעדר מבית הספר הפכה כה נרחבת, עד שארגון יפני בשם "פוטוקו שימבון" אף קרא לילדים הסובלים בבית הספר להישאר בבית, והחל להדפיס עיתונים המיועדים לילדים שנשארים בבית כדי להימנע מהצקות בבית הספר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
החזרה לבית הספר ביפן, אתמול
צילום: רויטרס
מומלצים