שתף קטע נבחר

ביום ראשון: שביתה כללית בבתי המשפט

כ-3,000 העובדים המנהליים והקלדניות מתכוונים להשבית את כל מערכת בתי המשפט בארץ. מזהירים: ייתכנו שיבושים רבים ואף ביטול דיונים בבתי המשפט. יו"ר הוועד: "אנו מוכנים להתייעל, אך לא נקבל צעדים חד-צדדיים"

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet: ועד עובדי בתי המשפט מאיים להשבית ביום ראשון הקרוב את כל ערכאות מערכת בתי המשפט בארץ. כחלק מהשביתה לא יתייצבו לעבודה קלדניות, מזכירות, פקידי עזר, מנהלים, ובעלי תפקידים נוספים הקשורים לניהול השוטף של הדיונים בבתי המשפט. העובדים מזהירים, כי ייתכנו שיבושים רבים ואף ביטולים של דיונים בבתי המשפט.

 

 

העובדים טוענים, כי ללא תיאום עמם מתגבשת רפורמה חד-צדדית במערכת, אשר עלולה להיות בעלת השלכות קשות על אופי עבודתם. העובדים דורשים לקיים משא ומתן בנוגע לרפורמה וסעיפיה. בחודש יוני אישרה ההסתדרות הכרזה על סכסוך עבודה בקרב עובדי הנהלת בתי המשפט, והיום (ה') התכנסו ועדי העובדים של הנהלת בתי המשפט ברחבי הארץ, והצביעו פה אחד בעד ההשבתה ביום ראשון.

 

"אם כל השביתות"

דני חסון, יו"ר הוועד הארצי של עובדי בתי המשפט, מסר ל-ynet כי העובדים מתכננים את "אם כל השביתות במערכת בתי המשפט". לדבריו, "אנו מוכנים להתייעל ולהשתפר, אך לא נהיה מוכנים לקבל צעדים חד-צדדיים שישפיעו על תנאי העסקתנו באופן כזה מרחיק לכת. עובדי בתי המשפט כבר הוכיחו בעבר כי הם מוכנים לשאת ולתת. רפורמה שתביא לשינוי אמיתי יש לעשות תוך הידברות והסכמה ולא בכפייה".

הפגנה מול בית המשפט בתל אביב (ארכיון) (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הפגנה מול בית המשפט בתל אביב (ארכיון)(צילום: ירון ברנר)
  

במערכת בתי המשפט מועסקים כ-2,100 עובדים מנהליים וכ-700 קלדניות. חסון מספר כי לאחרונה גילו כי ההנהלה והאוצר גיבשו תוכנית, ללא מעורבות העובדים, שתביא לשינויים מהותיים באופי עבודתם. "בשנת 2010 נחתם הסכם שכר קיבוצי לעובדים, אבל מאז השתנו אלפי דברים במערכת בתי המשפט ואף אחד לא ישב איתנו כדי לראות איך מביאים את השינויים לידי ביטוי בשטח", טוען חסון.

 

לדבריו, "ביקשנו לנהל מו"מ עם נציגי ההנהלה והאוצר, אבל כבר למעלה משנתיים מושכים אותנו באף. כעת ההנהלה הולכת לקראת שינוי מהותי בתהליכי העבודה ועתידה להציג תוכנית אסטרטגית, שהאוצר השקיע בה למעלה משני מיליארד שקל. גילינו אחריות ואיפוק רב עד כה, אך מעתה ואילך נסיר את הכפפות. אנחנו לא מתכוונים לשבת יותר בשקט".

 

חסון טוען, כי בין היתר מתכוונים בהנהלה להגדיל את היקף התפקיד של העוזרים המשפטיים. "אם עד היום העוזרים היו קולטים את החומר, מתייקים אותו בתיק ומעבירים לעיון השופט - כעת רוצים להפוך אותם למזכירות אקטיבית - כלומר להתקשר לצדדים כדי לוודא שהם מופעים בתהליך, לראות את כל החומר הנדרש וכדומה.

 

"למעשה מצפים מאיתנו לידע משפטי כזה או אחר, שאין לנו. אם רוצים שנעשה זאת, צריך להשכיר אותנו לכך ולשנות את שם התפקיד שלנו ואת הדרגה. לא ייתכן שיצעדו קדימה - אבל ישאירו אותנו מאחור".

 

גם באופי עבודת הקלדניות מתוכננים שינויים, טוען חסון: "הופכים אותן לסוג של מנהלות אולם. אם עד היום תפקידן היה להביא את הפרוטוקול - היום מפילים עליהן דברים נוספים כמו קביעת תאריכים ביומנים של השופטים או הזמנת הקלטות - שזה לא התפקיד שלהן".

 

חסון מוסיף, כי למיטב ידיעתו, התוכנית תוצג כבר ב-6 בספטמבר. לטענתו, "לנו נודע עליה רק לאחרונה, וזה גם סוג של חוסר תום לב. לפיכך, ביום ראשון לא נגיע לעבודה, ונראה לאן זה יתגלגל. אנחנו נלך עם זה עד הסוף".

 

עוד בערוץ קריירה: משרות דרושים חמות שמחכות לאיוש. צפו

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים