שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

מכל הלב: אירופאים מתגייסים למען הפליטים

מבקשי המקלט נתקלים לא רק ביחס עוין של הרשויות והמקומיים, אלא גם במתנדבים שמברכים אותם על הגעתם ועוזרים להם. במסגרת שלל יוזמות ביבשת הם מקבלים בגדים, מקום לינה, אופניים וגם שיעורים בשפה המקומית ועזרה במילוי טפסים. בפינלנד רה"מ הפתיע: "בואו לגור אצלי"

 

הפליטים שיצאו הלילה (שבת) מתחנת הרכבת בבודפשט בדרכם לגבול אוסטריה נופפו לשלום והודו למתנדבים ההונגרים, שסיפקו להם מזון ומים במהלך הימים הארוכים שבהם שהו בתחנה.

 

עוד סיפורים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לא רק בהונגריה נרשמה התגייסות למען מבקשי המקלט. בארצות רבות באירופה נפתחו דרך הרשתות החברתיות שלל יוזמות סיוע לפליטים, וקריאה ללחוץ על ממשלות היבשת לטפל במשבר בהקדם. 

הפגנת תמיכה בפליטים בפריז (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנת תמיכה בפליטים בפריז(צילום: EPA)

"אני איילן" (הפעוט הסורי שגופתו נסחפה לחוף בטורקיה) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"אני איילן" (הפעוט הסורי שגופתו נסחפה לחוף בטורקיה)(צילום: רויטרס)

מחלקים אוכל ושתייה בבודפשט (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מחלקים אוכל ושתייה בבודפשט(צילום: EPA)

חלוקת מים בזלצבורג, אוסטריה (צילום: AP) (צילום: AP)
חלוקת מים בזלצבורג, אוסטריה(צילום: AP)
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

בריטניה

מאות אלפים בבריטניה חתמו על עצומה שקוראת לממשלה לקבל עוד מבקשי מקלט. על העצומה חתמו בינתיים יותר מ-400 אלף בריטים, ועלייה חדה במספר החתימות נרשמה לאחר פרסום תמונתו של איילן כורדי, הפעוט הסורי בחופי טורקיה.

 

מתנדבים אספו 500 זוגות מגפיים שנשארו בשטח בוצי בפסטיבלי המוזיקה רדינג וגלנטסבורי. הם לקחו גם אלפי אוהלים, מעילים וערכות עזרה ראשונה ומסרו אותם למחנה הפליטים ליד קאלה שבצרפת, שמכונה "הג'ונגל". בסוף אוגוסט רכבו על אופניים 150 בריטים לקאלה ב"רכיבת הזדהות עם הפליטים", והשאירו להם את האופניים.

שיעור צרפתית במחנה הפליטים בקאלה בצרפת (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שיעור צרפתית במחנה הפליטים בקאלה בצרפת(צילום: EPA)
 

מחוץ לבית הספר המאולתר בקאלה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מחוץ לבית הספר המאולתר בקאלה(צילום: EPA)
 

גרמניה

הידיעה על מותם של 71 פליטים סורים שנמצאו במשאית קירור שננטשה באוסטריה גרמה לאנשי תיאטרון גרמנים לפעול. התיאטרון בעיר בוכום הזמין את הציבור להגיע למשאית הקירור כדי להביט במציאות הקשה של אלו שנואשים להגיע מאזורי סכסוך לאירופה.

אוהדי כדורגל בגרמניה: "ברוכים הבאים פליטים" ()
אוהדי כדורגל בגרמניה: "ברוכים הבאים פליטים"
 

תחנת סיוע במינכן (צילום: gatty images) (צילום: gatty images)
תחנת סיוע במינכן(צילום: gatty images)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מתנדבים בדרזדן (צילום: gatty images) (צילום: gatty images)
מתנדבים בדרזדן(צילום: gatty images)

 (צילום: gatty images) (צילום: gatty images)
(צילום: gatty images)
 

איסוף בגדים לפליטים בבריסל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
איסוף בגדים לפליטים בבריסל(צילום: EPA)
 

הבלוג "איך אני יכול לעזור" מזמין את הגרמנים לתרום כסף לפליטים או ללמד אותם גרמנית ואומנות. "הרוב מציעים שיעורי גרמנית לילדים או תורמים בגדים, אופניים ורהיטים. הם הולכים עם הפליטים לרופאים או למשרדים ממשלתיים, מתרגמים עבורם מסמכים או עוזרים להם למלא טפסים", אמר בריט ווגל, שייסד את הבלוג. גם כדורגלני אלופת העולם פרסמו וידאו שקורא לכבד את הפליטים ולעזור להם.

 

איטליה

במרכז התרבות באובב ברומא, שמצהיר על עצמו בתור יוזמת הסיוע היחידה באירופה שאותה מארגנים מהגרים, מספק בגדים ואוכל לאלו שמחכים להמשיך לארצות אחרות באיחוד. שכנים תומכים במרכז התרבות בתרומות כספיות, והאפיפיור פרנציסקסוס שלח לשם אספקת מזון.

 

בסרמאולה בצפון איטליה נידבה קשישה בת 90 את ביתה לפליטים ועברה לגור בדירה קטנה. בחוף סינקה טרה העניק מנהל אכסנייה כמה דירות לפליטים.

 

פינלנד

ראש הממשלה יוהה סיפילה אמר כי הוא מוכן לפתוח את ביתו לפליטים, והם יכולים לעבור לשם בראשון לינואר 2016. סיפילה אמר כי למשפחתו יש בית במרכז המדינה שהם כבר לא משתמשים בו מאז שעברו להלסינקי. בחודש שעבר משרד הפנים הפיני אמר כי השנה יגישו 15 אלף איש בקשות מקלט - 10,000 יותר מהתחזית הקודמת.

יד שנייה מראש ממשלה. הבית של סיפילה (צילום: AP) (צילום: AP)
יד שנייה מראש ממשלה. הבית של סיפילה(צילום: AP)
 

איסלנד

אחרי שהממשלה אמרה שרק 50 פליטים סורים ייקלטו קראה הסופרת ברינדיס ביורגבינסדוטיר ל-330 אלף העוקבים שלה בפייסבוק למחות. עד רביעי יותר מ-14 אלף איש גיבו את היוזמה שלה בקבוצה "סוריה קוראת".

 

חלק הציעו לשכן את הפליטים אצלם, ואחרים אמרו שהם מוכנים להקדיש זמן, בגדים, אוכל וצעצועים, ולעזור לשלב את הפליטים בחברה האיסלנדית. שר החוץ אמר כי ייתכן שהמדינה תקלוט עוד פליטים, אך לא ציין מספר מדויק.

 

נורבגיה

עמוד הפייסבוק "פליטים רצויים בנורבגיה" צבר יותר מ-30 אלף חברים. הקבוצה אוספת ציוד בסיסי לפליטים ונותנת להם מידע על בתים עם מקום פנוי ועל מקומות לאסוף בגדים ולקבל מזון. אחד החברים בקבוצה הציע את היאכטה שלו ולתרום כסף למהגרים, בזמן שאחר הציע להעביר לפליטים את מתנות חג המולד. פסיכולוגים ורופאים הציעו עזרה מקצועית ודוברי ערבית הציעו עזרה גם כן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מהגרים בתחנת הרכבת בבודפשט
צילום: AP
מומלצים