שתף קטע נבחר

לא לשכוח: 6 דברים שחובה לזכור לפני טיסה

דרכון קצת קרוע יכול להשאיר אתכם על הקרקע, דרכון אבוד יכול להשאיר אתכם בחו"ל. ביטוח בריאות ממש חובה לעשות, וכסף מאוד מומלץ שלא למשוך במדינות היעד. כל מה שצריכים לדעת רגע לפני שעולים על מטוס - לגזור ולשמור, או לעשות צילום מסך

חופשות החג כבר כאן, ושמחים וטובי לב אנו יוצאים אל שדה התעופה ממנו נטוס אל אחד מהיעדים לחופשה שתכננו כבר זמן רב. אבל האם עשיתם כל מה שצריך לפני? האם השלמתם את כל ההכנות הנדרשות? המדריך הקצר שלפניכם יסייע לכם לדעת אם כל מה שהייתם צריכים לעשות נעשה, וגם יזכיר לכם כמה דברים שאולי שכחתם.

 

בדקו את הדרכון ואת הויזה

בדקו את הדרכון. עבור רוב היעדים בעולם תזדקקו לדרכון בתוקף של לפחות 6 חודשים ממועד יציאתכם מהארץ. בדקו אם אתם זקוקים לויזה לשם כניסה למדינה אליה אתם נוסעים, כמו גם למדינות אחרות שתעברו בהן בדרככם בטיול, בהלוך או בחזור. אל תצפו שמישהו בחברות התעופה יאמר לכם זאת מראש או יכין אתכם למצב בו תידרשו להציג ויזה.

בדקו את הדרכון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדקו את הדרכון(צילום: shutterstock)

בדיקות נוספות שמומלץ לבצע בדרכון לפני שנוסעים הן אם יש לכם מספיק מקום לחותמות - אל תתקעו בלי מקום וחשבו את מספר החותמות שתזדקקו להן בדרכון אם תעברו בין כמה וכמה מדינות. כמו כן, בדקו אם העמוד המנויילן בדרכון תקין. קרע של 1 ס"מ ויותר עלול לשלוח אתכם - לא פחות - לחידוש דרכון בנתב"ג, ואתם יודעים - מדובר בעניין יקר במיוחד.

 

צלמו מסמכים חשובים

בעבר ההמלצות היו לסרוק מסמכים חשובים ולקחת אותם עמכם במספר עותקים בתיק הגב ובמזוודה. כיום אפשר פשוט לצלם את המסמכים החשובים שלכם בטלפון הסלולרי ולשלוח במייל אליכם ולקרוביכם, כך שתוכלו לשחזר ולהדפיס אותם אם תאבדו אותם.

צלמו את כרטיס הטיסה וגם את כרטיס האשראי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צלמו את כרטיס הטיסה וגם את כרטיס האשראי(צילום: shutterstock)

ליתר ביטחון, לפחות את הדרכון עדיף שתצלמו ותישאו עמכם בשני עותקים - במזוודה ובתיק הגב. את כל השאר תוכלו לצלם כפי שאמרנו. אילו מסמכים חשוב לגבות? כרטיס טיסה אלקטרוני, דרכונים, ויזות, ביטוחי בריאות, כרטיס אשראי (כולל מספר CVV בגב הכרטיס), קבלות לאטרקציות עליהן שילמתם מראש, ואוצ'רים למלונות וכל דף מידע חשוב אחר שאתם לוקחים עמכם.

 

תהיו בריאים

ביעדים שונים בעולם ממליצים, וחלקם ממש מחייבים לקחת חיסונים. גם אם אתם חוששים מאוד ממחטים, עדיף שתעשו זאת מראש - ולא תצטערו אחר כך. בקופות החולים ובמרפאות המטיילים בארץ יודעים היטב אילו חיסונים נדרשים לאילו יעדים, ניתן להגיע ולהתייעץ עם המומחים.

דאגו לתרופותיכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דאגו לתרופותיכם(צילום: shutterstock)

נוסעים רבים מחויבים לקחת עמם גם לחופשותיהם תרופות שונות. בדקו מראש שיש באמתחתכם מספיק תרופות לזמן החופשה שלכם. זקוקים לתרופות נוספות תוך כדי החופשה?

אל תשכחו לקחת איתכם מרשם רופא באנגלית, ולוודא שניתן לרכוש את התרופה שאתם צריכים ביעד אליו אתם נוסעים.

 

ומה עם ביטוח בריאות? עשו ביטוח בריאות, ורצוי כזה מורחב. אם כבר שילמתם סכום נכבד על חופשתכם הקרובה, אתם יכולים להרשות לעצמכם להוציא עוד כמה גרושים על ביטוח בריאות עבורכם ועבור הנוסעים עמכם. הביטוחים יחסית זולים והכיסויים המורחבים בימינו מכסים גם אובדן מטען וחפצי ערך. אל תוותרו על זה.

 

תשמרו על הכסף שלכם

בדקו מהו המטבע המקומי במדינה אליה אתם טסים. לרוב אתם ודאי תדעו זאת מראש. אם אפשר להשיג את המטבע בישראל, רכישת מט"ח מראש בבנק או בצ'יינג' תחסוך לכם המרות כפולות וכך תצאו בזול. המרת מטבע בחו"ל על פי רוב תעלה לכם יותר, בטח שגם משיכות מכספומטים ברחבי העולם עליהן תיאלצו לשלם עמלה גבוהה.

משיכת כסף בחו"ל תעלה לכם כסף, והרבה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משיכת כסף בחו"ל תעלה לכם כסף, והרבה(צילום: shutterstock)

אם שכחתם להחליף כסף ותרצו לעשות זאת בנתב"ג גם כן תיאלצו לשלם עמלה גבוהה בנקודת ההמרה, כמו גם לרכוש מט"ח בסך מינימלי גבוה. בנקודות הצ'יינג' בישראל אפשר להשיג כיום מטבעות ממדינות רבות בעולם, הרבה יותר מאירו או דולרים. בדקו זאת לפני הטיסה ותחסכו. 

 

הסתדרתם עם המטבע המקומי? זה הזמן שלכם לעשות תקציב יומי. שערי החליפין והמספרים השונים בין המדינות יכולים לתעתע, לכן את התקציב היומי בחו"ל מומלץ לעשות כאמור במטבע המקומי. חשבו בתבונה את תקציב המחייה היומי שלכם ואל תשכחו לכלול בו תחבורה, מזון, קניות שונות וגם מתנות ו"אקסטרות" כדוגמת תחבורה, בתי מלון ושלל דברים שלא שילמתם מראש.

אל תתקעו עם תשלומים על מטען בשדה התעופה (צילום: gettyimages imagebank) (צילום: gettyimages imagebank)
אל תתקעו עם תשלומים על מטען בשדה התעופה(צילום: gettyimages imagebank)

ואם כבר בכסף עסקינן, הימנעו ממשקל עודף. גם אם אין בקרבתכם משקל משוכלל לשקילת המזוודה, תוכלו בקלות להעריך כמה היא שוקלת אם פשוט תרימו אותה. עברתם את המשקל המותר? תצטרכו לשלם על כך בשדה התעופה. טבלת המשקלים המקסימליים המותרים תמצאו כאן (באנגלית) וכך תוכלו להיערך בהתאם לחברת התעופה עמה תטוסו. אם אתם טסים בחברת לואו-קוסט ומעוניינים לשלוח מזוודה, אל תשכחו לעשות זאת מראש - אחרת תידרשו לשלם בשדה לא מעט בכלל, לפעמים אפילו כפול.

 

למדו מילים בסיסיות

נוסעים ליעד שאתם לא דוברים את השפה בו? תוכלו למצוא כאן שיחונים בסיסיים בשפות שונות. גם אם תוכלו לדבר רק כמה מילים בודדות בשפה בארץ היעד, היחס אליכם יהיה שונה מאשר אם לא תוכלו אפילו לומר מילה. תרגלו את אוצר המילים הבסיסי בימים שלפני נסיעתכם.

 

הכינו את הסלולרי

אם אתם לא מעוניינים בגלישה סלולרית כלל, אל תשכחו לסגור את הגלישה בחו"ל מראש, כלומר לבטל את האופציה הנקראת באנגלית "Roaming" או בעברית "נדידה".

גלישה בחו"ל תגלוש לכם על חשבון הבנק (Shutterstock) (Shutterstock)
גלישה בחו"ל תגלוש לכם על חשבון הבנק(Shutterstock)

חשבון סלולרי למכשיר הפתוח לגלישה בחו"ל ללא חבילת גלישה הנרכשת מראש יכול להגיע לאלפי שקלים לנסיעה. אם בכל זאת תרצו לגלוש בחו"ל, לכו על חבילת גלישה שניתן לרכוש מהארץ, או פשוט רכשו כרטיס סים מקומי עם הגעתכם אל היעד.

 

יש לכם טיפים נוספים שתרצו לשתף עם כולם? טקבקו לנו, ושתהיה חופשה נעימה! 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחשה: ShutterStock
שמרו על המסמכים שלכם
המחשה: ShutterStock
מומלצים