שתף קטע נבחר

עולם חדש: אפליקציות הטיולים הכי שוות

מחפשים מלון שווה וזול, רוצים לטוס בטיסה ישירה ללא עצירות, נתקעתם בחו"ל בלי מקום עם ווי פי ואיך אומרים בגרמנית כמה זה עולה? הנה כמה מהאפליקציות שיעזרו לכם לתכנן ביעילות את החופשה שהכי תתאים לכם

בשיתוף HotelsCombined

 

יוצאים לחופשה בקרוב? כדי להפוך את החופשה להרבה יותר קלה ונוחה, כדאי לכם להקדיש 5 דקות ולהוריד את כל האפליקציות החינמיות האלה. כי מי אוהב להתאמץ? בתפריט: אפליקציית איתור מלונות, אפליקציית מזג אוויר, אפליקציית רשימת ציוד מותאמת אישית, אפליקציית המרת מטבע שתחסוך את השימוש במחשבון. בקיצור, כל מה שצריך כדי להיות הכי יעילים ולהיסחב עם כמה שפחות חפצים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

נתחיל מהאפליקציות העיקריות, שקובעות לאן ואיך תטוסו ואז איפה תשנו: ההוצאה העיקרית בטיול היא לרוב עבור טיסה ומלון ולכן נפתח באפליקציות האלו.

 

איפה לשים את הראש? השוואת מחירי מלונות

אפליקציית Hotels Combined  לפעמים בוחרים את היעד לפי המלון. בייחוד אם מדובר בחופשה שבה בעיקר תשהו במלון. כדי שהתפאורה של הטיול תהיה כמה שיותר מתאימה לכם ולמקום שאליו את נוסעים כדאי להיעזר באפליקציית המלונות של הוטלז קומביינד. היתרון של האפליקציה הוא שהיא מאפשרת לכם לאתר מלונות בסמוך למיקומכם ועורכת עבורכם השוואת מחירים מיידית בין כל אתרי הזמנת המלונות. כך תדעו שאתם משלמים את המחיר הכי נמוך שניתן לשלם עבור המלון שבחרתם.

 

רד אלינו אווירון, קח אותנו למרום: השוואת מחירי טיסות

Travelist

דרך האייפון ודרך האנדרואיד

האפליקציה הזו תאפשר לכם להשוות מחירי טיסות וחבילות נופש שמציעות חברות תיירות שונות, ומאפשרת לכם לראות איזה סוכן מציע את המחיר הנמוך ביותר. היא הופכת את השוואת מחירי הטיסות לנגישה הרבה יותר כשהיא מותאמת לסמארטפון ומאפשרת להזמין טיסה בקלות וביעילות.

תפריט הניווט של האפליקציה נוח ופשוט, ומאפשר לכם לבחור את המיקום אליו אתם רוצים לנסוע ומציע לכם טיסות ודילים רלוונטיים.

 

smartair

אמנם אין להם אפליקציה, אבל לרוב ממילא הזמנת הטיסה מתבצעת כשאתם עוד בארץ וכמובן שניתן להיכנס לאתר בקלות דרך כל סמארטפון. smartair הוא שחקן חדש יחסית בשוק, והוא מציע לכם את האפשרות להרכיב לעצמכם את טיסת ההלוך והחזור בנפרד. האתר שהוא גם "כחול לבן", יוצר עבורכם שילובי טיסות שונים, כך שתוכלו את ההלוך לעשות בטיסה סדירה ואת החזור בטיסת שכר או טיסת low cost זולה במיוחד.

אם אין לכם בעיה עם קונקשיינים, והמתנה של כמה שעות תוכלו להשיג מחירים נמוכים במיוחד. ואם אתם אוהבים את הטיסה שלכם הכי ישירה שאפשר, תוכלו לקבל השוואת מחירים ולרכוש את כרטיס הטיסה שלכם מהסוכן שמציע אותו בעלות הכי זולה. נוח וידידותי למשתמש, ובתקווה שבקרוב גם תושק האפליקציה.

 

ארזתם לבד? אפליקציית ארגון ואריזה

סגרתם טיסה ומלון? אפשר להמשיך לאפליקציות שיהפכו את הטיול שלכם להרבה יותר קל (תרתי-משמע)

Packpoint - דרך האייפון ו דרך האנדרואיד

גם עליכם החלק הכי מעיק ומתיש הוא האריזה? אתם לא לבד. עזבו אתכם מרשימות ציוד להדפסה מהאינטרנט. לרוב הן כלליות מדי וכוללת הרבה פריטים שלא יתאימו ליעד שלכם. בשביל מה אתם צריכים בגד ים אם אתם נוסעים לחופשת סקי למשל?

 

האפליקציה החדשה מאפשרת לכם להקליק את היעד אליו אתם נוסעים ואת התאריך - מה שיעזור לכם לארוז בהתאם למזג האוויר, ומבחינה בין רשימת ציוד לזכרים ולנקבות, כי מה לעשות עדיין יש הבדלים. עוד כמה שאלות ידייקו עבורכם את הרשימה כמו: מה מטרת הנסיעה, האם אתם נוסעים עם ילדים, והאם אתם צריכים לפטופ. שווה את הניסיון.

 

Always Take The Weather with You: אפליקציית מזג אוויר

Yahoo weather app - דרך האייפון ו דרך האנדרואיד

האפליקציה הזו לרוב מדייקת בתחזית עם סטייה של כ-10% בלבד, ומאפשרת תחזית לעשרה ימים קדימה. הגעתם ליעד? היא תעדכן את התחזית לפי מיקומכם. היא כוללת אפקטיים מגניבים עם תצוגת מסך מרשימה שתיתן לכם לא רק את המעלות אלא גם את 'ההרגשה הוויזואלית' של הטמפרטורה, ותשלח לכם עדכון מדי יום. תוכלו לבחור יותר מיעד אחד, ולעבור בקלות בין היעדים. כל יעד כולל תמונה שלו, שהתצוגה שלו משתנה בהתאם למזג האוויר.

 

הגעתם ליעד? הנה כמה אפליקציות שיהיו שימושיות במיוחד כשאתם כבר שם.

 

לחשב מטבע בקלות: אפליקציית המרת מטבע

XE Currency Apps - גם לאייפון וגם לאנדרואיד

גם אם אין לכם WIFI וגם אם לא התקנתם חבילת גלישה בארץ מראש, תוכלו להשתמש באפליקציה הזו גם ללא חיבור לרשת, והאפליקציה תשמור עבורכם את העדכון האחרון של שער המטבע לפני שהתנתקתם מהרשת. עושים שופינג?

מספיק לרמות את עצמכם ולעגל את המחיר למעלה או למטה כדי להפחית רגשות אשם של בזבוזים.

 

האפליקציה הזו תגיד לכם בדיוק כמה שווה המטבע, תוך שנייה ובצורה מאוד נוחה לשימוש. ברגע אחד תוכלו לראות כמה שווה השקל בכמה מטבעות זרים שרק תרצו. אפליקציה חינמית ששווה כל אגורה שהיא לא עולה. או סנט. או פני. כי חינם זה חינם בכל המטבעות.

 

איך אומרים כמה זה עולה? אפליקציית תירגום שפה

גוגל טרנסלייט - דרך האייפון ודרך האנדרואיד

האפליקציה תאפשר לכם גם לשמוע את המילה שחיפשתם, בהגייתה הנכונה. אין לכם כוח להקליד? תוכלו לצלם את המילה או את כל המשפט וגוגל טרנסלייט לא רק יתרגם לכם אותה, אלא גם ממש יקריא לכם את המשפט.

אתם במסעדה בפריז? צלמו את התפריט וקבלו תרגום שלו. צופים במחזמר בלונדון? צלמו את דף המידע המחולק בכניסה ויתורגמו לכם פרטי ההצגה. הולכים ברחוב? קליק על השלט ואתם מרגישים דוברי השפה. אנג'וי יור טריפ!

 

איבדתם את הדרך? אפליקציית מפות - גם ללא רשת

Ulmon - גם לאייפון וגם לאנדרואיד

אם אין לכם חיבור ואתם רוצים לדעת איפה אתם, עזבו אתכם מ-GPS, יש לכם אפשרות לראות איפה אתה ולהגיע מנקודה לנקודה גם בלי אינטרנט. הכיף הגדול פה הוא שגם בלי מדריך טיולים שמסתובב עם מיקרופון ומטרייה, תוכלו לקבל מידע מעניין על המקום שאתם נמצאים בו בלחיצת כפתור.

הגעתם לקובנט גארדן בלונדון? תקבלו מידע בסיסי על המקום והמלצות של מבקרים. רעבים? המפה תכוון אתכם למסעדות באיזור. תנו לאפליקציה להוליך אתכם ולהעשיר אתכם באינפורמציה.

 

שכחו מהמדריכה עם המטרייה: אפליקציית המדריך הפרטי שלכם

PocketGuide - דרך האייפון ודרך האנדרואיד

הסיסמה של האפליקציה היא: "תן לעיר לדבר אליך". איך? באמצעות מדריך פרטי קולי שישמיע לכם עובדות מעניינות על כל פינה בעיר. היא כוללת מבחר גדול של אתרים ביותר מ-100 ערים מרכזיות בעולם. למה כן? כדי שלא תרגישו שבאתם רק לעשות שופינג ולהצטלם, אלא שיהיה ערך מוסף לטיול שלכם. כדי שתשימו לב מה עומד מאחורי הפסלים שחולפים על פניכם, ותתייחסו למה שאתם רואים בטיול. מעין מדריך שאפשר להשתיק אותו כשנמאס, או לשמוע אותו שוב אם לא היינו מרוכזים, מבלי שהוא ייעלב.

 

S.O.S: אפליקציה לשעת חירום

Red Panic Botton - גם לאייפון וגם לאנדרואיד

האפליקציה הזו תאפשר לכם לשלוח אות מצוקה ואת המיקום שלכם, לרשימת קשר של עד 5 אנשים שהגדרתם מראש. זה מתאים במיוחד למטיילים בטבע, למבוגרים שחוששים למצבם הבריאותי או לסתם מטיילים חרדתיים או אחראיים במיוחד.

היתרון הגדול הוא שברגע שנכנסתי לאפליקציה המסך נהיה אדום, והוא מאפשר עדכון מהיר בשעת חירום, שמקל עליך ולא מצריך ממך לחפש אנשי קשר ולדאוג להתקשר אליהם.

 

אפליקציית איפה יש פה WIFI לעזאזל?!?

WiFi Finder - דרך האייפון ודרך האנדוראיד

ואיך אפשר לסיים בלי האפליקציה שתגלה לכם איפה תוכלו להשיג WIFI? מכירים את המרדף אחרי בית הקפה הקרוב? אחרי הלובי של בית המלון שאפשר רגע להיכנס אליו כדי לגלוש? אז הנה לכם אפליקציה שתהפוך את הייאוש ליותר נוח וחינמי. כי כולנו אומרים שאנחנו נוסעים לחו"ל "בשביל להתנתק", אבל כשאנחנו מגיעים לשם, אחרי כמה ימים אנחנו נעשה הכל כדי להתחבר בחזרה גם אם נתכחש לכך.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

אז אם אתם מאלה, זו אפליקציה שהומצאה בשבילכם ובשביל שתמיד תהיו מחוברים. למה זה יותר שווה מלבדוק עצמאית דרך הסמארטפון? כי העדכון יהיה על מקומות שיש בהם WIFI חינמי ברדיוס הרבה יותר גדול מאשר זה שהסמארטפון יזהה עבורכם, והם יופיעו לכם בצורת "נעצים" על מפה, ויאפשרו לכם לדעת מה המיקום המדויק שלהם ביחס אליכם.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפליקציית להשוואת מחירי טיסות: טרווליסט
לשעת חירום: תורידו את Red Panic Botton
מלונות
מומלצים