שתף קטע נבחר

צפו: מי מבשל טוב יותר - מיקי שמו או אימא שלו?

השף מיקי שמו פלש למטבח של אימא שלו ויחד הם השתעשעו במתכוני חג ביתיים שהם אוהבים: ארטישוק ממולא בבשר וצנוברים, דג ברוטב רימונים וסופריטו. ויש גם מתכונים

 

ארטישוק ממולא בבשר וצנוברים 

המצרכים:

16 ראשי ארטישוק (כשאין בעונה, אפשר להשתמש בקפואים)

1 ק"ג בשר טחון

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 אגוז מוסקט מגורר

2 כפות פירורי לחם

2 ביצים

70 גר' צנוברים

 

לטיגון:

שמן קנולה

ביצה טרופה

פירורי לחם/קמח מצה

 

לבישול:

מיץ מ-1/2 לימון

2 ליטר מים

צרור עלי כוסברה

פלפל שחור, מלח

 (צילום: ישראל אלפסה ) (צילום: ישראל אלפסה )
(צילום: ישראל אלפסה )

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבשר - מערבבים את הבשר עם פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, ביצים, פירורי לחם וצנוברים, עד לקבלת תערובת אחידה - כמו לקציצות.
  2. ממלאים את הארטישוק - ממלאים מתערובת הבשר את ראשי הארטישוק בנדיבות. חשוב להדק היטב את הבשר לתוך הארטישוק.
  3. מטגנים את הארטישוקים הממולאים - מחממים שמן קנולה במחבת רחבה, מברישים את הבשר בביצה ומפזרים מעל מעט פירורי לחם. מטגנים קודם את צד הבשר, הופכים ומטגנים מצד ראש הארטישוק עד להזהבה קלה.
  4. מבשלים - בתחתיתי סיר שטוח ורחב מניחים את גבעולי הכוסברה, ומסדרים שכבה אחת של הארטישוקים הממולאים המטוגנים כך שהארטישוק יהיה מונח על תחתית הסיר. מכסים במים חמים ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך כ-45 דקות עד שעה.

 

דג מושט בנגיעת רוטב רימונים

דגים מבושלים נמצאים אצלנו בכל ערב שבת וערבי חג, ובפרט בשולחן ראש השנה.

 (צילום: ישראל אלפסה ) (צילום: ישראל אלפסה )
(צילום: ישראל אלפסה )
 

המצרכים (ל-6 סועדים):

2 דגי מושט בגודל בינוני

1 ראש שום, מפורק לשיני שום ללא הקליפה  

1 ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנות

10 עלי סלרי

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות אריסה מתוקה

1/2 כף אריסה חריפה

1/2 כף רסק עגבניות

5 כפות קנולה

1 גמבה פרוסה לג'וליאנים

1/2 כוס מיץ לימון

1 כף סירופ רימונים (מרוכז)

2 כוסות מים חמים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הדגים - פורסים כל דג ל-3 חלקים (ראש, זנב ובטן), וממליחים אותם. מחממים שמן קנולה במחבת, ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד (על אש בינונית), מצננים.
  2. מכינים את הרוטב ומבשלים את הדגים - בסיר רחב ושטוח מכינים את הירקות - מסדרים שיני שום, סלרי ראש ועלים, גמבה, מלח, סוכר, אריסה מתוקה, אריסה חריפה ורסק עגבניות. יוצקים מעל 5 כפות שמן, ומבשלים במשך כ-5 דקות. יוצקים לתערובת 2 כוסות מים חמים, ומביאים לרתיחה.
  3. מכניסים לסיר את הדגים המטוגנים, ומעליהם יוצקים את המיץ לימון הסחוט. מבשלים את התערובת במשך כ-1/2 שעה (ללא מכסה).

 

סופריטו

מאכל ספרדי-לדיני מסורתי, שמשלב עוף או בשר עם תפוחי אדמה ותבלינים.

 

המצרכים (ל-6 סועדים):

6 יחידות כרעיים עוף

12 יחידות תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור

2 ליטר מים

שמן לטיגון

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן הכנה:

  1. מטגנים את העוף ואת קוביות תפוחי האדמה - במחבת רחבה מטגנים בשמן קנולה את 6 יחידות הכרעיים, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים לטגן את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה, מסננים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
  2. מכניסים את הכרעיים לסיר רחב, מכסים ב-2 ליטר מים חמים, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים כשעה.
  3. מנמיכים את האש, ומוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים. מעליהם מפזרים מעט קינמון.
  4. מבשלים במשך כ-1/4 שעה, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
מיקי שמו ואמו רותי. מבשלים לחג
צילום: דניאל לילה
מומלצים