שתף קטע נבחר

באיזו בורסה כדאי לשים את הכסף?

נראה כי זה לא הזמן לצפות לעליות חדות בבורסות בעולם כשברקע סין מעיבה על השווקים אך מי שבכל זאת מחפש היום בורסה שמציעה הזדמנות טובה להשקעה, שימו לב להשוואה בין הבורסות בעולם שמגלה איזה שוק עדיף יותר. איזו בורסה כדאית, מאיזה שוק כדאי להתרחק והאם כדאי להיכנס לבורסה בת"א?

מעוניינים להיכנס להשקעה בבורסה ומתלבטים לאיזה שוק כדאי להיחשף? השווקים בעולם מתאפיינים היום בתנודתיות כאשר המשקיעים ברחבי העולם עדיין לא יכולים לשכוח את המסכים האדומים שנצפו בבורסות בסוף חודש אוגוסט. על פי הערכות התנודתיות הזו לא צפויה לחלוף בתקופה הקרובה וסין שיצרה את האווירה המתוחה עדיין מעוררת חששות למרות שהממשל הסיני מנסה להרגיע בנקיטת צעדים שתומכים בשוק המניות.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

אז איפה בכל זאת כדי להשקיע היום? מי שלוקח בחשבון את המצב בשווקים ובכל זאת מחפש בורסה אטרקטיבית – בורסה שמציעה הזדמנות טובות להשקעה, עשוי למצוא אותה בוול סטריט. "ארה"ב נראית כאופציה הטובה ביותר", מציין דודו רוז, אנליסט ומומחה למסחר בשוק ההון ומייסד בית הספר למסחר בשוק ההון – סימפל טרייד.

 

מה הופך את השוק האמריקני לאטרקטיבי בימים אלה? "הכלכלה האמריקנית מציגה ביצועים טובים המבטאים ירידה בשיעורי האבטלה ועלייה בצריכה הפרטית. בנוסף, מכפילי הרווח של המניות מלמדים אותנו שבשוק האמריקני לא התנפחה בועה", מסביר רוז.

 

בהמשך לתחזית החיובית לגבי השוק האמריקני, גם ג'וזף גרינקורן, מומחה למסחר בוול סטריט ומנכ"ל מוריס גרופ, סבור כי וול סטריט בדרך לשיאים חדשים כאשר להערכתו מדד הדאו ג'ונס האמריקני עשוי להתחזק מעל רמה של 19,000 נקודות - כ-5% יותר מרמת השיא הקודמת שנקבעה בחודש מאי. "מדובר כאן באפסייד של מעל 15% לשוק האמריקני", מדגיש גרינקורן.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

"אין מה לחפש בבורסה בת"א"

ומה לגבי הבורסה הישראלית? הבעיה המרכזית שמאפיינת את הבורסה בת"א בשנים האחרונות היא ירידה בהיקפי המסחר. מחזורי המסחר בבורסה נמוכים וגם ההנפקות של חברות חדשות היא לא גבוהה. בסך הכל נסחרות בבורסה היום 465 מניות לעומת 474 מניות שנסחרו בשנה הקודמת.

 

על פי נתוני הבורסה, בשנה החולפת מחזור היומי ממוצע במניות (ללא תעודות סל) עמד על 0.9 מיליארד שקל, עלייה של כ-6% לעומת המחזור הממוצע בשנה הקודמת. באג"ח הממשלתי המחזור היומי הממוצע עמד על 3.4 מיליארד שקל – נמוך ב-27% מהמחזור הממוצע בשנה הקודמת.

 

על רקע בעיית התייבשות הבורסה בישראל ומחזורי המסחר הנמוכים יחסית, השוק הישראלי נראה פחות אטרקטיבי. "מחזורי המסחר החלו להתכווץ בהתמדה מאז שנת 2007, לאור הרגולציה והמעבר לשווקים מפותחים והמשקיעים הזרים פשוט בורחים מכאן כשהשנה נרשם שיא שלילי. מגוון המניות שמוצע למשקיעים דל במיוחד ואם במקרה רכשתם מניות שנמצאות במדד היתר, אתם עשויים לגלות שהסחירות הדלה תקשה עליכם להיפטר מהסחורה", מסביר רוז.

 

במענה לשאלה האם הבורסה הישראלית עדיפה היום ביחס לבורסות בחו"ל, התשובה חד משמעית "אין מה לחפש בבורסה בישראל. נתוני הצמיחה האחרונים מלמדים שאנחנו נכנסים להאטה ומבחינה גיאופוליטית אנו חיים על חבית נפץ שעשויה לערער את השוק", משיב רוז.

 

זה יותר כמו הימור

על רקע אי היציבות בשווקים, צריך לדעת גם מאיזה בורסה כדאי להתרחק בימים אלה ולהימנע לחלוטין מחשיפה בשל הסיכון שעלול להיות טמון בו. סין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, היבואנית הגדולה בעולם שהרגילה את העולם לקצבי צמיחה מסחררים מגלה סימני האטה. החולשה הסינית משתקפת היטב בבורסה הסינית.

 

"כדאי להתרחק מהבורסה בסין. הסיפור של המניה האנונימית Baofeng Technology שזינקה ב-4,207% בחודשיים ללא סיבה נראית לעין, מתמצת את הסיפור של הבועה הסינית. הזינוק של 150% בשנה וחצי לא היה ריאלי ואף אחד לא מאמין לנתוני הצמיחה שמפרסם הממשל בסין. אפילו הבית הלבן חרג ממנהגו הדיפלומטי וקרא לממשל הסיני להנהיג יותר שקיפות בשווקים. איש לא יכול לנתח ברצינות את הנתונים בסין ועל כן מי ששם שם את כספו פשוט מהמר", מסכם רוז.

 

בהתייחס לבורסות באירופה מציין רוז כי בניגוד לארה"ב, המצב ביבשת לא טוב. "יוון היא מדינה שבפועל פשטה את הרגל למרות ההסכם מול ראשי האיחוד האירופי". עם זאת, להשקעה באירופה יש גם צדדים חיוביים, "השווקים ביבשת נהנים מיתרון אחד - תוכנית ההקלה הכמותית שעליה הכריז נשיא הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי. המשמעות - מדי חודש מוזרמים לשווקים 60 מיליארד אירו ותוכנית הרכישות צפויה להימשך עד 2016. באירופה, בניגוד לארה"ב, לא מתוכננת העלאת ריבית ועל כן נוצר אקלים נוח לסוחרים".   

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים