שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

משבר הפליטים: אלפים צועדים לאוסטריה, הונגריה מאיימת במעצרים

אלפי מבקשי מקלט צועדים על הכביש המוביל מהונגריה לאוסטריה. במקביל, ראש ממשלת הונגריה הודיע כי החל משבוע הבא ייעצרו מבקשי מקלט שייכנסו בניגוד לחוק. דנמרק: לא נקלוט מהגרים שהגיעו להונגריה וליוון

 

אלפי מבקשי מקלט החלו לצעוד היום (ו') מהונגריה לכיוון וינה בירת אוסטריה. המשטרה סגרה חלק מהכביש המהיר כדי לדאוג לביטחונם ולאפשר להם לצעוד בבטחה. בתוך כך, ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, הודיע כי החל משבוע הבא ייעצרו מבקשי מקלט שייכנסו בניגוד לחוק לתוך גבולות מדינתו.   

 
פליטים בדרך לאוסטיה, היום (צילום: AP) (צילום: AP)
פליטים בדרך לאוסטיה, היום(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 
ראש הממשלה ההונגרי אמר היום כי "המהגרים מתקוממים נגד החוק ההונגרי, ומסרבים לשתף פעולה עם הרשויות".

 

בנוסף הודיעה דנמרק כי לא תקלוט אף מבקש מקלט מתוך 160 אלף שנמצאים במדינות כמו הונגריה, יוון ואיטליה - אשר האיחוד האירופי רוצה לפזר במדינות הגוש.

 

בדומה לבריטניה ואירלנד, דנמרק איננה מחויבת להחלטת האיחוד לחלק את עומס הפליטים בין המדינות, והשר הממונה על האינטגרציה במדינה הודיע כי אין בכוונת דנמרק להצטרף ליוזמה בהתנדבות.

 

שרי החוץ של צ'כיה, סלובקיה, הונגריה ופולין נועדו היום עם שר החוץ הגרמני פרנק וולטר-שטיינמאייר. "אנחנו צריכים להשיג שליטה על כמות המהגרים שאנחנו יכולים לקלוט", אמר השר הצ'כי, שאירח את באי הפגישה.

 

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)
 

גרמניה, שקלטה עד כה את הכמות הגדולה ביותר של הפליטים, דורשת כי מדינות האיחוד יסייעו בנטל ויקלטו יותר מהם. שר החוץ הסלובקי אמר: "יש לנו השקפה שונה בנוגע לבעיה". השר ההונגרי אמר: "המשימה הראשונה והחשובה ביותר היא להשיג שליטה על הגבולות באיחוד החיצוניים של האיחוד האירופי".

 

לפני כמה ימים גיבשו בכירי האיחוד האירופי תוכנית חדשה להתמודדות עם משבר הפליטים, ולפיה 160 אלף מהגרים שיפונו מאיטליה, יוון והונגריה - שערי הכניסה המרכזיים לאיחוד האירופי שאליהם מגיעים המהגרים בדרך מערבה – יחולקו לפי מכסות חדשות בין מדינות האיחוד. גרמניה תקלוט יותר מכולם – 40 אלף מהגרים, ואחריה צרפת שתקלוט כ-30 אלף.

 

54 אלף מהמהגרים שייכללו בתוכנית יגיעו מהונגריה, וגרמניה תהיה כאמור הקולטת הראשית. היא תקבל 31,443 מהגרים מתוך 120 אלף המהגרים הנוספים שיצורפו לתוכנית, וצרפת תקבל 24,031 מתוכם – מעבר למהגרים שכבר הסכימו לקבל במסגרת הקבוצה הקודמת, של 40 אלף איש. 

 

על פי החלוקה תקבל ספרד 14,931 איש, פולין 9,287, הולנד 7,214, רומניה 4,646, בלגיה 4,564, שוויץ 4,469, אוסטריה 3,640, פורטוגל 3,074, צ'כיה 2,978, פינלנד 2,398, בולגריה 1,600, סלובקיה 1,502, קרואטיה 1,064, ליטא 780, סלובניה 631, ליטא 526, לוקסמבורג 440, אסטוניה 373, קפריסין 274 ומלטה 133. 

 

הנציבות האירופית הציעה גם להכניס את טורקיה ואת כל מדינות הבלקן שאינן חברות באיחוד האירופי לרשימת "המדינות הבטוחות", כלומר מדינות שאזרחיהן המבקשים מקלט באיחוד האירופי יטופלו במהרה, משום שרוב הסיכויים שהם לא יהיו זכאים למקלט ויגורשו בחזרה לארץ מוצאם. הכללים החדשים האלה ימנעו למשל מאזרחי סרביה, מונטנגרו ואלבניה לקבל מקלט כפליטים, בשל המצב היציב בארצותיהם. כך יתפנה מקום וזמן לטפל בפליטים מהמזרח התיכון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בדרך לאוסטריה
צילום: רויטרס
מומלצים