שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

סכנה לאמנת שנגן? גרמניה מחזירה ביקורת הגבולות

משבר המהגרים ממשיך לשנות את אירופה: בניגוד לאמנת שנגן, המסדירה את אזור התנועה החופשית בתוך אירופה, גרמניה עומדת להחזיר את ביקורת הגבולות עם אוסטריה ושכנות נוספות. שר הכלכלה מודה: "אנחנו מתקרבים לקצה גבול היכולת". תנועה הרכבות מאוסטריה הופסקה

מהגרים צועדים במקדוניה צפונה ומערבה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מהגרים צועדים במקדוניה צפונה ומערבה(צילום: EPA)

העיתון הגרמני "בילד" דיווח אמש (יום א') כי ממשלת גרמניה מתכוון לחדש באופן זמני את ביקורת הגבולות בכניסה לתחומיה בעקבות משבר הפליטים. אם גרמניה תנקוט את הצעד הזה, תהיה זו הפרה של אמנת שנגן, שהפכה את רוב מדינות האיחוד האירופי ליישות אחת שהתנועה בה חופשית. בין המדינות החתומות על האמנה לא אמורה להיות ביקורת על תנועת הנוסעים. הערב גם הפסיקה גרמניה את תנועת הרכבות מאוסטריה לגרמניה.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לפי הדיווח ב"בילד", ביקורת הגבולות תוחזר קודם כל בגבול של גרמניה עם אוסטריה. שר הפנים הגרמני אישר כי הביקורת בגבול עם אוסטריה תוחזר זמנית. גרמניה היא היעד הראשי שאליו זורמים המוני המהגרים, רבים מהם פליטים סורים, שמגיעים בימים אלה לפנים היבשת האירופית, בעיקר דרך איטליה, יוון ומדינות הבלקן. עד לסוף השנה צפוי מספר המהגרים הנכנסים לגרמניה לעמוד על כ-800 אלף, מספר שיא. זהו משבר המהגרים הגדול ביותר באירופה מאז מלחמת העולם השנייה.

 

.

לפי הדיווח ב"בילד" הגרמני, מקורות ביטחוניים אמרו כי הממשלה המקומית של מדינת המחוז בוואריה ביקשה מהמשטרה הפדרלית של גרמניה לסייע לה להתמודד עם זרם המהגרים בשל הקושי הגדול. העיתון טוען כי משטרת גרמניה תשלח בעקבות זאת כ-2,100 שוטרים נוספים לבוואריה, כדי לאבטח את גבולותיה.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

אף שקנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הדגישה בשבועיים האחרונים כי גרמניה יכולה לעמוד בנטל הפליטים, היום משמיעים הגרמנים קולות ראשונים המטילים בכך ספק. שר הכלכלה של גרמניה, זיגמר גבריאל, אמר בראיון לעיתון "דר טגסשפיגל" כי גרמניה הולכת ומתקרבת לקצה היכולת שלה, לנוכח אלפי הפליטים שממשיכים להיכנס לתוכה מדי יום.

 

"זה נכון: חוסר הפעולה של אירופה במשבר הפליטים דוחק כעת אפילו את גרמניה לקצה גבול היכולת שלה", אמר. "הבעיה היא פחות מספר הפליטים שמגיעים ויותר המהירות שבה הם מגיעים, זה מקשה על מדינות המחוז והרשויות המקומיות להתמודד עם המצב".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הקנצלרית מרקל הזהירה כבר לפני כמה שבועות כי משבר הפליטים האירופי וחוסר ההיענות של מדינות רבות לדרישה שיקלטו חלק מהמהגרים שמגיעים לאירופה, מטילים בספק את עתידה של אמנת שנגן.

 

"אמנת שנגן" נחתמה ב-14 ביוני 1985 וכיום חתומות עליה 29 מדינות אירופיות. האמנה נותנת אפשרות לתנועה חופשית בין

מדינות אירופה החתומות עליה ולמעשה מבטלת את הגבולות הבירוקרטיים. כך למשל, ישראלי שיש לו אזרחות של אחת ממדינות האיחוד האירופי יכול לחיות, לגור ולעבוד גם בשאר מדינות האמנה ללא הגבלה. על האמנה חתומות כל מדינות האיחוד האירופי חוץ מבריטניה ואירלנד, וכן חתומות עליה שווייץ, ליכטנשטיין, נורבגיה ואיסלנד שאינן חברות באיחוד.


פורסם לראשונה 13/09/2015 18:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
כולם רוצים מקום בדרך לאירופה
צילום: EPA
מומלצים