שתף קטע נבחר

מבשלים עם תמרים: 5 מתכונים

חגיגת תמרים: עם תרד, חציל ואפילו שוק ברווז עסיסי - קובי פרץ ("דוד ויוסף") מגיש ארוחה שלמה וחגיגית שכל כולה מחווה לפרי הכי מתוק בשכונה

חציל קלוי עם טחינה ותמר מג'הול

 

המצרכים:

4 חצילים

שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח, פלפל שחור

1 פלפל חריף, קצוצץ דק

מיץ מ-2 עגבניות

12 עלי נענע

20 גר' פיסטוק קצוצים

20 גר' אגוזי לוז קצוצים

20 גר' אגוזי מלך קצוצים

80 גר' גרגרי חומוס מבושלים

 

להגשה:

100 מ"ל טחינה גולמית

120 גר' גבינת טולום מפוררת

120 גר' תמרים קצוצים (מג'הול)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. שורפים את החציל על אש גלויה, מקלפים וחותכים לקובייה גדולה במשקל של כ-120 גר'. מזלפים מעל שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  2. מעל החציל מפזרים בצורה אחידה את הפלפל החריף, את כל סוגי האגוזים, גרגרי החומוס ומי העגבניה.
  3. הגשה: יוצקים מעל החציל טחינה גולמית, ומפזרים חתיכות גבינה ועלי נענע טריים. מגישים.

  

סלט תמרים עם תרד טורקי וגבינת ריג'לה ברוטב ויניגרט

 

המצרכים:

 

לסלט:

1/2 ק"ג תרד טורקי, שטוף היטב וחתוך גס

200 גר' נענע, שטופה היטב ומופרדת לעלים

1 חסה אייסברג, שטופה היטב וחתוכה גס

200 גר' גבינת ריג'לה מפוררת

1 בצל סגול, חתוך לטבעות

1 פלפל חריף ירוק, חתוך לטבעות

200 גר' תמרים, חצויים לאורכם

 

לויניגרט:

200 מ"ל שמן זית

100 מ"ל לימון סחוט

50 גר' סוכר

מלח, פלפל שחור

 

להגשה:

200 גר' גבינת ברינז'ה, חתוכה לקוביות בגודל ס"מ  

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסלט - בקערה גדולה מערבבים את הבצל הסגול, הפלפל החריף, התרד, החסה והתמרים. מוסיפים את עלי הנענע וגבינת הריג'לה, ומערבבים היטב.
  2. מכינים את הרוטב - בקערה נפרדת מערבבים שמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור.
  3. שופכים את הויניגרט על הסלט, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת ברינזה. מגישים.

 

טרטר שייטל עם תמרים לחים וצנוברים

 

המצרכים:

250 גר' שייטל קצוץ

1/2 בצל לבן, קצוץ דק

50 גר' תמרים לחים קצוצים

2 כפות כוסברה, קצוצה דק

2 כפות צנוברים קלויים קצוצים

1 כפית חרדל דיז'ון

4 כפיות חומץ בלסמי לבן

50 מ"ל שמן זית

1 לימון סחוט

 

לברוסקטות:

4 ברוסקטות מלחם לבן

שמן זית

1-2 שיני שום כתושות

 

להגשה:

1 לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסלט - בקערה גדולה שמים את השייטל, הבצל, התמרים, הכוסברה והצנוברים. יוצקים מעל חרדל דיז'ון, חומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס, ומערבבים היטב.
  2. מכינים את הברוסקטות - פורסים לחם לבן לפרוסות של כ-1 ס"מ, מורחים בשמן זית ושום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-5 דקות.
  3. הגשה - מוציאים את הברוסקטות מהתנור, ומניחים מעל את הטרטר. סוחטים מעל את הלימון, ומגישים. 

 

שוק טלה ברוטב תמרים צהובים וסילאן

 

המצרכים:

1/2 2 ק"ג שוק טלה

15 שיני שום

100 מ"ל שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

500 גר' תמרים צהובים מגולענים

250 גר' בצלי שאלוט, חתוכים לקוביות

150 גר' גזרים, חתוכים לקוביות

2 כפות תימין

8 כפות סילאן

2 לימונים

5 עלי דפנה

100 מ"ל מים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת הירקות - מחממים מחבת עם שמן זית, וצורבים את הגזרים, הבצלים והתמרים במשך כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב. יוצקים פנימה את המים, ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
  2. מכינים את הבשר - מורחים את שוק הטלה בשמן זית, מלח ופלפל שחור. בעזרת סכין חדה יוצרים בשוק חורים, ומכניסים פנימה שיני שום שלמות.
  3. אופים את המנה - שופכים את תערובת הירקות מעל שוק הטלה, מפזרים מעל עלי דפנה ותימין, סוחטים לימונים ואת שאר הלימון מניחים בתבנית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעתיים וחצי.

 

שוק ברווז צלוי עם ארטישוק ותמרים

 

המצרכים:

4 יחידות שוק ברווז

200 גר' תמר מג'הול

2 כפות טרגון

2 תפוזים

1/2 כפית חמשת התבלינים

100 מ"ל סויה מתוקה

1 כפית שאטה

500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף

5 כפות שמן זית

500 מ"ל מים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם שמן זית, וצורבים את שוקי הברווז עד להשחמה. מוסיפים טרגון, תפוזים, 1/2 כפית חמשת התבלינים, סויה מתוקה, שאטה, ארטישוק ירושלמי ואת התמרים.
  2. מבשלים את התערובת במשך 5 דקות, מוסיפים 500 מ"ל מים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה.

 

מוכרחים לסיים את הארוחה עם משהו מתוק? צפו במתכון הבא לעוגת תמרים קלה להכנה:

 

 

המתכונים באדיבות קובי פרץ, סו-שף במסעדת "דוד ויוסף" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שוק טלה ברוטב תמרים צהובים וסילאן
צילום: ירון ברנר
מומלצים