שתף קטע נבחר

סודות של משקיעים: הטריקים שעובדים בבורסה

משקיעים מקצועיים ובעלי ניסיון מכירים היטב את השיטות שיניבו להם רווחים נאים. מדובר בסודות קטנים שפחות מוכרים לציבור הרחב ועושים את ההבדל בין רווח להפסד. הצצה קטנה לדרכים של המשקיעים להזניק מניות ולהרוויח כסף

פערי מידע זה כל ההבדל. לעיתים תכופות פערי מידע מפרידים בין סוחר רווחי לסוחר מופסד, בין עשיר לעני. הכוונה אינה למידע פנים לא חוקי שדולף מחברות, אלא למידע חוקי למהדרין שפשוט אינו נחלת הכלל, כי אף אחד לא טרח ליידע את הציבור, או כי הציבור לא טרח להתעניין. כך או כך, על קצה המזלג, מספר כללים שייקחו אתכם לצד הירוק של וולסטריט, אם אתם עדיין לא שם.

 

לכתבות נוספות בנושא:

  

וול סטריט אוסרת על חברות לפרסם דוחות כספיים במהלך המסחר. כל הדוחות של כל החברות מתפרסמות שעה לפני פתיחת המסחר בארה"ב, או לאחר נעילת המסחר בארה"ב. המטרה - למנוע תגובות אלימות מדי במניות במהלך המסחר עם פרסום הדוחות הכספיים. כל החברות בוול סטריט מקפידות לציית לכללים, רק בתקופה שהמחוקק ניסח את הכללים, הוא לא דמיין את פייסבוק וטוויטר.

 

ציוץ הזהב

יותר ויותר מנכ"לים ובעלי עניין מצייצים במהלך המסחר הודעות הנוגעות לחברות שלהם והסוחרים מגיבים בהתאם בשווקים. לעיתים מדובר בציוצים מהותיים שמביאים לשינוי מגמה אמיתי במחיר המניה ולעיתים מדובר במקפצה זמנית למניה. כל שנותר לסוחרים ברגעים כאלה הוא להצטרף להמון שנחשף לציוץ ולהצטרף לחוכמת ההמונים, שמקבלת ביטוי מידי במחיר המניה.

 

דוגמה בולטת סיפק לנו לאחרונה מנכ"ל חברת טסלה (TESLA), אלון מאסק, טסלה העוסקת בייצור רכבים חשמליים. מאסק צייץ בטוויטר: "קו ייצור חדש של טסלה - לא רכב - ייחשף בסטודיו לעיצוב שלנו". מי שנמצא בוול סטריט יותר מדקה וחצי יודע שיותר מכל, הבורסה בניו יורק מתמחרת ציפיות. גם מאסק יודע זאת.

 

טסלה, שלפני הציוץ של מאסק דשדשה במקום, זינקה בעוצמה כשהסוחרים עושים פעולה פשוטה - מצטרפים להמון שמסתער על המניה ומעלה את הערך שלה ב-900 מיליון דולר בתוך 10 דקות. לאחר מכן, הסוחרים חילקו ביניהם את השלל הנאה וסיימנו V על עוד יום עבודה.

 

הטריק העגול

תרון בידע משמעו גם לדעת כיצד הציבור חושב. סוחרים אינם בוחני כליות ולב, אבל הם כן מכירים את התנהגות ההמון והכוונה היא להמון הלא מלומד ששם את כספו בשוק ההון. רוב הציבור מציב את פקודות הקנייה והמכירה שלו במספרים עגולים.

 

כך לדוגמה אדם מן היישוב שרוכש את מניית אפל (AAPL), סביר להניח שייתן הוראה לבנקאי שלו להציב פקודת קנייה במחיר עגול כגון - 100, 99, 98 וכדומה. מיעוט של הציבור, אם בכלל, יבקש לרכוש במספר לא עגול כגון 99.74. הסוחרים, שמודעים לדפוס ההתנהגות התבניתי של הציבור, מפיקים מכך רווחים מדי יום.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

כך יוצא שלעיתים תכופות סוחרים מקצועיים מציבים את פקודת הקנייה שלהם במחיר עגול, כשהם מניחים שהרבה פקודות קנייה הוזרמו מכל העולם לוול-סטריט במחיר הזה. כשהרבה פקודות נכנסות ביחד לפעולה בדיוק באותו הרגע ובאותו המחיר, המשמעות היא שהביקוש עולה מאוד נקודתית והמניה מזנקת במהירות. לאחר הזינוק לא מעט סוחרים מממשים את הרווחים ומשאירים את המניה לכוחות השוק, בעוד שהם יוצאים לצייד אחר המניה הבאה שמתקרבת למחיר עגול.

 

המרדף אחר מניית ה-5 דולר

גם היכרות עם הרגולציה של וול סטריט חיונית כדי לייצר רווחים. בין שלל החוקים החלים על המסחר, מסתתרים סעיפים העוסקים במחיר המניה. מסיבות שונות בוול סטריט אסרו על חלק מהקרנות להחזיק במניות שמחירן מתחת לעשרה דולרים. אם מחיר המניה יורד אל מתחת לחמישה דולרים, על הרוב המוחלט של הקרנות חל איסור להחזיק את המניה.

 

היכרות עם התקנות החשובות האלה שוב מייצרת יתרון עוצמתי לבעלי הידע. כאשר מניה יורדת למחיר הקריטי של עשרה דולרים, לא מעט סוחרים יפתחו עליה פוזיציית שורט - פוזיציה המעניקה לסוחרים רווח ככל שמחיר המניה יורד. ההנחה של הסוחרים היא שאם המניה תשהה מספיק זמן מתחת למחיר של עשרה דולרים, קרנות רבות ייאלצו למכור אותה וכך יגבר לחץ המכירות על המניה שיביא לשחיקה במחירה. אם מחיר המניה ימשיך ויירד מתחת לחמישה דולרים, במקרה כזה הרוב המוחלט של הקרנות ייאלצו להיפטר מהמניה. גם כאן, סוחרים הבקיאים בתקנות, יפתחו פוזיציית שורט מתוך הנחה שקרנות הנאמנות יהיו חייבות גם כן למכור את המניה.

 

במידה ניכרת מדובר בנבואה המגשימה את עצמה, כפי שקורה לעיתים תכופות בכלכלה. כשכולם מצפים שמחיר המניות יישחק משמעותית מתחת ל-10 ול-5 דולרים, כולם מבצעים את אותה הפעולה. כשכולם מבצעים פעולה זהה, הציפייה גם מתממשת. חוכמת ההמונים.

 

עוד סימן לצאת לציד

את רצפת המסחר המפורסמת של וול סטריט כולם מכירים משלל הסרטים המתעדים את הפעילות מלאת האדרנלין של הסוחרים. רק שרצפת המסחר הזו אופסנה זה מכבר בדברי הימים של וול-סטריט וכעת מחליפה אותה מערכת מחשוב שנקראת LEVEL2 ומספקת לסוחרים בזמן אמת את כל המידע הנחוץ. למעשה ה-LEVEL2 היא רצפת מסחר מודרנית רק יותר רגועה ונוחה. במקום לצעוק "קנה" ו"מכור" הסוחרים מתבוננים על האינפורמציה שמסופקת ב-LEVEL2 ומקבלים החלטות.

 

כך לדוגמה, ה-LEVEL 2 מראה לסוחרים בכל מחיר מה כמות הקונים ומה כמות המוכרים. סוחרים מיומנים יודעים לזהות כמות חריגה של קונים או מוכרים ובהתאם לקבל החלטות. יתר על כן, סורקים מיוחדים שנמצאים במערכות המסחר מודיעים לסוחר על פעילות בנפח מסחר חריג במניה.

 

למשל כאשר מנכ"ל טסלה, אלון מאסק, צייץ בטוויטר על קו הייצור החדש של החברה, סורקי המניות הודיעו לסוחרים בזמן אמת על פעילות מסחר חריגה במניה. בשלב זה, כל שנותר לסוחר המיומן הוא לבחון את המגמה במניה ולהצטרף לתנועה הגדולה.

 

ככלל, מידע וחוכמת ההמונים הם הבסיס למסחר רווחי בשווקים הפיננסים. מי שאינו בקיא בחוקים, בתקנות ובמידע שמצוי בשפע ברשת וברשתות החברתיות, מציב עצמו בעמדת נחיתות. למרות הדעה הרווחת בציבור, לא מדובר בתורת הנסתר. כמו כל דבר בחיים, צריך פשוט להתנסות ולהתמקצע.

 

הכותב הוא אנליסט ומומחה למסחר בשוק ההון, מייסד בית הספר למסחר בשוק ההון- "סימפל טרייד"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים