שתף קטע נבחר

רכב יוקרה בכותל: על מי מגוננת המשטרה?

דווקא בימים מתוחים בירושלים שנמצאת תחת כוננות גבוהה, חנה רכב הקורבט ברחבת הכותל. במשטרה לא נענים לפניות ynet לשאלות אם זהות בעל הרכב ידועה, אם ניתן לו דו"ח ואם היה לו אישור להיכנס. בקרן למורשת הכותל מכחישים שביקשו אישור עבור הרכב

 

הקורבט ללא לוחית רישוי ולצד ניידת משטרה ברחבת הכותל (צילום: אדי ישראל) (צילום: אדי ישראל)
הקורבט ללא לוחית רישוי ולצד ניידת משטרה ברחבת הכותל(צילום: אדי ישראל)

תעלומה שיכולה להיפתר בן רגע עדיין לא תשובות: מראה רכב שברולט קורבט ברחבת הכותל עורר שאלות רבות לגבי מי נהג ברכב וכיצד הוא הצליח להיכנס למתחם. בקרן למורשת הכותל הכחישו שביקשו אישור עבור המכונית ובמשטרה טענו כי הם פועלים בתיאום עם הקרן בהתאם לאישורים שמתקבלים.

 

בלילה שבין ראשון לשני, מעט לאחר חצות, נכנס לרחבת הכותל רכב היוקרה, וחנתה לצד רכבי הביטחון הרבים. באופן תמוה, בחזית המכונית לא הייתה לוחית רישוי, אך מאחוריה הייתה לוחית. הצלם אדי ישראל, שתיעד את רכב היוקרה, מספר כי ראה גבר צעיר, לבוש חליפה שחורה, יוצא מהרכב ולצדו צעירה בחצאית מיני. לדבריו, השניים שהו במקום כרבע שעה ואחר כך נסעו.

 

למרות פניות חוזרות ונשנות של ynet, במשטרת מחוז ירושלים לא מגיבים לשאלות שהופנו בנושא:

 

כיצד באירועים המוניים ודווקא בתקופה שירושלים נמצאת ברמת כוננות גבוהה מאוד, יש מקום לרכב שאינו רכב חירום לחנות ברחבת הכותל?

 

האם התאפשר לאזרחים פרטיים נוספים לחנות ברחבת הכותל במהלך הסליחות באותו ערב?

 

האם המשטרה בדקה את זהות בעל הרכב או שהוא הציג אישור מרב הכותל והמשטרה נתנה לרכב ללא לוחית רישוי להיכנס לרחבת הכותל?

 

האם המשטרה נתנה דו"ח לבעל הרכב שהסתובב ללא לוחית רישוי מקדימה כפי שהחוק מחייב?

 

בחלק האחורי כן הייתה לוחית רישוי. הקורבט בכותל (צילום: דבורה) (צילום: דבורה)
בחלק האחורי כן הייתה לוחית רישוי. הקורבט בכותל(צילום: דבורה)

לא ברור אם המשטרה בדקה את זהות בעל הרכב (צילום: אדי ישראל) (צילום: אדי ישראל)
לא ברור אם המשטרה בדקה את זהות בעל הרכב(צילום: אדי ישראל)

בקרן למורשת הכותל מכחישים כאמור את בקשת האישור עבור הרכב היוקרתי. גורם בקרן הוסיף: "הכניסות החד-פעמיות לא מתרחשות בערב ולא נעשות בתיאום איתנו. אנחנו צריכים לתאם מול המשטרה במקרים כאלה".

 

דבורה הגיעה ממושב בצפון לסליחות בכותל וראתה את המכונית נכנסת לחנייה. "ראיתי את הזוג יוצא מהרכב והולך לכיוון הכותל", היא מספרת. כקצינת משטרה לשעבר היא הבחינה כי חסרה לוחית רישוי והלכה לבדוק את הרכב. "ברגע שראיתי את הרכב בלי לוחית זיהוי מקדימה אמרתי לעצמי שיש כאן משהו לא בסדר. עשיתי סיבוב מסביב לרכב ופתאום ראיתי מאחורנית את לוחית הזיהוי וצילמתי. זה לא תקני".

 

סגן ראש העיר ירושלים, עופר ברקוביץ מסיעת התעוררות, התייחס לנושא ואמר: "הכותל שייך למדינת ישראל ולעם ישראל, והעובדה שאנשים מסוימים מקבלים היתר חנייה היא תמוהה ובעיני מפלה ולא שיוויונית. אם וכאשר יש סיבות טובות למתן אותם היתרי חנייה, על הגופים שאפשרו זאת לפרסם זאת בשקיפות, תוך מתן הסברים מדוע ניתנו אותם היתרים. רחבת הכותל איננה מגרש חניה פרטי לאף אדם, עשיר ומיוחס ככל שיהיה, ויש לשמור עליה כאתר ממלכתי".

 

עו"ד גלעד ברנע, לשעבר חבר מועצת העיר ירושלים ומומחה למשפט ציבורי, הוסיף: "הכותל המערבי ורחבתו הוא אתר מורשת עולמי בעל רגישות ונפיצות גבוהים במיוחד, שהופקר על ידי ממשלת ישראל ושהשליטה בו נמסרה לקרן למורשת הכותל ולרב הכותל. הם פועלים מתוך ראייה צרה ומגזרית ופוגעים לצערי באוניברסליות של המקום".

 

מהמשטרה נמסר בתגובה: "משטרת ירושלים שבה ומדגישה כי פועלת בשיתוף פעולה מלא עם הקרן למורשת הכותל ומאפשרת כניסה לכותל באישור וככל שניתן תוך הקפדה על בטיחות וביטחון המבקרים בכותל המערבי, כפי שנעשה במהלך כל השנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אדי ישראל
רכב היוקרה ברחבת הכותל
צילום: אדי ישראל
מומלצים