שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

סדקים ראשונים: התמיכה במרקל נחלשת

הסקרים האחרונים בגרמניה מראים ירידה באהדה לקנצלרית, לראשונה מתחילת ההתמודדות עם משבר הפליטים. היום היא ניסתה לדבר אל לבם באמצעות האיחוד בין מזרח למערב גרמניה

מרקל במרכז קליטה לפליטים בברלין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מרקל במרכז קליטה לפליטים בברלין(צילום: AFP)

התמיכה בקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל נחלשת לאור הטיפול שלה במשבר הפליטים. שני סקרים שפורסמו אתמול (שבת) מצביעים על שינוי בהלך הרוח של גרמניה, המדינה האירופית שאצלה המשבר מורגש יותר מכולן.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בסקר של "דר שפיגל" אמרו 63% מהנשאלים כי היא צריכה "להיות בעלת תפקיד משמעותי גם בעתיד", לעומת 68 אחוזים שחשבו כך לפני שלושה חודשים. "המחויבות החזקה של מרקל לפליטים לא נתקלת בתמיכה רבה", נרשם ב"דר שפיגל".

 

בפעם הראשונה מאז שהתחילה את כהונתה השלישית לפני שנתיים יש בסקרים פוליטיקאי אהוד ממנה: שר החוץ, פרנק וולטר שטיינמאייר, שקיבל בסקר 67%. התמיכה בחבר מפלגת הבת הבווארית של מרקל, הורסט סיהופר, שאמר שהקנצלרית טעתה כשאפשרה לפליטים הסורים להגיע מהונגריה, עלתה ב-6% ל-44 אחוזי תמיכה.

הפגנת ימין קיצוני אתמול בלייפציג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנת ימין קיצוני אתמול בלייפציג(צילום: EPA)
 

מבקשי מקלט במינכן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מבקשי מקלט במינכן(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בסקר של ערוץ ZDF, שדירג את התמיכה במרקל בסקאלה של 5- עד 5, ירדה התמיכה בקנצלרית בתוך שבועיים מ-2.4 ל-1.9. לפי הסקר 43% לא מסכימים עם מדיניותה של מרקל בנושא הפליטים.

 

הקנצלרית הואשמה על ידי מדינות מזרח אירופה ופוליטיקאים שמתנגדים לה בארצה בכך שהיא החמירה את המשבר, אחרי שנתנה "אור ירוק" לפליטים הסורים. גרמניה מצפה שעד סוף השנה יגיעו אליה לפחות 800 אלף מהגרים ופליטים, ובגרמניה תוהים איך הם יצליחו להשתלב.

 

אתמול ניסתה מרקל לאחד את האזרחים סביב המשבר, בהתייחסות לאיחוד בין מזרח למערב גרמניה ב-1990. "התחושה הכללית היא שאנחנו מתמודדים עם משימה גדולה, ואני מאמינה שאנחנו בהחלט יכולים לזכור איך לעשות אותה", אמרה מרקל בשידור ה"פודקאסט" השבועי שלה.

 

לפי מרקל, הזיכרון של הגרמנים על האיחוד בין מזרח למערב הוא זה שעודד "אנשים רבים לקחת חלק ולהיות מעורבים היום. הגישה שלהם למשימה הוא במסגרת 'אנחנו רוצים ויכולים להצליח".

 

בינתיים ממשיכות תקיפות נגד מתנדבים ופליטים, והפגנות של הימין הקיצוני נגד הגעת הפליטים לגרמניה. אמש הותקפו מתנדבים מחוץ למרכז קליטה בדרזדן, כשצעירים שיכורים השליכו לעברם בקבוקים. לפי בגרמניה מדווחים על יותר מ-400 תקיפות נגד מתנדבים ופליטים מתחילת השנה.

 

 


פורסם לראשונה 26/09/2015 23:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"רוצים ויכולים להצליח"
צילום: AFP
מומלצים