שתף קטע נבחר

א-סיסי: מדינה פלסטינית תבטל התירוץ לטרור

בנאומו בעצרת הכללית של האו"ם הבהיר נשיא מצרים כי הקמת מדינה פלסטינית בקווי 67' תבטל מרכיב מרכזי בבעיות האזוריות. הוא הוסיף: "האירועים באל-אקצה מבליטים את הצורך בפתרון מוחלט"

א-סיסי בנאומו הלילה (צילום: AP) (צילום: AP)
א-סיסי בנאומו הלילה(צילום: AP)
 

בנאומו בעצרת האו"ם הלילה (יום ג') אמר נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי כי הקמת מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים תבטל מרכיב מרכזי הגורם לבעיות באזור, ותבטל ביעילות את אחד התירוצים המסוכנים ביותר לקיצוניות ולטרור. הוא הוסיף כי "האירועים האחרונים באל-אקצה מבליטים את הצורך בפתרון מוחלט".

 

מוקדם יותר אמש, בעקבות קריאתו של נשיא מצרים בראיון ל-AP להרחיב את הסכם השלום עם ישראל למדינות ערביות אחרות, הבהירה לשכת הנשיאות המצרית כי א-סיסי דיבר על "שלום כולל באזור בין מדינות ערב לישראל בתנאי שהסוגייה הפלסטינית תיפתר ותוכרז מדינה פלסטינית בקווי 67' שבירתה מזרח ירושלים". בראיון הזה אמר א-סיסי כי "פתרון הסוגיה הפלסטינית ישנה את פני המזרח התיכון ויביא להתקדמות אדירה".

 

בראיון אמר כי מדינות המזרח התיכון צריכות לשתף פעולה כדי להביס את איום הטרור שהולך ומחמיר והוביל למלחמה פראית בארצו. הוא הוסיף כי יש צורך בהגדלת הצבא המצרי כדי להתמודד עם הטרור. לדבריו, הצבא המצרי "גורם ליציבות". בהתייחסו למצב בסוריה טען כי אסור שמלחמת האזרחים תסתיים בחלוקת סוריה. א-סיסי הזהיר כי קריסת סוריה תוביל לנפילת הנשק של המשטר לידי הטרוריסטים, ואם זה יקרה, הזהיר, הסכנה לא תישאר בתחומי סוריה אלא תזלוג למדינות השכנות "ותהווה איום משמעותי לאזור כולו. מזה אנחנו חוששים".

א-סיסי מודה לקהל לפני שהחל לנאום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
א-סיסי מודה לקהל לפני שהחל לנאום(צילום: AFP)
 

המצב בסוריה עמד במוקד תשומת הלב בנאומים בעצרת הכללית של האו"ם. נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר: "אנחנו חייבים להכיר בכך שאחרי שפיכות דמים כה רבה, טבח כה גדול, לא ניתן לחזור לסטטוס-קוו. הבה נזכור איך זה התחיל - אסד הגיב למחאה בדרכי שלום באמצעות הסלמת הדיכוי והרג, שבתורם יצרו את הסביבה למהלומות הנוכחיות. אז אסד ובני-בריתו לא יכולים פשוט לפייס את אלו שהם נהגו בהם בכזו ברוטליות. חייבים לפנות את הדרך מאסד למשטר חדש. חייבים לשים קץ לכאוס כדי שהסורים יוכלו להיבנות מחדש".

 

"כאשר עריץ רוצח מאות אלפים בעמו יש לזה תהודה שמשפיעה על כולנו", אמר. "באופן דומה, כאשר קבוצת טרור עורפת ראשים של חפים מפשע ומשעבדת נשים זה העניין של כולנו. אין מקום להפגין סובלנות כלפי ארגון 'המדינה האיסלאמית' והאו"ם לא מתנצל על ייסוד קואליציה לרדוף אותו. הצבא שלנו אינו מספיק כדי להתמודד עם האתגרים בסוריה. האו"ם מוכן לעבוד עם כל מדינה, כולל רוסיה ואיראן, כדי לפתור את המשבר הזה".

 

גם נשיא צרפת פרנסואה הולנד יישר קו עם הנשיא אובמה ואמר כי "אסד יצר את הבעיה. הוא לא יכול להיות חלק מהפתרון". לדבריו, "אי אפשר לשים את הקורבנות עם מי שהורג אותם". הוא ציין שעד כה נהרגו בסוריה 255 אלף בני אדם, מתוכם אלפי ילדים שנרצחו על-ידי משטר אסד, "זה לא רק שהם נמלטים ממלחמה. כבר שנים הם נמלטים ממשטר אסד".

 

מנגד התיצב נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שאמר כי "זו שגיאה חמורה לא לעבוד בשיתוף פעולה עם סוריה נגד הטרור". לדבריו, "אף אחד מלבד אסד לא נלחם באיסלאם הקיצוני. רק אסד והכוחות הכורדיים נלחמים בטרוריסטים בסוריה. לעולם אין לדעת מי מתמרן את מי. איום הטרור מתרחב וחובק אזורים הולכים וגדלים. לצערנו, רוסיה אינה יוצאת-דופן. איננו יכולים להרשות לפושעים הללו, שכבר טעמו דם, לשוב הביתה ולהמשיך בשלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עבד אל-פתאח א-סיסי
צילום: AP
מומלצים