שתף קטע נבחר

ירושלים: נהגי הרכבת הקלה חויבו לשוב לעבודה

בית הדין האזורי לעבודה הורה לכל הנהגים שנעדרו היום בטענה של מחלה להתייצב מחר לעבודה. ראש העיר ברקת תקף את הנהגים ששיבשו את תנועת הרכבת: "אין מגפה בירושלים, יש התנהלות ברוטאלית מול הציבור"

 

 

 

חוזרים להסיע את ההמונים: בית הדין האזורי לעבודה בירושלים הוציא הלילה (יום ג') צווי מניעה לנהגי הרכבת הקלה בירושלים, שנעדרו היום מעבודתם בטענה שהם חולים. בתום דיון ארוך הורתה השופטת שרה ברוינר ישרדזה לכל הנהגים להתייצב מחר בבוקר לעבודה. במקביל היא חייבה את הנהגים שהתלוננו על מחלה להיבדק אצל רופא תעסוקתי.

 

דווקא ביום הראשון של חול המועד סוכות הודיעו 28 נהגים בחברת סיטיפס, שמפעילה את הרכבת הקלה בבירה, כי הם חולים ובשל כך נעדרו מעבודתם. בעקבות כך חלו שיבושים משמעותיים בתנועת הרכבת. "אין לי ברירה, איאלץ ללכת ברגל או לקחת אוטובוס", אמר מאור עזיז, שהמתין בתחנת המרכזית לרכבת הקלה. "זה לא בסדר שהם השביתו בחג". בעקבות השיבושים היום תוגבר מערך האוטובוסים על תוואי הרכבת.

שיממון בתחנת הרכבת הקלה (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
שיממון בתחנת הרכבת הקלה(צילום: אלי מנדלבאום)

צפיפות גדולה באוטובוסים ששימשו את נוסעי הרכבת (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
צפיפות גדולה באוטובוסים ששימשו את נוסעי הרכבת(צילום: אלי מנדלבאום)

בתחילת השבוע הכריז ועד נהגי הרכבת הקלה על סכסוך עבודה ודרש לשפר את תנאי ההעסקה של הנהגים. מנגד, בחברת סיטיפס טענו כי שכר הנהגים גבוה יותר מהמקובל בתחום התחבורה הציבורית ועומד על 36 שקלים לשעה.

 

ועד הנהגים ויו"ר ההסתדרות בירושלים, דני בונפיל, הכחישו כי הנהגים

 שבתו במכוון. "לא נתנו יד, לא לשביתה ולא לעיצומים. אנחנו עושים את הכול כדי לעזור לגייס נהגים למחר, אך זה בראש ובראשונה התפקיד של ההנהלה".

 

סיטיפס פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בדרישה להוציא לנהגים צווי מניעה. בצהריים נדמה היה כי הצדדים הגיעו לפשרה, אולם בשעות הערב המשא ומתן כשל ומספר הנהגים שהודיעו על מחלה או חופשה תפח ל-36. בהנהלת סיטיפס הסבירו כי על מנת להפעיל את הרכבת בצורה סדירה נדרשת עבודה של 49 נהגים במשמרת.

 

ראש העיר ירושלים ניר ברקת הגיע לדיון ותקף את הנהגים. לדבריו, "אין מגפה בעיר ירושלים. יותר מ-140 אלף נוסעים משתמשים בקו הרכבת הקלה ואין תחליף סביר. הסתובבתי בעיר, אנשים מחכים יותר משעה לרכבת. העיר ירושלים משלמת מחיר קשה. כל בר דעת מבין שיש סכסוך עבודה והתנהלות ברוטאלית כלפי הציבור".

 

סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחבורה, תמיר ניר, תקף את ההסתדרות שלדבריו "משתפת פעולה עם שביתה פראית, לא חוקית ולא ראויה הנעשית בחוסר תום לב. אני קורא למשרד התחבורה לפעול במיידית ליצירת חלופה מלאה לרכבת, על ידי צי אוטובוסים שייסע לאורך ציר הרכבת וייתן מענה לעשרות אלפי החוגגים שיגיעו מחר לירושלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
במקום רכבת, אוטובוסים. ירושלים, הבוקר
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים