שתף קטע נבחר

"כוויית איירווייז" סירבה להטיס ישראלים

בעקבות תלונה של אזרח ישראלי, הבהיר משרד התחבורה האמריקני לחברת התעופה כי לא יאפשר לכוויית לאכוף את החרם הכלכלי שלה על ישראל על חשבון החוק בארה"ב

ארצות הברית האשימה היום (יום ה') את חברת התעופה הלאומית של כוויית באפליית ישראלים משום שמנעה מבעלי דרכון ישראלי לעלות לטיסות שהיא מפעילה מארה"ב לבריטניה. בחברת "כוויית איירווייז" טענו כי החוק בכוויית אוסר שיתוף פעולה כלשהו עם ישראלים, אך בממשל האמריקני הבהירו: החוק שלנו חשוב יותר.

 

משרד התחבורה האמריקני העלה את האשמות נגד חברת התעופה "כוויית איירווייז" באפליה בעקבות תלונה של אלדד גת, אזרח ישראלי שמתגורר בבריטניה, שביקש להשתמש בשירותי החברה כדי לטוס מניו יורק ללונדון. גת התלונן כי ב-2013 ניסה לרכוש כרטיס לטיסה, אך גילה כי ישראל לא כלולה ברשימת המדינות במערכת של החברה. במשרד התחבורה האמריקני ציינו שאין זו הפעם הראשונה שהם מקבלים תלונה מסוג זה.

 

דלפקי "כוויית איירווייז" בשדה התעופה ()
דלפקי "כוויית איירווייז" בשדה התעופה

איריס אליעזרוב ובעלה דיוויד ()
איריס אליעזרוב ובעלה דיוויד

תלונתו הראשונה של גת כי הופלה בשל היותו בעל דרכון ישראלי נדחתה, אך לאחר שערער נפתחה חקירה נוספת במשרד התחבורה האמריקני שבעקבותיה הוחלט לפעול נגד חברת התעופה של כוויית בגין הפרת חוק פדרלי, שלפיו כל חברת תעופה זרה הפועלת בארה"ב חייבת להטיס נוסעים ללא אפליה בשמי ארה"ב ומארה"ב למדינה אחרת.

 

במכתב ששלח משרד התחבורה האמריקני לחברה הכווייתית, הוא דרש ממנה להשיב בתוך שבועיים להאשמות. "אנחנו מצפים מהחברה למכור כרטיסים לישראלים ולהטיס אותם בין ארה"ב לבין כל מדינה שלישית שבה הם יוכלו לרדת מהטיסה בהתבסס על חוקי אותה מדינה", נכתב. שר התחבורה האמריקני, אנתוני פוקס, אמר כי המקרה צריך להוות אזהרה והדגיש כי "כל חברת תעופה שרוצה לפעול בארה"ב חייבת לדעת שלא נסבול אפליה מכל סוג שהוא".

 

"כוויית איירווייז" הסבירה כי פעילות בשיתוף עם אזרחים ישראלים או חברות ישראליות מנוגדת לחוק הכווייתי, שעונשו מאסר או עבודות פרך. עם זאת, במכתב הודגש כי סיבה זו אינה מהווה עילה מספקת להפלות נוסעים. "אכיפת החוק הכווייתי במקרה הזה אינה עולה על האינטרס של ארה"ב באכיפת החוק שלה", נכתב, "לראייתנו, האינטרס של ארה"ב לספק גישה נטולת אפליה לתחבורה לכל אדם חשוב יותר מהאינטרס הכווייתי לאכוף את החרם הכלכלי שלה על ישראל".

 

לאחר קבלת תגובת חברת "כוויית איירווייז" יוחלט בממשל האמריקני אם לנקוט צעדים נגדה, והיא עלולה להיקנס או לקבל אזהרה לגבי פעילותה בארה"ב.

 

בתחילת השנה דן בית המשפט בארה"ב בתלונה דומה נגד החברה של איריס אליזרוב, צעירה בת 26 שהיגרה עם משפחתה מישראל לארה"ב בגיל 11 ומתגוררת כעת בניו יורק. היא ביקשה לעלות לטיסה משדה התעופה קנדי בניו יורק לברטניה עם בעלה דיוויד, אך כשהגישה לדיילת את הדרכון הישראלי שלה נאמר לה שהיא לא יכולה לעלות לטיסה. בתביעה שהגישו בני הזוג נטען שההתנהלות של "כוויית איירווייז" מפרה הן את חוקי זכויות האזרח של מדינת ניו יורק והן את החוקים הפדרליים של ארה"ב.

 

בדיון שנערך בתחילת השנה הורתה שופטת פדרלית לתובעת בברוקלין לשקול להצטרף לתביעה על אפליה שהגישה האישה נגד חברת התעופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים