שתף קטע נבחר

מועצת אירופה חזרה בה: המילה לגיטימית

האסיפה הפרלמנטרית של מועצת אירופה החליטה לתמוך בקיום מצוות ברית המילה כחלק מחופש הדת והפולחן במדינות היבשת. בכך הפכה את העמדה שאימצה לפני שנתיים. יו"ר הכנסת: "מקווה שלא נידרש בעתיד להיאבק על זכויות אלמנטריות כאלו"

האסיפה הפרלמנטרית של מועצת אירופה החליטה לתמוך בקיום מצוות ברית המילה כחלק מחופש הדת והפולחן במדינות היבשת. בכך הופכת המועצה את העמדה שאימצה באוקטובר 2013, ולפיה כריתת העורלה "פוגעת בשלמות הפיזית והרוחנית של הילדים".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

מיוחד: בואו להיות אושפיזין בסוכה של ynet

 

בתום שנתיים של פעילות מאומצת מצד מנהיגי הקהילות היהודיות באירופה, אושר ביום ד' התיקון, וזאת לאחר שחברים מכל סיעות הכנסת החתימו מספר רב של חברי פרלמנט אירופיים וכך השיגו את הרוב הדרוש לצורך הגשת הצעת החלטה נגדית. בשנה שעברה הקרין ח"כ נחמן שי ("המחנה הציוני") בפני חברי מועצת אירופה, סרט שבו מפרטים רופאים את היתרונות הבריאותיים של המילה.

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

את המאמצים הובילו יו"ר הכנסת יואל (יולי) אדלשטיין והיועץ המדיני לכנסת, עודד בן-חור. אדלשטיין הביע סיפוק על ההחלטה, והודה לחברי הכנסת היהודים והמוסלמים שהשתתפו בפגישות רבות עם חברי מועצת אירופה וקיימו מסעות הסברה בנושא.

 

"למן הרגע הראשון היה ברור שהמלצתה של מועצת אירופה היא שערורייתית, בלתי הגיונית ופוגעת באופן בוטה בחופש הדת של רבים", אמר, "אני מקווה שלא נידרש בעתיד להיאבק על זכויות אלמנטריות כמו נושא הברית מילה".

 

"ניצחון של השכל השיר"

ח"כ עיסאווי פריג', אשר נאם אמש בפני חברי מועצת אירופה טרם ההצבעה, אמר: "זהו ניצחון השכל הישר.

הוויכוח על עריכת ברית המילה הוא לגיטימי, אך לא ראוי שההתנגדות תיכפה בחקיקה".

 

נשיא "ועידת רבני אירופה", הרב פנחס גולדשמידט, הוסיף: "הדת הייתה מאז ומעולם עניין מרכזי באירופה. אימוץ המסקנות על ידי האסיפה הפרלמנטרית מהווה צעד חשוב במאבקנו לוודא כי מנהגים דתיים יוכלו להתקיים בחופשיות ובפומבי".

 

"אימוץ הדו"ח מבטל למעשה את החלטת מועצת אירופה נגד ברית המילה, וייתן רוח גבית לכל מדינות אירופה, הממשלות וחברי הפרלמנטים, לעמוד על הזכויות היהודיות ביבשת. אנו נמשיך לעבוד יחד עם מוסדות האיחוד האירופי גם בשיח עתידי בעניין, ומצפים כי ההחלטה תשדר את המסר המתאים לכל מדינות האיחוד".

 

ישראל ניהלה מלחמה

לפני שנתיים בדיוק קבעה מועצת אירופה, שבה מיוצגות רוב מדינות היבשת - כי ברית המילה מהווה

הפרה של זכויות אדם, משום שיש בה פגיעה בגופם של ילדים שלא על דעתם. המועצה כינתה את המילה: "פגיעה בשלמות הגוף של ילדים", והתבססה בהכרעתה על דו"ח של ועדת הרווחה והבריאות.

 

ההחלטה עברה אז ברוב של 78 תומכים, מול 13 מתנגדים ו-15 נמנעים. בין היתר, קראה המועצה למדינות החברות בה, "להגדיר בבירור את התנאים הרפואיים, הסאניטריים והאחרים להליכים כגון מילה שאינה מוצדקת מבחינה רפואית, בילדים קטנים".

 

בקהילה היהודית והמוסלמית כאחד זעמו על ההשוואה שנערכה בין מילת נשים לברית המילה, והנשיא דאז, שמעון פרס, פנה לנשיא מועצת אירופה באיגרת שבה דרש ממנו לפעול לביטול האמירה. בתגובה הבהיר מזכ"ל המועצה, ת'ורביורן ג'אגלנד, כי אין להכניס תחת אותה קטגוריה מילת נשים וברית מילה של בנים.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חזרו בהם מן הקביעה
צילום: AP
מומלצים