שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

"פליטים תוקפים מינית וגרמניה מטייחת"

שוטרים וארגוני זכויות נשים טוענים כי הרשויות לא מטפלות בדיווחים על הטרדות, תקיפות ואונס נשים במקלטים - כדי להרגיע את הרוחות ולא לגרום להסתה ואלימות. שר הפנים: "בדרך כלל זה שמועות, לא צריך לחשוד סתם"

פליטות סוריות בגרמניה (צילום: AP ) (צילום: AP )
פליטות סוריות בגרמניה(צילום: AP )
 

איגוד המשטרה וארגוני זכויות נשים מאשימים את הרשויות בגרמניה בטיוח דיווחים על הטרדות מיניות, תקיפות מיניות ואפילו אונס במרכזי פליטים ברחבי המדינה. הסיבה לטענתם היא חשש של גרמניה ממהומות ואלימות נגד מבקשי המקלט.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

שר הפנים, תואמס דה מייזיר, קרא לגרמנים להימנע מכניעה להסתה נגד מאות אלפי הפליטים והמהגרים שמגיעים למדינה ואמר כי מדובר בשמועות שמתפשטות באינטרנט. "יש מספר לא ייאמן של שמועות ביחס לנושא הזה ברשתות החברתיות", אמר דה מייזיר. "הרשויות הפדרליות חוקרות את הנושא ובדרך כלל השמועות לא נכונות. יש דברים ששווים ביקורת, אבל אין סיבה לחשד הכללי הזה כלפי הפליטים".

הפגנה של תנועת הימין הקיצוני "פגידה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה של תנועת הימין הקיצוני "פגידה"(צילום: רויטרס)
 

ריינר וונדט, ראש איגוד המשטרה, אמר כי הוא מאמין שהרשויות במדינות הפדרליות בגרמניה, שאחראיות לקליטת מבקשי המקלט, מזלזלות בתקיפות הנשים במקלטים. "אפשר להבין שיש רצון להרגיע את המצב פוליטית", אמר וונדט, אך הדגיש כי התעלמות לא תועיל במקרה הזה.

 

ברברה הלפריש, ראש ארגון גרמני לזכויות נשים במדינת הסן במרכז גרמניה, סיפרה כי לארגון "יש כמה דיווחים אמינים על נשים שהותקפו מינית" במרכזים למבקשי המקלט. "יש מקרי אונס ותקיפות מיניות, ומספר הולך וגובר של דיווחים על שידול לזנות". חלק מארגוני הנשים דורשים הפרדה במקלטים, שבהם 70% מהדיירים הזמניים הם גברים.

ירידה בתמיכה. ערוץ טלוויזיה לועג למרקל "המוסלמית" ()
ירידה בתמיכה. ערוץ טלוויזיה לועג למרקל "המוסלמית"
 

אין נתונים רשמיים אמינים על היקף הבעיה במקלטים, שנועדו לספק דיור זמני במקומות כמו אולמות ספורט. וונדט אמר כי המשטרה דיווחה על המקרים לממשלות המחוזיות ברחבי גרמניה, שלהן שרי פנים משלהן. "שרי הפנים צריכים להסתכל על הדיווחים כדי לדעת מה באמת קורה בלילה ברחובות ובמקלטים".

 

בהמבורג שבצפון גרמניה היו השנה שמונה מקרים שבהם פליטים תקפו מינית נשים. טואלין אקוק, דוברת מפלגת הירוקים לנושא הפליטים בהמבורג, הסכימה כי ארגוני ימין קיצוני עלולים להשתמש בדיווחים האלה כדי להסית נגד מהגרים, אבל אמרה: "אין סיבה לטאטא את הנושא הזה מתחת לשטיח. כרגע זה הזמן לרשויות להשמיע את קולן במטרה למנוע מארגונים קיצוניים לשלוט בשיח".

 

גרמניה מנסה להימנע מלתת לארגוני ימין קיצוניים הזדמנות כלשהי להפגין את עוינותם כלפי המהגרים, בזמן שדעת הקהל על אינפלציית הפליטים מחמירה והתמיכה בקנצלרית אנגלה מרקל יורדת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"אפשר להבין שיש רצון להרגיע את המצב"
צילום: AP
מומלצים