שתף קטע נבחר

תכנית: הטבות מס למאות יישובים נוספים

תכנית חדשה של רשות המסים מגדילה את מספר היישובים הזכאים להטבות מס הכנסה - מ-182 יישובים זכאים כיום ל-407 זכאים ב-2016. עלות המתווה - 1.2 מיליארד שקל לשנה, לעומת 850 מיליון שקל כיום. המתווה יוגש כהצעת חוק לאישור הכנסת בתוך כשבועיים

מתווה חדש של רשות המסים יגדיל את מספר היישובים הזכאים להטבות מס הכנסה - מ-182 יישובים זכאים כיום ל-407 זכאים ב-2016. החידוש במתווה הוא שבחירת הישובים הזכאים תהיה לפי קריטריונים שווים ולא סלקטיבית כמו שם היישוב.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

נציגי הרשות הציגו את מתווה התכנית החדשה לוועדת הכספים היום (ד'), לבקשת יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) ובאישור הממשלה. המתווה יוגש כהצעת חוק לאישור מליאת הכנסת, לאחר אישורה בוועדה בישיבתה הקרובה, בתוך כשבועיים.

 

ועדת הכספים של הכנסת. אישור המתווה צפוי בפגישתה הבאה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ועדת הכספים של הכנסת. אישור המתווה צפוי בפגישתה הבאה(צילום: גיל יוחנן)

מודל הקריטריונים השווים נקבע בהנחיית בג"צ, בעקבות עתירה של תושבי יישובים ערביים בגליל. בעתירתם טענו נציגי היישובים על אפלייתם לרעה בשיטה הקיימת, אשר העדיפה במתן הטבות המס את תושבי היישובים היהודיים השכנים שהם בעלי נתונים זהים, גיאוגרפיים, כלכליים וחברתיים. "בית המשפט התערב לאחר שהמדינה ענתה לעתירה בלשון רופסת לבג"צ שהיא לא יכולה לחוקק את החוק הזה", אמר היום גפני לוועדה.

 

הוא ציין כי מהרשימה החדשה אמורים לצאת כבר בחודש הבא ישובים כמו חצור הגלילית, בית שאן, ערד, כפר ורדים ויישובי המועצות האזוריות חבל איילות והערבה התיכונה. לעומתם ייכנסו בין השאר יישובים גדולים כגון טבריה, צפת, כרמיאל, קריית ארבע, וקצרין וכ-30 ישובים לא יהודיים כמו רהט, מג'דל שאמס, ומג'דל כורום וכמעט כל הכפרים הערביים הגדולים מהגליל. סך הכל מדובר ב-1.085 מיליון תושבים, לעומת 463 אלף הזכאים כיום.

 

עלות המתווה: 1.2 מיליארד שקל

הקריטריונים החדשים יכללו ברשימת הזכאים גם יישובים שמספר תושביהם קטן מ-75 אלף, אשר נמצאים ברמה של מתחת ל-8 בסולם הסוציו-אקונומי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ומיקומם עד 9 ק"מ מגבול לבנון ו-7 ק"מ מהגבולות האחרים. הם ייבחרו מקרב יישובי הגליל ורמת הגולן צפונית למרחב בין עכו לכנרת, מיישובי סובב כנרת ועמק הירדן עד צפון ים המלח, ומיישובי הדרום והנגב במרחב שבין גבולה הצפוני של רצועת עזה וים המלח.

 

שיעור הטבת המס, שעומד על בין 8% ל-10%, ייקבע מהניקוד שיקבל כל יישוב לפי משקל הקריטריונים ורמת ההכנסה של כל תושב. לתושבים שבמרחק עד 2 ק"מ מקו עימות (בדרך כלל רצועת עזה וגבול לבנון) וליישובים העירוניים שבנגב (למעט אילת) יינתן בונוס בשיעור של 4% נוספים לפחות (ס"ה בין 12% ל-15%). תקרות ההכנסה השנתית המזכה בהטבות יהיו בין 120 אלף ל-180 אלף ולזכאי הבונוס בין 150 אלף ל-210 אלף שקל.

 

אומדן העלות השנתית של המתווה החדש היא 1.2 מיליארד שקל, לעומת 850 מיליון שקל כיום. רשות המסים מעריכה שהגדלת מספר הזכאים תאלץ לחסוך בהטבות, כך שאומדן ההטבה הממוצעת יקטן ל-11,300 שקל לעומת 14,600 שקל כיום. גפני גילה כי טרם הובטח התקציב למימוש המתווה, למרות תמיכתה העקרונית של הממשלה בגיבושו - וכי הוא מתכוון לבקש משר האוצר את תוספת התקציב הנדרשת בימים הקרובים.

 

עוד בערוץ הכלכלה: צפו בטרנדים החדשים לעיצוב הבית: 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
משה גפני. עלות התכנית - 1.2 מיליון שקל
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים