שתף קטע נבחר

פיטורים בהיי-טק: 30 בקומפס, 40 באוויה

מקורבים לקומפס, המפתחת טכנולוגיות תקשורת בתחום האופטי, טוענים כי החברה נקלע לקשיים בעקבות ביטול או עיכוב של עסקאות. במקביל, חברת התקשורת אוויה פיטרה כ-40 עובדים מחטיבות הפיתוח השונות

חברת הסטרט־אפ הישראלית קומפס (Compass) מפטרת כ־30 מתוך 120 עובדיה, כך נודע ל"כלכליסט". לטענת גורם המקורב לחברה נקלעה קומפס לקשיים משום שעסקאות שהיתה אמורה לחתום עליהן התעכבו או בוטלו - קרוב לוודאי משום שנכנסו לשוק תוכנות לניהול רשתות תקשורת המאפשרות להעביר יותר מידע ברשתות הקיימות. לפי הערכות, אם לא תצליח החברה לחתום על עסקאות חדשות, היא תיאלץ לפטר עובדים נוספים בקרוב.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה

 

קומפס הוקמה ב־2006 בידי מיכה לאור וד"ר מיכאל מש. המנכ"ל והיו"ר כיום הוא מת'יו ברוס, שנכנס לתפקידו ב־2014 והחליף את מנכ"ל משרד האוצר לשעבר חיים שני. הנהלת החברה יושבת בארה"ב, ומרכז הפיתוח ומרבית העובדים נמצאים בישראל. עד היום גייסה החברה כ־142 מיליון דולר מקרן הון הסיכון הישראלית פיטנגו (המחזיקה הגדולה בקומפס), ענקית הטכנולוגיה סיסקו, קרנות הון הסיכון האמריקאיות Benchmark Capital, Northbridge Venture Partners ו־Marker LLC, קרן ההשקעות הממשלתית הרוסית RUSNANO ומשקיעים פרטיים. 

 

עוד בערוץ קריירה: טיפים למציאת עבודה 

 

עם הקמתה התמקדה קומפס בפיתוח טכנולוגיות תקשורת בתחום האופטי. ב־2013 פיטרה החברה כ־30 עובדים בד בבד עם גיוס של כ־42 מיליון דולר כחלק מאסטרטגיה חדשה, שבמרכזה פיתוח נתב אופטי שמאפשר תקשורת בין שבבים. עם זאת, בשנתיים האחרונות עבר שוק התקשורת להתבסס על תוכנות לניהול רשתות, ועקב כך נקלעה החברה לקשיים והחלה להתמקד בפיתוח תוכנה כדי להתמודד עם השינויים בשוק.

 

Avaya פיטרה 40 עובדי פיתוח בישראל

במקביל, נודע היום כי חברת התקשורת Avaya פיטרה כ-40 עובדי פיתוח מתוך 320 עובדי החברה בישראל. החברה עברה לאחרונה למשרדים חדשים בחולון שם הועסקו העובדים. על פי ההערכה מרבית המפוטרים היו מרדויז'ן אבל לא מן הנמנע שגם מחלקות פיתוח אחרות נפגעו. הפיטורים לא פגעו באוויה ישראל שאחראית על המכירות והשיווק של החברה.

  

Avaya רכשה את רדויז'ן בשנת 2012 בתמורה לכ-230 מיליון דולר. בעת הרכישה היו לרדויז'ן, שהיתה חלק מקבוצת רד של האחים זיסאפל, כ-200 עובדים. כשנה לאחר הרכישה ב-2013 פיטרה החברה כ-20 עובדים. אז היו רוב המפוטרים מחטיבת TBU שמתמחה בפיתוח פרוטוקולים לתקשורת ברשת ומפתחת תוכנות סימולציה לאפליקציות וידאו בסמארטפונים וטאבלטים. כיום מפטרת החברה 40 עובדים נוספים, גם הם מחטיבות הפיתוח השונות.

 

ב-2013 רכשה החברה את הפעילות הבינלאומית של חברת ITNavigator הישראלית, שמספקת פתרונות בתחומי הענן, המדיה החברתית והניהול. על פי ההערכות שווי העסקה מוערך בעשרות מיליוני דולרים. 

 
מהחברה נמסר שחברת Avaya מחויבת ללקוחותיה ולשותפיה בישראל ולשינוי הדיגיטלי שעוברת המדינה. השנה יותר מחמישה מנהלים בכירים ביקרו את ישראל מטעם חברת Avaya ובמהלך ביקורם נפגשו עם לקוחות ושותפים כדי להקדיש תשומת לב לדבריהם ולהשפעתם על האופן שבו Avaya מעצבת ומתכננת את פתרונותיה. לגבי נושאים פנימיים החברה אינה נוהגת להגיב.
 

 


פורסם לראשונה 08/10/2015 10:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים