שתף קטע נבחר

איגוד חב' השמירה: "חסרים 2,000 מאבטחים"

המצב הביטחוני מסלים - אבל לחברות האבטחה אין מספיק מאבטחים לתגבור כוח האדם. מנכ"ל ארגון חברות השמירה והאבטחה: "החברות לא יכולות לספק כרגע את הדרישות של המשק הישראלי". כמה זמן ייקח להכשיר מאבטחים חדשים? חודשיים

בזמן שהמצב הביטחוני ממשיך להסלים ותחושות החרדה בציבור גוברות - אין מספיק מאבטחים שיאיישו את המוסדות הציבוריים והפרטיים. פיני שיף, מנכ"ל ארגון חברות השמירה והאבטחה - מספר על מחסור של כ-2,000 מאבטחים, שאינו צפוי להתמלא בחודשיים הקרובים.

 

 

"הבעיה האקוטית כרגע היא מחסור אדם", טען שיף בשיחה עם ynet, "חברות האבטחה לא יכולות לספק את הדרישות של המשק הישראלי כרגע, כי הן מנצלות את מכסת כוח האדם עד תום. אנחנו לא יכולים לייבא עובדים זרים מחו"ל כמו ענפי החקלאות והבניין, אנחנו יכולים להסתמך רק על כוח אדם מישראל וכזה שעומד בתנאים מסוימים כמו שחרור מצה"ל".

 

לדבריו, החברות יצאו במבצע מאסיבי לגיוס עובדים, אבל משך זמן ההכשרה של מאבטחים עומד על כחודשיים. המשמעות היא, לדבריו, "שבחודשיים הקרובים לא יהיו לנו עוד מאבטחים, מעבר ל-35 אלף המאבטחים החמושים שיש כרגע".

 

כדי להעלות את תחושת הביטחון בקרב אזרחי ישראל בעקבות פיגועי הטרור בימים האחרונים - שר האוצר משה כחלון הורה אחר הצהריים (ג') לתקצב באופן מיידי את אבטחת כל מוסדות החינוך בישראל לצורך השלמת שירותי אבטחה עד השעה ארבע אחר הצהריים. בעקבות ההוראה, פנה שר הכלכלה, אריה דרעי, לשר האוצר וביקש לוודא כי ההחלטה חלה גם על מעונות היום לגיל הרך והחינוך המקצועי.

 

ביום שישי, חתם דרעי על היתר זמני למשך חודש, שיאפשר הארכת שעות העבודה של מאבטחים נוכח המצב הבטחוני עד 14 שעות ביום עבודה למשך שישה ימי עבודה, עד 37 שעות נוספות בשבוע.

 

שיף ציין כי אינו צופה בעיה בבעיה באיוש כוח האדם הנדרש במוסדות החינוך עד השעה 16:00. לדבריו, במקרה זה, מדובר בשעות נוספות למאבטחים שכבר נמצאים במוסדות החינוך משעות הבוקר. עם זאת הוסיף, כי הוא מקבל פניות רבות מהורים לילדים בגנים, שקובלים על היעדר אבטחה לילדיהם. "אין כל הוראה לאבטח את גני הילדים ואנחנו מקבלים איספור טלפונים מוועדי הורים זועקים ומודאגים", אמר.

 

בתוך כך, המשנה למנכ"ל איגוד לשכות המסחר, עו"ד דן כרמלי, שיגר הבוקר פנייה דחופה אל שר הכלכלה דרעי, בדרישה כי בהמשך להחלטתו לאפשר העסקת מאבטחים בהיקף שעות נוספות מוגדלות - יכליל תחת הגדרת עבודה מועדפת גם את עבודת האבטחה במדינת ישראל.

 

"בימים אלו בהם מתרחש גל של טרור, נמנע הציבור הישראלי מלהגיע למקומות הומי אדם, בין השאר למרכזי מסחר וקניות, בתי עסק, מרכזי תרבות, התכנסויות חברתיות ואירועים אחרים, והכול מחשש לביטחונו האישי", אמר כרמלי, "חובתה של המדינה לעשות כל שניתן כדי לאפשר לציבור הרחב להרגיש ביטחון אישי ולהמשיך לקיים חיים נורמלים, למרות ההתרחשויות ובצילן".
 

לא כל המאבטחים יכולים לקחת נשקים

סוגיה נוספת שהתעוררה סביב העסקת המאבטחים היא נושא לקיחת הנשקים לביתם; הוראה שניתנה לפני כשנה וחצי אסרה על כך, בעקבות מספר מקרי רציחות שבוצעו בידי מאבטחים עם נשקם האישי. במקרים שהדבר הותר - המאבטח נדרש להתקין כספת בביתו. עם זאת, שיף מספר כי לאור המצב הביטחוני ולבקשת האיגוד שבראשו הוא עומד - השר לביטחון פנים סיפק היתר חריג המאפשר למאבטחים לקחת כרגע את נשקיהם איתם, עד לסוף חודש דצמבר.

 

ועדיין - הוא מציין כי ההחלטה אם לאפשר למאבטחים לשאת איתם את הנשק תלויה בסופו של דבר בחברות השמירה. כך למשל, עובדים באבטחה בדואר המרכזי בירושלים התלוננו בשבוע שעבר על כך שהקב"ט אסר עליהם לקחת את כלי הנשק לביתם בהוראת חברת האבטחה "מודיעין אזרחי", שמעסיקה אותם. לאחר פניית ynet, ההחלטה שונתה וניתן להם היתר.

 

המאבטחים ששוחחו איתנו טענו, כי דווקא בימים אלו, הם מצפים שיאפשרו להם לשאת איתם את הנשק גם לאחר שעות העבודה. "נוכח הנסיבות והאירועים האחרונים ביקשנו אפשרת לצאת עם הנשק לבית", סיפר אחד המאבטחים. "אנחנו שומעים על פיגועי דקירה מידי שעה. נוכחותנו עם אקדחים הינה חיונית וחשובה ואף הכרחית בימים קשים אלו".

 

אבי לושי, הבעלים של "מודיעין אזרחי", סיפר כי בכל מקרה - אין הוא יכול לאפשר לכל מאבטח לקחת איתו את הנשק, שכן אין לו מספיק כלי נשם לכולם. "בעקבות ההנחיה שאסרה לקחת נשק לבית, מכרנו הרבה כלי נשק, כי יש מתקנים שאפשר להתספק בהם בנשק אחד - אשר עובר בין המאבטחים בין משמרת למשמרת. אם נרצה לחמש את כל המאבטחים שלנו - נאלץ לרכוש כ-2,000 כלים וזו הוצאה של 4 מיליון שקל. מי שמקבל את ההחלטות לא תמיד חושב על הצד הכלכלי".

 

לושי הוסיף, כי אין לו ספק שהמאבטחים יכולים לתרום רבות למצב הנוכחי. "המאבטחים מהווים מכפיל כוח למשטחת ישראל כי הם מודרכים על פי התכנים שלה. היו לנו מקרים רבים בחצי השנה האחרונה בהם מאבטחים נטרלו מחבלים".

 

לעומת ציין שיףכי חברות האבטחה אינן נדרשות לרכוש עוד כלי נשק, וכי לא מדובר בהוראה מחייבת - אלא בהיתר בלבד. "הכל מסתמך על המצב הקיים בחברות האבטחה, לא צריך לקנות עוד כלי נשק", אמר, "אני תדרכתי את חברות האבטחה בהנחיות של המשרד לביטחון פנים, אבל אם חברת אבטחה לא רוצה שהמאטחים שלה יקחו נשק הביתה - אין לי שליטה על זה".

 

צפו: הורים בירושלים דורשים תגבור לאבטחה

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים