שתף קטע נבחר

העלאה בגמלה למקבלי קצבאות זקנה

מיישמים את דו"ח העוני: ועדות הכספים והעבודה אישרו להעלות בשנה הבאה את גמלת השלמת ההכנסה ל-189 אלף מקבלי קצבאות זקנה. גובה העלייה, בשיעור שבין 5% ל-13%, ייקבע בהתאם לגיל ולמצב המשפחתי של הזכאים

גמלת השלמת ההכנסה ל-189 אלף מקבלי קצבאות זקנה תעלה מ-2016 בשיעור שבין 5% ל-13%, בהתאם לגיל ולמצב המשפחתי של הזכאים. ועדות הכספים והעבודה ורווחה אישרו היום (א') תיקון בחוק הביטוח הלאומי במסגרת חוק ההסדרים. בכך החלה הכנסת ליישם בפועל את דו"ח הוועדה למאבק בעוני שהוקמה ופעלה בכנסת הקודמת. המהלך הוא חלק מיישוב ההסכם הקואליציוני בין סיעות הליכוד וכולנו. עלות העלאת הגמלה בתקציב הבא – 550 מיליון שקל.

 

יעל אגמון מאגף התקציבים במשרד האוצר הבהירה, כי בהחלטה נשמר העיקרון לפיו הקצבה עולה בהתאם לעליית גיל הזכאים. לדוגמא: קצבה לזוג שטרם מלאו לו 70 - תעלה מ-4,164 ל-4,706 שקל; לזוג עד גיל 80 הקצבה תעלה מ-4,284 ל-4,808 שקל; לזוג מעל גיל 80 הקצבה תעלה מ-4,469 ל-4,980 שקל. מרים שמלצר מהביטוח הלאומי ציינה שתקציב קצבאות הזקנה הוא כ-25 מיליארד שקל והשלמה ההכנסה הוא כ-2.8 מיליארד שקל.  

 

להלן טבלת השינויים בגובה הגמלה, כפי שרוכזו במרכז המחקר והמידע של הכנסת: 


 

יו"ר ועדת העבודה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), שעמד לפני כן בראש הוועדה למאבק בעוני, אמר כי "מדובר בצעד ראשון המחייב במקביל לבחון מחדש את כל נושא הקצבאות והזכאים להן. עד היום סוג וגובה הקצבאות נבע מתהליך פוליטי ולא ענייני. לכן ראוי לבחון בעיקר את ביטול עיקרון האוניברסליות של הקצבאות. אין כל הצדקה להעניק אותן גם לבעלי משכורות גבוהות, ללא מבחן הכנסה". אלאלוף מתכוון להקים ועדת משנה מיוחדת לבדיקת גובה וחלוקת הקצבאות.

 

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) תמך בהקמת ועדת המשנה. "אכן צריך לקיים דיון מקצועי בנושא הקצבאות ולא דיון פוליטי. אני עצמי אקדם דיון מעמיק בנושא הקצבאות והגדלתן לנזקקים במיוחד לקשישים שמתחת לקו העוני".

 

שר הרווחה הקודם, ח"כ מאיר כהן (יש עתיד), ציין כי הצעת החוק המקורית היתה קצת יותר נדיבה בעלות כוללת של 600 מיליון שקל ממנה קוצצו 50 מיליון שקל. אבל יש לברך לפחות על מה שיש.

 

הח"כים איציק שמולי (המחנה הציוני) ורחל עזריה (כולנו) הזהירו מביטול חפוז של עיקרון האוניברסליות, "אחרת נמצא את עצמנו במדרון החלקלק שימנע את הקצבאות גם מהעשירונים ה-5 וה-6", אמר שמולי. עזריה הביעה חשש מכך ש"נסתבך בביורוקרטיה וטופסולוגיה כדי למנוע את הקצבאות ממי שלא אמור לקבלן, אבל נעודד יותר עבודה בשחור".

 

עוד בערוץ הכסף שלי? מה צריך לדעת על דו"ח הפנסיה השנתי 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים