שתף קטע נבחר

בקרוב: חליפת חלל תגיע לבתי ספר

על-פי התוכנית, ייבחרו מספר קבוצות של כיתות וחוגי חלל ומדע שיזכו להתנסות וללבוש חליפת חלל ולפגוש מקרוב גם חליפת אסטרונאוט מקורית, שתנדוד בין בתי הספר בישראל בחודשים הקרובים

חליפת חלל בדרך לבתי הספר: במסגרת פעילות של משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל יובאו לכמה בתי ספר חליפת אסטרונאוט מקורית, כדי שהתלמידים ילמדו על תכנון החליפה, איך לובשים אותה, איך מתנהלים בתוכה, למה היא משמשת ועוד.

 

באז אולדרין בי-ם: ניל דרך ראשון על הירח כי הוא היה קרוב יותר לדלת

 

עידו שריר, מנכ"ל משרד המדע, הכריז על הפרויקט במסגרת מסיבת העיתונאים עם ד"ר באז אולדרין, האדם השני שדרך על הירח, באירוע שנערך בבנייני האומה במסגרת כנס החלל בירושלים. שריר אמר: "סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והקרן על-שם רוברט היינלין גאות להכריז על תוכנית משותפת חדשה, שמטרתה לעודד סקרנות ועניין של צעירים בתחומי החלל. במסגרת התוכנית, ייבחרו מספר קבוצות של כיתות וחוגי חלל ומדע שיזכו להתנסות וללבוש חליפת חלל ולפגוש מקרוב גם חליפת אסטרונאוט מקורית, שתנדוד בין בתי הספר בישראל בחודשים הקרובים".

 

 

 (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
(צילום: ירון דרוקמן)

 

במסגרת הפעילות יגיעו נציגי סוכנות החלל הישראלית לבתי הספר. כהכנה למפגש, יעברו הקבוצות הכשרה בנושא חלל בתכנים כגון חיפוש חיים מחוץ לכדור הארץ, מערכת השמש, משימות מאוישות ועוד. כל הפרטים על הפעילות והתכנית המשותפת יעלו באתר סוכנות החלל הישראלית: space.gov.il.

 

לרגל כינוס החלל העולמי שמארחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע בירושלים, הגיעו לישראל מתנות קטנות מהחלל: שלוש חליפות חלל מקוריות שאותן לבשו בחלל ראש נאס"א צ'רלס בולדן, הקוסמונאוט הרוסי אלכסנדר (סשה) קלרי, והאסטרונאוט הבריטי-אמריקני ד"ר מייקל פולה. במסגרת התערוכה בכינוס, יזכו כאלף תלמידי תיכון לגעת, להתרשם מהחליפות ואף למדוד חליפה שעברה התאמה במיוחד עבורם. נוסף לחליפות מוצגת בתערוכה גם פיסה קטנה ומקורית של סלע מהירח ומאסטרואיד. לאחר הכנס, תנדוד אחת החליפות בין בתי ספר.

 

נוסף לכך, בתערוכה שבכנס החלל בירושלים יוצגו שתי חליפות חלל מקוריות שהותאמו לילדים כדי לתת להם את התחושה איך ההרגשה להיות בחליפת חלל וכן חליפת דמה שעימה אפשר להצטלם. במשרד המדע אמרו כי תלמידי תיכון ישראלים שיגיעו לכינוס במיוחד לתערוכה, יתוודעו מקרוב לחליפה ויוכלו להתנסות בה.

 

 

במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל הסבירו כי חליפות החלל הן חליפות המגנות על אסטרונאוטים מפני התנאים הקיצוניים השוררים בחלל. החליפה מתפקדת כמו חללית קטנה, שמספקת לאסטרונאוטים את התנאים והציוד הדרושים להם לשהייה בחלל. החליפה משמשת את האסטרונאוטים בעת "הליכת חלל", כלומר כשהם שוהים מחוץ לחללית, למשל לצורך תיקון. כדי ללבוש את החליפה ולהתקין את כל הציוד הנלווה נדרשים לאסטרונאוט כ-45 דקות. על פני כדור הארץ חליפת החלל שוקלת יותר מ-125 ק"ג, אך בחלל היא כמעט נטולת משקל.

 

מתחת לחליפה, לובש האסטרונאוט בגד תחתון מיוחד, שבתוכו מותקנים צינורות המובילים מים ומקררים את גופו.

 החליפה עצמה מורכבת משכבות רבות ועשויה מבדים ומחומרים עמידים במיוחד. היא מאפשרת לאסטרונאוט לשמור על חום הגוף שלו, ומגינה עליו מפני פגיעות של עצמים קטנים שמתעופפים בחלל. החליפה כוללת יחידה הנלבשת על הגב כמו תרמיל. יש בה מיכלי חמצן לנשימה, מערכת לסינון של פחמן דו חמצני שנפלט מפי האסטרונאוט בעת הנשיפה, סוללה המספקת חשמל ומערכת רדיו, לתקשורת עם הצוות בחללית ועם צוות הבקרה על פני כדור הארץ. האוזניות והמיקרופון של מערכת התקשורת מותקנים בכובע שחובשים האסטרונאוטים לראשם מתחת לקסדה. הקסדה עצמה מגנה על האסטרונאוט מפני פגיעות, ולתוכה מוזרם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון דרוקמן
חליפת חלל המוצגת בכנס
צילום: ירון דרוקמן
מומלצים