שתף קטע נבחר

רמלה רוצה שתשקיעו בה: תגייס 90 מיליון ש'

10 שנים לחר שהנפיקה עיריית רמלה אג"ח בבורסה בריבית גבוהה, היא פונה שוב לשוק ההון במטרה לגייס כספים ולהפחית את עלויות המימון בשל הריבית הנמוכה. כך הצליחה רמלה למצוא עוד מקור הכנסה

עירית רמלה חוזרת לשוק ההון ובמסגרת עסקה חדשה תגייס 90 מיליון שקל. מדובר במחזור של עסקה שהתקיימה לפני 10 שנים, במסגרתה הנפיקה עיריית רמלה אג"ח וגייסה 140 מיליון שקל בריבית של 5.9% לשנה ומועד הפירעון נקבע ל-2020.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

כעת מעוניינת עיריית רמלה לנצל את הריביות הנמוכות בשוק ולפנות שוב למהלך בשוק ההון לצורך הקטנת עלויות המימון שאליהן היא מחויבת. במסגרת העסקה החדשה פונה עיריית רמלה באמצעות חברת הייעוץ BDO ודש מיטב אל המשקיעים המחזיקים באג"ח העירייה ומציעה להם להאריך את העסקה ולדחות את הפירעון עד 2028.

 

על פי המודל החדש של העסקה, למשקיעים תהיה אפשרות לפרוע היום ולקבל מרווח הוגן, אפשרות להמשיך עם העסקה עד מועד הפירעון המקורי ב-2020 או להאריך את ההתקשרות ולשנות את השטר הקיים עד 2028.

 (צילום: יאיר חסון) (צילום: יאיר חסון)
(צילום: יאיר חסון)

הפנייה של רמלה שוב לשוק ההון מראה כי האג"ח המוניציפאלית שהנפיקה נהנית מדימוי חיובי בניגוד לדימוי הבעייתי של הרשויות המקומיות הסובלות מגירעונות כבדים. החשש מפני חדלות פירעון נותר רחוק וזה מאפשר לעירייה גיוס כספים מחודש.

 

"יש כאן עסקה יפה שמשתלמת לכולם, מנצלים את הריבית הנמוכה בשוק. אנחנו רואים אמון גדול באג"ח של עיריית רמלה וחברת הדירוג מעלות העלתה את הדירוג של האג"ח מיציבה לחיובית. חברת הדירוג מאמינה בביצועים של העירייה, ומעבר לכך, ברמלה יש תוכניות מדהימות, התחדשות עירונית וזו עיר עם פוטנציאל צמיחה מדהים", מציין מנכ"ל עיריית רמלה, עופר תודר.

 

עיריית רמלה הייתה הראשות המקומית הראשונה שיצאה למהלך של גיוס כספים בבורסה עם ההנפקה של אג"ח העירייה ב-2005. נכון להיום, אגרת חוב מוניציפאלית לא נתפסת כמכשיר השקעה פופולארי במיוחד בישראל. רמלה הייתה חלוצת המגייסות כספים בבורסה אך היא לא הייתה פורצת דרך כיוון שרוב העיריות בישראל לא יצאו מעולם למהלך של הנפקת אג"ח. אחרי רמלה גייסו כספים בשוק ההון עיריות רעננה, יהוד-מונסון, אילת וראשון לציון.  

 

מעדיפים את הבורסה

תודר, מנכ"ל העירייה, מסביר בשיחה עם ynet את הצורך שנוצר מבחינת הראשות המקומית בפנייה לשוק ההון, "ב-2005 הבנקים הפסיקו את ההלוואות לסקטור המוניציפאלי, פנינו לשוק ההון ויצאנו להנפקה בתיאום עם משרד האוצר. רק אחרי ההנפקה של עיריית רמלה הבנקים חזרו לתת הלוואות אך הריביות אז היו מאוד גבוהות".

 

בהשוואת העלויות הכרוכות בהנפקה ובמהלכים בשוק ההון לעומת עלויות האשראי בבנקים, מציין תודר כי המחיר בשוק ההון אטרקטיבי הרבה יותר למרות שהבנקים הפחיתו מעט את עלויות האשראי.

 

בינתיים בחברת הדירוג מעלות מביעים אמון באג"ח עיריית רמלה וכאמור העלו את דירוגה לחיובית, בשיקולי החברה שהובילו לעליית הדירוג ציינו כי להערכתם ההכנסות מארנונה ומסים עשויות לגדול בשל פרויקטי נדל"ן הנבנים בעיר עוד מציינים כי הביצועים התקציביים של העירייה עשויים להתחזק אם העירייה תצליח להשיג מענקים גבוהים יותר מהממשלה ולהקטין את עלויות המימון באמצעות המחזור המתוכנן של איגרות החוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים