שתף קטע נבחר

בריאות בגיל המבוגר: 2 הפעולות החשובות ביותר

ככל שאנו מתבגרים קשה לנו יותר לשנות הרגלים. מומחית בתזונה חושפת מהם שני הצעדים הראשונים והקלים בשינוי הרגלי אכילה. "זה לא תמיד קל. אבל כדי לעשות שינוי צריך להתחיל בצעד קטן"

צעד קטן: התחלה של שינוי. אם אתם בני שישים ויותר, כדאי שתשאלו את עצמכם האם אתם מרגישים פעילים ורעננים כפי שהרגשתם בגיל 50 או בגיל 40? האם אתם מרגישים שאתם יכולים לעשות פעילויות שונות באותו האופן שבו עשיתם? אם התשובה שלילית, מומלץ לשנות הרגלים תזונתיים. 

  

לאורך כל שנות חיינו וככל שאנו מתקדמים בגיל, מתרחשים בגופנו שינויים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים. הצרכים התזונתיים של הגוף משתנים אף הם ועלינו להיות מודעים לדרישות התזונתיות החדשות להן הגוף זקוק. נכון שלשנות הרגלים של שנים זה לא תמיד קל. אבל כדי לעשות שינוי גדול ומשמעותי צריך להתחיל בצעד קטן. ככל שתתרגלו את השינוי הקטן, תרגישו בהבדל, ותגלו שלחיות בריא ולנהל שגרת חיים בריאה זה קל.

 

עוד: מהו הסוד של האנשים המבוגרים שנראים צעירים לגילם?

 

צעד 1: להיות בתנועה

גם אם מעולם לא הייתם פעילים, ואתם חושבים שלהתחיל עכשיו פעילות גופנית לא יעזור לכם, יש לכם טעות. פעילות גופנית היא טובה לאנשים בכל גיל.

פעילות גופנית חיונית לחיזוק העצמות והשרירים.

 

בגיל מבוגר, פציעות ונכות כתוצאה מנפילות הן דבר שכיח. כאשר השרירים חזקים, הסיכוי ליפול יורד משמעותית, וגם במקרים של נפילה, עצמות חזקות יותר, נוטות להישבר פחות.

 

פעילות גופנית על בסיס קבוע תורמת לשיפור בעיות בריאות כרוניות כמו סוכרת ולב, וחיונית למוח. מחקרים הראו שאנשים שמקיימים פעילות גופנית קלה על בסיס קבוע, למשל הליכה, יכולת קבלת ההחלטות שלהם יעילה יותר מאנשים שאינם פעילים מבחינה גופנית.

 

איך להתחיל בפעילות גופנית? עבור רוב האנשים, הליכה היא אחת הפעילויות שהכי קלות לביצוע. מומחים ממליצים על לפחות 30 דקות של הליכה ביום.  אבל לא חייבים לעשות את כל 30 הדקות בפעם אחת.

 נסו ללכת 15 דקות פעמיים ביום או אפילו עשר דקות שלוש פעמים ביום.

מצאו לכם שותפים להליכה כדי שתשארו חדורי מוטיבציה. אפשר גם להצטרף לקבוצות הליכה, או אפילו לטייל עם הכלב או עם מוסיקה שאתם אוהבים.

אם הליכה היא אופציה שאתם לא מתחברים אליה נסו גינון או ריקוד.

צעדים קטנים. בחירה מדויקת של מצרכים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צעדים קטנים. בחירה מדויקת של מצרכים(צילום: shutterstock)
 

עוד: סקר מפתיע: באיזה גיל עושים הכי הרבה ספורט?

 

צעד 2: לצרוך יותר סיבים תזונתיים

סיבים יכולים לשפר את הבריאות שלכם בשלושה אופנים, סיבים תזונתיים עוזרים למעי הגס לעבוד טוב יותר, סיבים מפחיתים את הסיכון למחלות לב, סוכרת וסרטן וסיבים עוזרים בהורדת הכולסטרול ובאיזונו.

 

איך ניתן לקבל יותר סיבים מבלי לשנות את התזונה בצורה משמעותית? אני מאמינה ששינויים עושים בהדרגה ולאורך זמן, ולכן לא צריך לשנות את התזונה שלכם בבת אחת. חשוב לבצע כל פעם צעד אחד קטן.

 

צעד ראשון מעולה, השתדלו להגביר אכילת פירות טריים. בפירות יש את כל מה שהגוף שלנו צריך. השתדלו לאכול כל יום לפחות שלוש מנות של פירות טריים, ובמיוחד במחצית הראשונה של היום.

 

עוד: 6 ויטמינים שחייבים בגיל מבוגר

 

בחרו את המזון שלכם. דוגמאות לבחירות מוצלחות לתזונה עשירה בסיבים

- פירות שעשירים בסיבים הם: תפוחים, אגסים, פירות יער.

- לחם. עברו ללחם איכותי יותר. מומלץ לצרוך לחם העשוי מקמח שיפון מלא או כוסמין מלא. גם לחם פומפרניקל טוב.

- מזונות נוספים שעשירים בסיבים: סובין חיטה טבעי, גרנולה ביתית טבעית, דגנים מלאים.

- פירות מיובשים בעיקר שזיפים, משמש, ותאנים, מומלץ לייבש בבית.

- קטניות כגון חומוס, שעועית ירוקה ושעועית יבשה.

 

לאכול פירות, ירקות וקטניות הם דבר חשוב, אבל ההרגל הכי חשוב לבריאות מיטבית בכל גיל היא ללא ספק לעשות כל יום פעילות מהנה שעושה לכם טוב.

 

צפו: גלית שלגי מסבירה על החשיבות והיתרונות של סיבים תזונתיים

 

הכותבת הינה נטורופטית ומומחית לתזונה בריאה שתקיים סדנת מתוקים בריאים בכנס "אוכלים בריא 7" בתאריכים: 12-13 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
בחרו בקפידה מה אתם אוכלים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים