שתף קטע נבחר

לקראת החורף: שומרים על בריאות הילדים

לשטוף ידיים, לתת את המזון שהם אוהבים, לדאוג שישתו מספיק, לשלב פרוביוטיקה ולא לשלוח אותם לגן. כך תתמודדו עם מחלות החורף שמתחילות להופיע, ותחזקו את המערכת החיסונית של הילדים

בשיתוף מטרנה

 

כל הסימנים מראים שהסתיו כבר כאן: החגים נגמרו, הימים מתקצרים, הלילות כבר קרירים והסימן הפחות אהוב - הקטנטנים מתחילים להיות חולים. אמנם רוב מחלות הילדים הן פשוטות יחסית ומסתיימות אחרי מספר ימים, אך זה לא מונע מאיתנו לדאוג ולהיות מוטרדים ממצבם.

 

אנחנו רוצים שהילדים יהיו בריאים וחזקים אך די מהר מגלים שמחלות הן חלק בלתי נפרד מהילדות, ולמעשה בדרך זו המערכת החיסונית של הילדים מתפתחת ומתחזקת. כעת עולה השאלה - איך אנחנו יכולים להקל עליהם ועד כמה הדברים תלוים בנו? 

 

כמה ימים וזה עובר  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כמה ימים וזה עובר (צילום: shutterstock)

איך דואגים לבריאות הקטנטנים?

1. שמירה על הגיינה

הקפידו על היגיינה כגון שטיפת ידיים עם מים וסבון לאחר החלפת חיתולים ולפני הגשת האוכל. כדאי להשתמש במגבות אישיות ולדאוג לאוורור יומי של החדרים בהם הילדים שוהים. בנוסף, בדקו שגם בגן מקפידים על היגיינה ואל תתבישו לשאול ואף לקפוץ לביקור.

 

2. ילד חולה לא נשלח לגן

חשוב לקבוע כללים ברורים בין הורי הגן לגבי חזרה של תינוקות ופעוטות בתום מחלה על מנת למנוע הדבקת ילדים אחרים. אמנם זה מאוד לא נוח להודיע לבוס שאתם שוב נשארים בבית כי הילד חולה אחרי שאחיו הגדול הדביק אותו, אבל עדיף למנוע ממנו סבל מיותר ולתת לו לנוח כמו שצריך וגם למנוע הדבקה של ילדים אחרים.

 

3. סיוע דרך תזונת התינוק

במידה והילד יונק כדאי להמשיך בכך במידת האפשר כיוון שהנקה ידועה כמסייעת להגנה החיסונית תודות לנוגדנים ולפרוביוטיקה המועברים באמצעותה לתינוק. פרוביוטיקה היא למעשה שם כולל למגוון גדול של חיידקים ידידותיים שהינם בעלי השפעה מטיבה על מערכת החיסון.

 

מחקרים רבים מראים שביכולתם של חיידקים אלו לתרום לחיזוק ההגנה הטבעית של תינוקות ואף עשויים להפחית שיעורי תחלואה ולסייע במצבי חולי כגון מחלות זיהומיות בדרכי העיכול (כגון שלשול). כדאי לתת פרוביוטיקה גם כאשר התינוק אינו יונק, ואחת הדרכים הנוחות ביותר היא על ידי בחירת תחליף חלב המכיל פרוביוטיקה מגיל לידה.

 

ומה עושים כשהילדים חולים וחסרי תיאבון?

אם לא די בכך שהקטנטן סובל מחום, נזלת, שיעול ושאתם מבקרים את רופא הילדים יותר מדי פעמים (נחמד ככל שיהיה הייתם מעדיפים לראות אותו כמה שפחות), הרי שפעמים רבות התינוק שלכם גם לא כל כך רוצה לאכול וגם לא יהיה לו מצברוח. אז קודם כל אין מה להיכנס ללחץ כיוון שבזמן מחלה בהחלט סביר שהתיאבון יהיה ירוד. ברגע שהמחלה תעבור, התיאבון והחיוכים יחזורו. מה בכל זאת כדאי לעשות?

 

- לעקוב אחר הוראות הרופא

חשוב לעקוב אחר הנחיות הרופא ולהקפיד על מתן נוזלים ומניעת התייבשות - לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה המשיכו לתת את המזון הרגיל, הנקה או תחליף חלב המספקים את הנוזלים להם הם זקוקים, וזכרו שבהחלט סביר שהתינוק יאכל פחות מרגיל.

 

תינוקות גדולים שכבר אוכלים מזון מוצק נוטים בזמן מחלה להיצמד חזרה לחלב האם או לתחליף החלב המוכרים. זה בהחלט לא הזמן המתאים להתעקש על תפריט מגוון ומאוזן אם אין לתינוק עניין בכך, כאשר הוא יבריא גם התיאבון שלו יחזור לעצמו והמצב יתאזן חזרה.

  

- להמשיך לתת לו את המזון המוכר והאהוב עליו

על אף המיתוס המוכר ש"חלב מגביר את הליחה בגוף" אין שום סיבה להחליף לו את תחליף החלב לתחליף צמחי כיוון שאין הוכחות מחקריות לכך שזה מסייע להפחתת ליחה או להתגברות על זיהומים במערכת הנשימה.

 

תנו לילד לאכול את מה שהוא אוהב ומסכים לאכול והקפידו על מנות קטנות שיתאימו למידת התיאבון והרצון שלו לאכול. נסו להציע לו מרק עוף עם ירקות הידוע כ"אנטיביוטיקה מן הטבע", קל לעיכול, מזין וטעים.

 

שיהיה חורף גשום ובריא

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית, מטרנה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אם הוא לא רעב, הקפידו על שתייה
צילום: shutterstock
מומלצים