שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

אביו של המחבל הבדואי: "הוא הוצא להורג"

משפחתו של מוהנד אלעוקבי, שביצע את הפיגוע בבאר שבע, הקימה סוכת אבלים בחורה - אך פירקה אותה בהוראת המשטרה. אביו: "מגנה אלימות, אבל עוד לא יודעים את האמת". האם היא ילידת עזה וקיבלה אזרחות לאחר נישואיה. ראשי הרשויות הבדואיות הצהירו: "מגנים את הפיגוע באופן מוחלט"

 

משפחת המחבל מתקשה להאמין שבן המשפחה עומד מאחורי פיגוע הירי בתחנה המרכזית בבאר שבע: אביו של מוהנד אלעוקבי, שרצח את החייל עומרי לוי ופצע עשרה נוספים, דיבר היום (ב') במסיבת עיתונאים מחוץ לביתו בחורה בנגב והאשים: "מוהנד הוצא להורג בשטח וכל מה שיוחס לו בעניין באר שבע הוא מעשה שלא יודעים עליו".

 

גל טרור - כתבות נוספות:

ליברמן נגד נתניהו וח"כים ערבים

מתנדבת הולנדית נפצעה בפיגוע: "צעקו אללה אכבר"

המשטרה תחקור את מבצעי הלינץ' באזרח הזר

 

המחבל שחוסל בפיגוע עובד כמסגר בעסק של תושב האזור. האב, ח'ליל אלעוקבי, הוסיף: "אני מגנה את מעשי האלימות, אבל אנחנו לא יודעים עד עכשיו את האמת". האב הוא לא היחיד שמתקשה להאמין שמוהנד אחראי לפיגוע. גם שאר בני משפחתו והתושבים אמרו כי הם לא מאמינים שהיה מעורב.

 

במקביל, קציני משטרה הגיעו היום לבית משפחת אלעוקבי בחורה בפזורה הבדואית לאחר שהמשפחה הקימה סוכת אבלים. עם זאת, שעתיים לאחר מכן פירקו אותו. לטענתם, המשטרה נתנה להם הוראה שלא להקים סוכת אבלים.

"הבן שלי הוצא להורג". אביו של המחבל ()
"הבן שלי הוצא להורג". אביו של המחבל

סוכת האבלים שהקימה המשפחה ופורקה ()
סוכת האבלים שהקימה המשפחה ופורקה

מוהנד אלעוקבי ()
מוהנד אלעוקבי

ככל הנראה אמו של המחבל היא ילידת מחנה הפליטים נוסיראת שבמרכז רצועת עזה. מעמדה בישראל ניתן לה מתוקף נישואיה לאזרח ישראלי ואיחוד משפחות. המחבל, מהפזורה הבדואית שבאזור חורה, לא שירת בצה"ל, וחוקרי הפיגוע החרימו מחשב ומסמכים מביתו כדי לבדוק אם הושפע מתכנים לאומניים מסיתים של גורמים איסלאמיים קיצוניים.

 

שוקרי אלעוקבי, קרוב משפחתו של מוהנד אלעוקבי שביצע את הפיגוע, סיפר על הלם ותדהמה בפזורה הבדואית. "קודם כול אנחנו מגנים את זה בכל תוקף. כל השבט בהלם מוחלט מהאירוע. אנחנו נגד אלימות ונגד פגיעה בחפים מפשע. אנחנו רוצים לשמור על הדו-קיום, על האחווה בינינו. זה רגע עצוב מאוד מאוד לשבט במיוחד, ולכל המדינה".

 

על המחבל סיפר כי "אני כמעט ולא רואה אותו. אבל אף אחד לא חשב, בטח לא ההורים שלו, שהוא יעשה דבר כזה או שהוא יחשוב לרגע לעשות דבר מזעזע כזה". בנוגע לחשד כי מוהנד אלעוקבי התאמן בנשק לפני הפיגוע, נוכח העובדה שחטף את נשקו של החייל שאותו רצח והיטיב להפעילו, אמר שוקרי: "אין לי מושג. אנחנו מתנגדים לעימות, בנשק חם או בנשק קר".

 

עוד סיפר כי אביו של המחבל "אדם חולה וההרגשה קשה מאוד מאוד בשבילו. אני עדיין מקווה שיגלו שהוא היה בזירה, שהוא לא עשה את זה. המדינה הזאת חשובה לנו מאוד ואנחנו רוצים לשמור עליה. אנחנו לא מייחלים לרגע למה שקרה אתמול. זה פעם במיליון שנה".

 

קאיד אבו אלקיעאן, סגן ראש המועצה המקומית חורה, הדגיש כי המחבל אינו תושב המועצה אלא מהפזורה של חורה, וגינה את מעשהו "בכל תוקף ובכל לשון. לצערי הרב התקשורת מתנערת מהדו-קיום והחיים המשותפים שרקמו הבדואים והיהודים, אני מבקש שתתייחסו לזה", אמר.

 

12 נפגעים פונו לבית החולים סורוקה, בהם החייל עומרי לוי שהגיע ללא רוח חיים לבית החולים. 11 נוספים נפגעו מירי, בהם שניים במצב קשה מאוד. אחד מהם היה העובד הזר הפטום זרהום מאריתריאה שנורה והוכה למוות בלינץ' על-ידי אזרחים.

 

ראשי הרשויות הבדואיות: "מגנים באופן מוחלט"

ראשי רשויות ומועצות בדואיות ומנהיגי ציבור שונים בנגב ערכו היום מסיבת עיתונאים במשרדי המועצה האזורית אל-קסום במטרה לגנות את הפיגוע בבאר שבע ולהצהיר על המחויבות של האוכלוסייה הבדואית למדינת ישראל. "התעוררנו לבוקר קשה ואנו רוצים לגנות באופן מוחלט את האירוע", אמר ראש עיריית רהט, טלאל אלקרנאוי. "אנחנו בראש ובראשונה אזרחי מדינת ישראל, גשר לשלום. מעולם הבדואים לא נטלו חלק בסכסוך. אנחנו מחויבים לשמור על הסדר ועל החוק. אנו חיים אחד לצד השני, בכל מקום, לומדים ועובדים יחד, יום-יום, שעה-שעה ולא ניתן למקרה כזה לקלקל את מערכת היחסים".

 

במסיבת העיתונאים השתתף גם הח"כ לשעבר טאלב א-סנע, שאמר: "אנחנו נמצאים פה כי אנחנו חשים אחריות ומביעים עמדה ברורה וחד משמעית ללא גמגום, ומגנים בכל תוקף את הפיגוע. מדובר במעשה של אינדיבידואל. אנא מכם, אל תעשו הכללות ואל תכפישו את כל האוכלוסייה הערבית בנגב".

 

מנכ"ל מועצת אל-קסום, מוצלח אבו-עסא: "התכנסנו כאן היום כדי להעביר מסר של דו-קיום. אף אחד לא יהרוס 67 שנים של חיים משותפים במדינה הזאת. האוכלוסייה הבדואית נאמנה למדינה ואינה צריכה להוכיח את הכשרות שלה. יש בינינו חיילים וחללים, ואנחנו לא נתן לאף אחד לפגוע במה שבנינו".

 

ראש מועצת חורה, ד"ר מוחמד נבארי: "זאת פעם ראשונה שהתאספנו בחדר אחד כל תשעה ראשי הרשויות הבדואיות בנגב בכדי לצאת במילת גינוי ברורה וחדה. יחד נוביל לחיים משותפים. הבדואים אינם נמצאים בשולי החברה בנגב. אנחנו שליש מהאוכלוסייה פה וזה האינטרס שלנו שהיחסים יהיו תקינים. המצב הקשה שבו נמצאת החברה הבדואית ידוע לכולם. יש צעירים ללא תקווה, וזה יכול להוביל למצב קטסטרופלי ולהקצנה של אנשים. רק אם נעשה מאמץ של מנהיגות מקומית ולאומית יחד, נוכל להוביל לאיכות חיים בחברה הבדואית ולגרום לכך שלאנשים יהיה מה להפסיד, וכך הם יירתעו ממעשים קיצוניים כאלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים