שתף קטע נבחר

קמפיין המזוזות של כבל ורגב: גאים לנשק מזוזות

קבלו את הפרזנטורים החדשים של "קמפיין המזוזות" מטעם "איגוד רבני הקהילות", שמטרתו: שמירה רוחנית על העם נוכח גל הטרור: מירי רגב ואיתן כבל משלבים כוחות, וקוראים לציבור לקבוע מזוזות ולנשק אותן. "מבחינתי, לנשק מזוזה זה להיות חלק בלתי נפרד מההוויה הרוחנית של הבית"

 

 

"נאום הקמעות" – גירסת המזוזות: שרת התרבות והספורט מ"הליכוד" וח"כ איתן כבל מ"המחנה הציוני" משלבים כוחות, וקוראים לציבור לקבוע מזוזות ולנשק אותן – זאת במסגרת קמפיין של "איגוד רבני קהילות" לשמירה רוחנית על העם, נוכח גל הטרור.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

אפליקציה חדשה לבדיקה חינמית של מזוזות מאפשרת לכל משתמש לסרוק את יריעות הקלף שבתוכן, ולשלוח אותן אל רבני האיגוד, כדי שייפסקו האם המזוזות כשרות, ובמידת הצורך יפנו אותם לרכוש חדשות או לתקנן בסמוך למקור מגוריהם.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

בין הפרזנטורים שנבחרו לפרסם את הקמפיין מופיעים השרה רגב, חברי הכנסת כבל, רויטל סוויד, ניסן סלומינסקי ועליזה לביא, המוזיקאים דוד דאור וריף כהן - והמחנכת והאם השכולה מרים פרץ.

 

"מזוזה אצלי זה קודם כל הגנה, זה שמירה, זה בית יהודי שהקב"ה שומר על הבית הזה", משתפת רגב בסרטון שהפיק איגוד רבני הקהילות. "כשיש לך מזוזה בפתח הבית, אתה יודע שזה בית יהודי, שזה איש יהודי מאמין, שזה איש יהודי שיודע שצניעות וחמלה צריכים להיות אצלנו, כי הכל בסופו של דבר הוא בידי בורא עולם".

 

"כשאני נכנסת ויוצאת אני מנשקת מזוזה, שברכת ה' תהיה עליי, שהקדוש ברוך-הוא יעזור לי לעשות את הדברים ממקום טוב. כשאתה יודע שה'שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד' הזה הוא הדבר, הוא הכל, כשאנחנו מאמינים בזה - זאת הצלחת דרכנו והצלחת העם שלנו כעם יהודי".

 

הציבור המסורתי התעורר

ח"כ כבל הצטרף ואמר על המזוזה: "היא מספקת את הרוח של הבית, היא השומרת עליו לא רק בהיבט הפיזי, אלא בהיבט הרוחני. כמו שאני נוהג לומר בכל הזדמנות ברוך ה' ובעזרת ה', ואפילו אני לא שם לב שאני אומר זאת - כך מבחינתי כשאני נכנס לכל מקום ומקום, לנשק מזוזה זה כמו להיות חלק בלתי נפרד מההוויה הרוחנית של הבית. זה חלק בלתי נפרד ממה שאנחנו".

 

מנכ"ל איגוד רבני קהילות, הרב עמיחי אליהו, הסביר כי האפליקציה החדשה פותחה במסגרת הביקוש ההולך וגובר לבדיקה מקצועית של מזוזות בקרב הציבור המסורתי, אשר רובו אינו בקיא בהלכות הנוגעות לשלמות הטקסט ולכתב המיוחד שלו.

 

"הפרויקט נולד בעקבות שילוב של התעוררות הציבור המסורתי לאחר פרשת גרבוז, וכחלק מהרצון של עם ישראל לקיום מצוות השומרות על ביטחונו האישי", הוסיף אליהו. "במסגרת החיבור שלנו לקהילות מסורתיות בארץ גילינו המון פניות של ציבור רחב שלא יודע איפה הוא יכול לבדוק את המזוזה אם היא פסולה, ולכן החלטנו לצאת במיזם אשר יוכל לתת תשובה פשוטה ללא כל מאמץ לכל השואלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים