שתף קטע נבחר
 

"לעצור השתלטות על פריגו ולהציל 1,200 עובדים"

ועדת הכספים של הכנסת דרשה מהרשות לניירות ערך להתערב ולעצור את ההשתלטות העוינת של חברת מיילן האמריקנית על חברת פריגו המעסיקה 1,200 עובדים בשני מפעלים בדרום. יו"ר הרשות: "מדובר בסוגיה מורכבת ולא הכל בסמכויותינו"

ועדת הכספים של הכנסת דרשה היום (ג') מרשות ניירות ערך לעצור את השתלטות חברת מיילן האמריקנית על חברת פריגו, זאת למרות שהיא חברה זרה, המעסיקה כ-1,200 עובדים בשני מפעלים בירוחם וברמת חובב. יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר כי "הרשות אמנם לא מחויבת לדאוג לתעסוקת העובדים, אבל היא יש לה אחריות לכלכלה הישראלית ועליה למצות את החוק כדי למנוע העברת מפעלים מישראל לחו"ל הכרוכה בפיטורי העובדים שזה פיקוח נפש".

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה :

 

הדיון נערך ביוזמת הח"כיות שלי יחימוביץ ואיילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני). הוא התמקד בניסיון של מיילן להשתלטות עוינת על חברת פריגו באמצעות רכישת מניותיה בניגוד לרצון ההנהלה הנוכחית של פריגו. יחימוביץ' אמרה כי יו"ר רשות ניירות ערך חייב לדאוג קודם לשוק הישראלי. "באישור חוק בנק ישראל, קבענו בניגוד לעמדת הנגיד פישר, כי לבנק יש אחריות לשוויון תעסוקתי, כך שכל רגולטור לא יפעל בחלל ריק. עליו לשאת גם באחריות לטובת העובדים והמשק, ולהבטיח שהמפעלים לא יימחקו מישראל".

 

היא ציינה כי "ישראל לא מעניינת את מיילן שמרכזה בהודו, שם יש לה 12 אלף עובדים בשכר הודי זול מישראל. היא גם הזהירה שתמחק את פריגו מהבורסה בתל אביב ובניו יורק, כך שיש לנו סיבות טובות לחשוד בכוונותיה". ח"כ נחמיאס-ורבין הוסיפה, "כשפריגו הגיעה לישראל בהשתלטות לא עוינת ורכשה את האגיס, היה ברור שתקשור את פעילותה בישראל. כך שאם כבר יש השתלטות, אז רק אחרי רישום ממושך. אנחנו צריכים לעזור לה ובמיוחד לתעשייה המסורתית להמשיך להתקיים כאן".

האם יימנעו פיטורים של 1,200 עובדי פריגו? (משה גלנץ) (משה גלנץ)
האם יימנעו פיטורים של 1,200 עובדי פריגו?(משה גלנץ)
 

היועץ המשפטי של פריגו, עו"ד אברהם וול אמר, "מבחינתנו איום המחיקה של מיילן איננו חוקי. החוק מחייב חברה להיות עם סוג מניות אחד ברישום למסחר, ומיילן מחזיקה בשני סוגי מניות (גם של פריגו). מיילן מפרה את החוק כבר חודש וחצי גם בכך שלא ביצעה רישום בישראל, בגלל איומיה על בעלי המניות ועל כספי הפנסיה של כולנו, והנסיבות שאינן פוטרות אותה מהכפיפות לרגולציה הישראלית, כלומר מחייבות אותה לכלול את נושא התעסוקה בשיקוליה".

 

יו"ר ועד העובדים בפריגו, אהובה חסין אמרה, "אנחנו חוששים בגלל חוסר הוודאות לעתידן של משפחות שלמות. 70% מתושבי ירוחם עובדים בחברה בשכר בסיסי ממוצע של 6,000 שקל פלוס הטבות. אנחנו מרוצים ומעוניינים להמשיך לעבוד בה". סגנית ראש מועצת ירוחם, טל אוחנה, ציינה כי פריגו מיקמה בעיירה גם את מחלקת המו"פ ואפשרה גם למהנדסים לעבור לגור בירוחם. היא מחתה על כך שעד היום לא נשמע קולם של משרדי הממשלה בנושא.

 

יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר הגיב כי מדובר בסוגיה מורכבת ו"לא הכול בסמכויות שלנו". מנהל מחלקת התאגידים ברשות מוטי ימין הוסיף, "הנושא תלוי ועומד בבית המשפט ועדיין אין הכרעה האם היתה כאן הפרה של חוק רשות ניירות ערך. ואם היתה הפרה, האם ניתן לאשר את המהלך הזה. כרגולטור אנחנו פועלים על-מנת לאפשר מקסימום פעילות עם מינימום חסמים על-מנת לתת לשוק לעשות את שלו". 

 

גפני דרש מיו"ר הרשות לגלות "ראש גדול לטובת העובדים והמשק בכלל, בדיוק כמו שאני כוועדת הכספים, יודע לדחות בקשות תקציביות של מערכת הביטחון כל עוד היא לא תבצע הזמנות ממתפרת העצמאות בדימונה, להבטחת הפרנסה של עובדיה". גפני סיכם שהוועדה תקיים מעקב בנושא ותפעל ככל יכולתה להבטיח את השארת המפעלים בארץ והמשך העסקת העובדים. חברת מיילן לא שלחה נציגים להשתתף בדיון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה גלנץ
מפעל פריגו בירוחם
משה גלנץ
מומלצים