שתף קטע נבחר

"פעל כרובוט". אנשי שב"ס נעצרו בחשד ללינץ'

קצין וסוהר נעצרו יחד עם שני בני אדם נוספים בחשד ללינץ' בהפטום זרהום, שנחשד כמחבל. הוא לא יוכר כנפגע פעולות איבה, אך המדינה תממן את הטסת גופתו לאריתריאה

ארבעה נעצרו בחשד למעורבות בלינץ' של הפטום זרהום ()
ארבעה נעצרו בחשד למעורבות בלינץ' של הפטום זרהום

קצין וסוהר בשב"ס נעצרו היום (ד') יחד עם שני בני אדם נוספים בחשד ללינץ' באזרח האריתריאי שנחשד כמחבל. השניים עוכבו מוקדם יותר לחקירה, והערב נעצרו בחשד ללינץ' בהפטום זרהום בתחילת השבוע, במהלך הפיגוע בתחנת המרכזית בבאר שבע. אתמול התברר כי זרהום מת מהירי הראשוני של המאבטחים, ולא מהלינץ'. מהמשטרה נמסר כי צפויים מעצרים נוספים.

 

ממשטרת מרחב הנגב נמסר כי לאחר קבלת תוצאות הנתיחה מהמכון לרפואה משפטית ולאחר התייעצות עם הפרקליטות, נעצרו ארבעת החשודים שאותרו על ידי היחידה המרכזית, ומחר הם יובאו לבית המשפט בבאר שבע לשם שחרור בתנאים על פי החלטת פרקליטות מחוז דרום.

 

עידו פורת, עורך דינם של שניים מהחשודים, הסביר את גרסת אחד מהם: "לפחות חשוד אחד מזהה את עצמו בסרטון, ומודה ומסביר שהיה בטוח שמדובר במחבל שקיימת ממנו עדיין סכנה, לטענתו, מאחר שקודם לכן נורו עליו יריות והוא כמעט מצא את מותו. הוא פעל כמו רובוט ובאופן אוטומטי. כמובן שלאחר שנודע שמדובר בקורבן תמים הרי שמרשי מביע צער רב על מעשיו".

 

מהשב"ס נמסר בתגובה: "נציב בתי הסוהר מגנה את ההתנהגות הבוטה שבה היו מעורבים על פי החשד גם סוהרים. האלימות נוגדת את ערכי הארגון ועל כן בהתאם לתוצאות החקירה, נפעל כדי להוקיע את המשתתפים באירוע ולמצות עמם את הדין גם במישור המינהלי".

 

 

היום הודיע משרד הביטחון רשמית כי זרהום לא יוכר כנפגע פעולות איבה, מפני שהחוק אינו מגדיר נפגע פעולות איבה ככזה שנכנס לארץ שלא כדין ואינו תושב שלה. יחד עם זאת, תיבחן סוגיית הפיצויים למשפחתו לפנים משורת הדין בוועדה בין-משרדית הבוחנת מתן פיצויים לנפגעי פעולות איבה למי שהחוק אינו חל עליהם.

 

בנוסף, המדינה תממן את הטסת גופתו לאריתריאה, דרך קהיר. בתחילה בביטוח הלאומי התנגדו למהלך מחשש שעצם מימון הטיסה יתפרש כהכרה במעמדו כנפגע פעולות איבה, אך בהמשך שינו את עמדתם ויחלקו את העלויות, כ-3,000 דולר, שווה בשווה עם משרד החוץ.

 

"זה כמו אלימות של דאעש"

בגינת לוינסקי נערך הערב טקס זיכרון לזכרו של זרהום. לצד בני קהילתו שביכו את מותו בזעקות שבר וצרחות, הגיעו גם ישראלים להדליק נרות ולחלוק לו כבוד אחרון.

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

ג'וני גוויטם, ממשתתפי הטקס: "זה עדיין כואב פה לכולם כי זה חלק מהם. אין לי מילים על התמונות שראינו. פשוט מזעזע. האנשים שבאו לכאן זו הקהילה האריתראית לצד העם הישראלי. אנשים מגיעים להדליק נרות. המצב שהיה לפני היה גרוע, רדפו את מבקשי המקלט ועכשיו נהיה יותר גרוע. אז מה אם הוא לא חוקי, לא יכירו בו כנפגע טרור? אז לא מגיע לו זכויות? כולם חושבים שזה נעשה בכוונה, שירו בו בכוונה. זו בעצם הפליה שלא רוצים לתת למשפחה שלו פיצוי".

 

האב דוד נויהאוז שגם הגיע למקום אמר: "אנו עובדים עם הקהילה האריתראית ואני בא לכאן כי אני חושב שכל מי שיודע מה קרה בתחנה המרכזית בבאר שבע צריך להיות כאן היום. יש כאן עצב מאוד עמוק שזה סוף של מי ביקש מקלט ונקלע למצב הטרגי שלנו. הוא נרצח בצורה ברוטאלית בגלל השנאה בשני הצדדים".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

 

עדן טספמריה, אזרחית מאריתראיה שהגיעה לטקס, הוסיף: "לא ראיתי אלימות כזו... רק בסיני או בדאעש. אנחנו מפחדים, פעם שרפו בתים שלנו, אחר כך חתכו לאריתראי את היד. עכשיו יורים. זו לא פעם ראשונה, ולא פעם שנייה. גם ירו בו הרבה פעמים. המשטרה הייתה צריכה לעצור אותם, לא טיפלו בו בגלל שהוא שחור, אם היה לבן היו מטפלים בו במהירות. אני לא מכירה אותו אישית אבל אנחנו מאותו אזור באריתריאה".

 

על כך שלא רוצים להכיר בו כנפגע פעולות איבה הוסיפה: "הוא בן אדם, הוא לא כלב. הוא כמו כל בן אדם בישראל. גם הוא היה תשעה חודשים בבטן. זה לא הוגן. אפילו שהוא לא חוקי המדינה צריכה לשלם. אם אנחנו לא חוקיים למה חידשו לו אשרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים