שתף קטע נבחר

פיקטיבי: בעל ואישה העלימו כ-10 מיליון שקל

בני הזוג הודו בהסדר טיעון שהשתמשו בחשבוניות פיקטיביות של עשרות מיליוני שקלים. הבעל נשלח לשלוש שנות מאסר, אשתו תרצה עבודות שירות

בני זוג מהמרכז הורשעו בעבירות מסים חמורות, שבמסגרתן העלימו כ-10 מיליון שקל. לאחרונה גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב על הבעל שלוש שנות מאסר, מאחר שהיה ה"רוח החיה" מאחורי העבירות. על האישה נגזרו ארבעה חודשי עבודות שירות.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לפני גזר הדין ביקשו הנאשמים מבית המשפט שיתחשב בהודאתם, בהתמכרותם לסמים, בחוסר השכלתם, בנטיותיו האובדניות של הבעל, ובעובדה כי אם שניהם ייכנסו לכלא, ילדיהם ייוותרו לבדם.

 

כתב האישום נגד בני הזוג הוגש ביוני 2015 במסגרת הסדר טיעון המייחס לבעל ואישה עבירות מס לפי חוק המע"מ, פקודת מס הכנסה וחוק איסור הלבנת הון. העבירות בוצעו במסגרת תוכנית שהגה הבעל, והאישה שימשה יד ימינו בחלק מהעבירות. מטרת התוכנית הייתה להונות את רשות המסים, ולשם כך השתמשו הנאשמים בחברות שבהן שלטו (מוקד דרך המלך (2004) בע"מ; דוד המלך חברה לאבטחה שמירה ותחזוקה בע"מ; מאיר ענני בע"מ). באמצעות ויחד עם מקורבים לו, הוציא הבעל מסמכים הנחזים להיות חשבוניות מס לחברות בבעלותו, מבלי שביצע בפועל את העסקאות המפורטות בהן.

 

סכומי החשבוניות הפיקטיביות עמדו על עשרות מיליוני שקלים, וסכום המס הגלום בהן עמד על סך כולל של כ-9.7 מיליון שקל. בני הזוג רשמו את החשבוניות הפיקטיביות בספרי החשבונות של החברות שבבעלותם וניכו את מס התשומות הנובע מהן (עוסק זכאי לנכות מהמס שהוא חייב את המס ששילמו עסקים אחרים בשלבי הייצור הקודמים). במעשיהם הם הקטינו את המס שהחברות חייבות.

 

בני הזוג הודו בעבירות במסגרת הסדר הטיעון. המדינה עתרה לגזור על הבעל עונש של 40 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס לפי שיקול דעת בית המשפט. על האישה היא ביקשה להטיל שישה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס לשיקול בית המשפט. הוסכם גם כי נכסי הנדל"ן, שאותם רכשו הנאשמים, ובאמצעותם הלבינו את הכספים, יחולטו ותמורתם תועבר למע"מ ולמדינה.

 

נטיות אובדניות

סגן הנשיאה ג'ורג' קרא קיבל את ההודאה והרשיע את הנאשמים. גם אם נעזר באנשים נוספים, נפסק, הבעל היה הנהנה העיקרי מפרי העבירות שביצע והגה. הוא זה שניקז את הכסף שצבר מהדיווחים הכוזבים לכיסו והלבין אותו באמצעות קניית נדל"ן. אף שהנאשם חסר השכלה, סבר השופט קרא שהוא הבין כי מעשיו אסורים, והראייה לכך היא שהוא דאג להסוות את פעילותו באמצעות שימוש באחרים והלבנת כספים.

 

אמנם נסיבות חייהם של הנאשמים קשות, הסכים השופט, אך מה שהוביל אותם לביצוע העבירות "הייתה תאוות בצע לשמה ורצון להתעשרות מהירה על חשבון הקופה הציבורית".

 

על הבעל נגזרו 36 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי, וקנס בסך 100 אלף שקל או שישה חודשי מאסר במקומו. על האישה נגזרו ארבעה חודשי מאסר בעבודות שירות, עשרה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 15 אלף שקל או 60 ימי מאסר.

 

השופט ציין כי במתן העונשים הוא התחשב בהודאת הנאשמים, שכן נטילת אחריות היא אקט שראוי לעודד. השופט גם הטיל קנסות בסך 5,000 שקל על כל אחת מהחברות שדרכן בוצעו העבירות. לבסוף הפנה השופט את תשומת ליבו של שירות בתי הסוהר, שיתחשב בעברו של הנאשם שניסה להתאבד פעמיים וידאג לשלומו.

 

  • לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המאשימה: עו"ד בר-עוז
  • ב"כ הנאשמים: עו"ד ארליך, עו"ד עוז סיני, עו"ד בסרגליק
  • עו"ד אסף נחמיה עוסק בדיני מסים ומשפט אזרחי-מסחרי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים