שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

פיגוע בלב ראשל"צ: "לא ניתן לילדים ללכת לבד"

לאחר הפיגוע בעיר שבו נפצעו שלושה בני אדם, בהם שניים קשה, ההורים אובדי עצות: "מעכשיו נגביר ערנות", אמר יו"ר ועד ההורים בעיר. אם מוחה על היעדר אבטחה בגני ילדים: "יותר מ-300 גנים ללא שומר". תושבת העיר: "מסתכלת לכל כיוון לחפש מישהו מאיים". סיכום אוקטובר השחור: 77 פיגועים

 

 

הפיגוע אתמול (ב') היכה בלב אחת הערים הגדולות במדינה ועמו מגיע חשש התושבים שכעת מדיר שינה מעיניהם. הם מקווים שמדובר באירוע חד-פעמי. "הבנות שלי לא ילכו לבד בינתיים ברחובות. ניקח אותן לכל מקום", אמר אבי צורף, אב לשלוש בנות שמשמש גם כיו"ר ועד ההורים בראשון לציון.

 

בפיגוע, שביצע המחבל עימאד אל-טרדה, בן 19 מהכפר תפוח ליד חברון, נפצעו שלושה בני אדם: גבר כבן 35 במצב בינוני עד קשה, ואישה בת 80 שמצבה הוגדר בינוני. השניים מאושפזים בבית החולים אסף הרופא בעיר. צעיר בן 26 נפצע קל מהדקירות.

 

האירוע החל בפינת הרחובות הרצל ותרמ"ב, שם פצע המחבל את הגבר בן ה-35 באורח קשה. משם הוא המשיך לאזור חנויות ברחוב סמוך, דקר בדרכו צעיר בן 26 שנפצע קל. סמוך לכניסה לחנות תמרוקים הוא דקר את רחל איזנקוט בת ה-80 ופצע אותה קשה. בהמשך ניסה להיכנס לחנות בגדים סמוכה, אך אישה ששהתה בה סגרה את הדלת, ואזרחים שהיו במקום השתלטו עליו.

 

שעות לאחר הפיגוע ההורים חוששים. "היינו רוצים שזה לא יקרה אצלנו, אבל זה קרה ואין מה לעשות. ייקח לכולנו כמה ימים עד שנוכל לחזור לשגרה. אנחנו מתפללים שזה לא יחזור לכאן", אומר צורף. "לא ניתן לטרור לפגוע ולעצור את מהלך החיים. מעכשיו נתחיל עוד יותר לפתוח עיניים ונגביר עירנות".

 

 

הפגנה שהתקיימה באזור שעות לאחר הפיגוע (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
הפגנה שהתקיימה באזור שעות לאחר הפיגוע(צילום: אבי מועלם)

חזרה חלקית לשגרה. שעות לאחר הפיגוע (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
חזרה חלקית לשגרה. שעות לאחר הפיגוע(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)
טלי בריל, מובילת מחאת אמהות בראשון לציון בנושא אבטחת גני הילדים, סיפרה הערב בחשש בשיחה עם ynet, כי ההורים בעיר נותרו אובדי עצות. "בעיר יש יותר מ-300 גנים ללא שומר. ביקשנו אבטחה והעירייה אמרה שאין מספיק מאבטחים. רק גנים עם יותר מ-100 ילדים זכאים למאבטח", טוענת בריל.

 

"בערים אחרות כבר מצאו פתרונות כמו להוציא מתנדבים או להביא עובדי עירייה עד שיירגע, אבל אצלנו פשוט אין", ממשיכה בריל שילדיה בני 3, 5 ו-9. "יכול להיות כאן מחדל ואף אחד לא לוקח אחריות".

 

בריל מספרת כי היא שולחת בדאגה את הילדים לגנים בתחושה שהם לא מוגנים. "כל הזמן חושבים מה יקרה אם יגיע מחבל ובטח שחלק מהגנים נמצאים סמוך לאתרי בנייה. הפיגוע הזה מאוד הלחיץ. ישר בדקתי שהילדים לידי אפילו שהייתי בבית". 

 

כפיר חדד, בנם של בעלי החנות שאליה הגיע המחבל, סיפר: "הוא ניסה לפגוע בעובדת, ניסה לדקור אותה אבל היא הצליחה להתחמק איכשהו מתחת לדלפק. בעצם היא ניצלה באותו רגע. הגעתי ממש כמה דקות אחרי. יש קצת הלם, בלאגן, חנות הרוסה, ולא נותנים לי להיכנס לחנות. אני רק רואה בערך 300 ישראלים סביב החנות שצועקים 'תהרגו אותו'".

 

- הספקת לראות את המחבל?

"כן, הספקתי לראות איך מכניסים אותו לניידת. ישר באתי לכאן וראיתי את העובדת עם חולצה קרועה, בוכה. חיבקתי אותה והרגעתי אותה והיא לא מפסיקה להגיד 'הוא ניסה להרוג אותי'. אני מקווה שנמשיך ונפתח דף חדש. נראה שזה לא משפיע עלינו, אנחנו חזקים. יש לי אחלה הורים, אני בטוח שהם כבר יצאו לשבת להירגע קצת".

 

 

זירת הפיגוע בראשון לציון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זירת הפיגוע בראשון לציון(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אלינור פלג, תושבת העיר בת 27, דיברה על התסכול שהיא חווה לאור הסכנות. "זה מתסכל שהסכנה אורבת בכל פינה כשזה מגיע הכי קרוב לבית ואין שום מקום שאפשר באמת להרגיש בטוחה. אם תמיד שמרתי על זהירות כשחציתי את הכביש והבטתי ימינה ושמאלה, עכשיו מסתכלים גם לצדדים ולכל כיוון כדי לחפש מישהו מאיים או מישהו שמנסה לפגוע".

 

ראש העיר דב צור אמר אחרי הפיגוע: "נעשה כל מאמץ לגייס כל מאבטח וכל איש שיכול לעזור לנו באבטחת העיר, בדגש על מוסדות החינוך. אני קורא להורים להתגייס ולעזור לנו, ואנחנו נעשה את המיטב לשמור על העיר שלנו במצב הכי טוב. שוב אני פונה לציבור לגלות אחריות, איפוק וערנות ולהגיב כמו שהגיבו האזרחים הטובים היום".

 

חודש מדמם

עם סיומו של חודש אוקטובר מתפרסמים המספרים הקשים על גל הטרור בחודש שעבר. 10 ישראלים נרצחו ב-77 פיגועים. 135 בני אדם נפצעו, בהם 15 באורח קשה. 65 פלסטינים, רובם מחבלים, נהרגו.

 

כוחות הביטחון התמודדו בחודש אוקטובר עם 900 מוקדי הפרות סדר. לא פחות מ-50 פיגועי דקירה או ניסיונות דקירה אירעו משני צדי הקו הירוק במהלך חודש אוקטובר. 18 מהפיגועים היו פיגועי ירי ועוד שלושה היו פיגוע דקירה.

הפיגוע שבו נרצחו נעמה ואיתם הנקין ליד בית פוריק (צילום: הצלה יו"ש) (צילום: הצלה יו
הפיגוע שבו נרצחו נעמה ואיתם הנקין ליד בית פוריק(צילום: הצלה יו"ש)

הפיגוע בסוכות בעיר העתיקה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הפיגוע בסוכות בעיר העתיקה(צילום: אוהד צויגנברג)

מחבל שחוסל בניסיון דקירה בארמון הנציב בירושלים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחבל שחוסל בניסיון דקירה בארמון הנציב בירושלים(צילום: AFP)

בחלוקה גיאוגרפית, מרבית הפיגועים (45) התרחשו בשטחי יהודה ושומרון בעיקר בגזרות בית לחם וחברון. בירושלים נרשמו 22 פיגועים ואתמול כאמור גל הטרור הגיע לראשון לציון ולנתניה. בנוסף לפיגועים שביצעו פלסטינים, שני יהודים ביצעו פיגועים נגד ערבים. האחד היה שלמה פינטו שדקר עובד בסניף שופרסל בקריית אתא ונער יהודי שדקר ארבעה פלסטינים בדימונה.

 

לפי הערכות של שני קצינים בכירים בשבוע האחרון, סגן מתאם פעולות הממשלה בשטחים, תא"ל גיא גולדשטיין ומפקד חטיבת חברון אל"מ יריב בן עזרא, העימות הנוכחי עלול להימשך עוד זמן לא מבוטל, ייתכן אף שבועות ארוכים.

 

מנתונים נוספים שעולים מסקירת החודש העקוב מדם שעבר על ישראל עולה כי נרשמו 906 מקרים של זריקות אבנים ו-437 של בקבוקי תבערה. בנוסף, 90 אחוז מהחבלים הם גברים רווקים שגילם נע בין 16 ל-24. צעיר המחבלים היה בן 13 והמבוגר ביותר בן 33.

 

מרבית המחבלים הגיעו ממזרח ירושלים (35%) ו-33 אחוזים הגיעו משטחי הגדה. 5 אחוזים מהמחבלים הם ערביי ישראל.


פורסם לראשונה 02/11/2015 21:58

 

אליאור לוי השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
מפגינים בזירת הפיגוע
צילום: אבי מועלם
מומלצים