שתף קטע נבחר

3 שנות מאסר לאיש העסקים ג'קי בן זקן

בעל השליטה לשעבר במנופים פיננסים ופעיל שוק ההון איתן אלדר, שנידון גם כן לשלוש שנות מאסר, הורשעו בפרשת הרצת המניות בחברה בהיקף של יותר מ-13 מיליון שקלים. בן זקן נקנס גם בסכום של 250 אלף שקלים. השופט: השניים פעלו מבצע כסף. בן זקן יערער לעליון

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב דן הבוקר (א') את איש העסקים ג'קי בן זקן לשלוש שנות מאסר לאחר שהורשע לפני חודשיים בפרשת הרצת המניות בחברת מנופים פיננסים שהייתה בעבר בבעלותו של בן זקן. יחד עם בן זקן הורשע גם פעיל שוק ההון איתן אלדר שנידון הבוקר גם כן לשלוש שנות מאסר. 

 

בן זקן נידון גם ל-18 חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 250 אלף שקלים. "אגיד את המילים שלי בזמן הנכון ובמקום הנכון. לא עכשיו".

נשלח לכלא. בן זקן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נשלח לכלא. בן זקן(צילום: מוטי קמחי)

גם אלדר נידון לשלוש שנות מאסר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
גם אלדר נידון לשלוש שנות מאסר(צילום: מוטי קמחי)

במסגרת הפרשה הואשמו בן זקן, אלדר ואדם נוסף שזוכה לבסוף בפרשה בהרצת מניות בחברה במהלך נובמבר 2010 בהיקף של יותר מ-13 מיליון שקל וזאת כדי שתיכנס למדד תל אביב 100 בבורסה.

 

השופט דוד רוזן אמר בהקראת גזר הדין: "יש בעבירות שביצעו הנאשמים כדי לפגוע באמון הציבור. פעילות כמותה של הנאשמים בתיק זה יש בה כדי לשבש פעילות השוק. למדד ת"א 100 השפעה מרכזית ומכרעת על התנהלות שוק ההון, הנאשמים פגעו בפעילותם במוסדות ציבור כמו קרנות פנסיה. מדובר בפגיעה נרחבת ונמשכת. הנאשמים פעלו בצורה יזומה מתואמת ומתוכננת והשקיעו לטובת קידום. בעיניהם של הנאשמים היה בצע כסף. בן זקן היה בעל המאה".

 

רוזן החמיא לאיש העסקים בנוגע לתרומתו לקהילה, אך הבהיר: "ההלכה שבעבירות מסוג אלה, נסיבותיהם האישיות של הנאשמים, עברם הנקי וכלל סגולותיהם נדחות מול האינטרס הציבורי".

 

עו"ד אמיר טבנקין ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז ת"א מיסוי וכלכלה בירך על ההחלטה: "בית המשפט קיבל את עמדותינו. העונש שולח מסר ברור שמי שפועל להשפיע בצורה תרמיתית ולעוות את מנגנוני המסחר בבורסה צפוי לעונש מאסר חמור".

 

על פי כתב האישום שהגישה מחלקת ניירות ערך בפרקליטות באוקטובר 2013, בן זקן ואלדר רקמו את תוכנית תרמתית. אלדר, בתיאום עם סוחר מניות, ביצע עשרות עסקאות רכישה, חלקן מתואמות, בהיקף של מיליונים ותמיד בשערים גבוהים מאלה שבהם נסחרה בממוצע מניית מנופים בבורסה, כדי לתמוך בשער גבוה למניה. זאת על מנת שביום הקובע שווי השוק של מנופים יעמוד על יותר ממיליארד שקל, והיא תיכנס למדד ת"א 100.

 

על פי נתוני המסחר, בתקופת ההרצה לכאורה עלה שער המניה בכ-5%. הכניסה למועדון האיכותי יותר של חברות, שהושגה בסופו של דבר, הייתה אמורה לחזק את מעמדה של מנופים מול הגופים המוסדיים, הבנקים והמשקיעים הפרטיים.

 

חלקו של בן זקן בתרמית, כך לפי כתב האישום, היה להשיג את המימון לרכישות המסיביות שביצע אלדר. בן זקן עצמו לא סחר במניות, אלא שידך לאלדר איש עסקים שאותו הכיר לו שותפו לשליטה במנופים. זאת כדי שאיש העסקים "יחלץ" (ירכוש בזול משער הבורסה) את אלדר מהאחזקה במניות, שנרכשו ביוקר כדי להרים את שער המניה. איש העסקים, שעל פי הפרקליטות הניח כי מדובר בעסקה לגיטימית ולא היה חלק מהמזימה, רכש בשלוש עסקאות שונות מניות בסכומים גדולים.

 

עו"ד נבות תל צור, ירון ליפשס וליה גוני, נציגיו של בן זקן מסרו בתגובה: "לצד הכבוד הרב שרוחש מר בן זקן לבית המשפט, הוא סבור כי בהכרעת הדין נפלו טעויות משפטיות של ממש, שהן העומדות בבסיס ההרשעה. בפרט, לאור הקביעה כי המניות נרכשו עבור רוכש אמיתי, ולא בעבור 'איש קש', קרי שרכישת המניות בוצעה בעסקאות אמת, שמאחוריהן רצון כן ואותנטי להשקיע במניית

מנופים, מתקשה בן זקן להשלים עם הרשעתו בדין. כאלה הם גם פני הדברים באשר לעונש החמור שהוטל על בן זקן, המשקף עליית מדרגה של ממש, שלא היה לה אח ורע, בענישה בגין עבירות של תרמית בניירות ערך. לאחר שלמד את הכרעת הדין, מנוי וגמור עם בן זקן לערער על הרשעתו, ולהביא את עניינו להכרעת בית המשפט העליון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ג'קי בן זקן, הבוקר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים