שתף קטע נבחר

פירות של חורף

נתיבי איילון: ארז קומרובסקי ביקר במערה האפלולית של בר היין ז'אז'ו, וגילה שם את אילון פרבר, טבח צעיר ונמרץ, שהראה לו מה הוא יודע לעשות מפירות רעננים של חורף

 

סלט תותים, טרגון, קארי  -אילון פרבר

המצרכים:

1/2 ק"ג תותים, חתוכים לרבעים

2 כפות עלי טרגון

1 כפית עלי קארי טריים, קצוצים דק

1 כף חומץ בלסמי לבן

1 כף דבש

1 כפית סירופ ורדים (מונין)

מעט מלח אטלנטי

מעט פלפל שחור

1/2 כף סוכר

1 גביע שמנת חמוצה

צילום: נועה חסלוביצר
ארז קומרובסקי (מימין) ואילון פרבר (צילום: נועה חסלוביצר)

אופן ההכנה:

  1. מקפיאים את השמנת החמוצה במשך לילה שלם.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט (למעט השמנת), מתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הצורך.
  3. לפני ההגשה, טוחנים במעבד מזון את השמנת החמוצה, מניחים מעל הסלט, ומגישים.

 

סלט תפוזים ושומר  - אילון פרבר

המצרכים:

4 תפוזים מחולקים לפלחים (פילטים)

1 ליים

1 שומר, פרוס דק לאורך

1/2 כוס עלי נענע

2 בצלי שאלוט, פרוסים דק

1 כף צימוקים שחורים

2 כפות שמן זית

מעט מיץ ליים

מעט מלח אטלנטי

צילום: נועה חסלוביצר
אילון פרבר (מימין) וארז קומרובסקי מבשלים (צילום: נועה חסלוביצר)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים.
  2. מתבלים בשמן זית, מיץ ליים ומלח אטלנטי, ומגישים.

 

סלט אנונה, אשכולית, ועגבניות - אילון פרבר

המצרכים:

4 אנונה, ללא הקליפה וללא הזרעים, מחולקות לחתיכות גסים

1 אשכולית לבנה, מחולקת לפלחים (פילטים)

1 כוס עגבניות שרי אדומות בשלות

1/2 כוס עלי כוסברה

1 צ'ילי אדום אחד, קצוץ דק

1/4 כפית שום, כתוש

2 כפות שמן זית

1/2 ליים, סחוט למיץ

1/2 כפית מלח אטלנטי

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים בידיים את העגבניות לתוך קערה גדולה.
  2. מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח אטלנטי, ומגישים.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארז קומרובסקי ואילון פרבר מרימים
ארז קומרובסקי ואילון פרבר מרימים
צילום: נועה חסלוביצר
מומלצים