שתף קטע נבחר

"מרכז טל" יציג את הישגיו המחקריים בתחום צמחי המרפא וסרטן בכנס בארה"ב

בכנס, שיתקיים באוניברסיטת הרווארד, ישתתפו חוקרים נוספים מבית החולים MD Anderson בארצות-הברית - עמו מקיים "מרכז טל" שיתופי פעולה מחקריים

"מרכז טל" לרפואה אונקולוגית אינטגרטיבית שבמרכז הסרטן, המרכז הרפואי שיבא, יציג את הישגיו המחקריים, בכנס הבינלאומי המתקיים השבוע באוניברסיטת הרווארד. הכנס נערך על-ידי האגודה הבינלאומית לרפואה אונקולוגית אינטגרטיבית SIO society for Integrative Oncology ובו ישתתף מנהל המחקר של המרכז, ד"ר יאיר מימון, על מנת להציג את המחקר שנערך בתחום צמחי המרפא ובזאת לייצג את תחום הרפואה האונקולוגית- אינטגרטיבית בישראל. בכנס משתתפים חוקרים נוספים מבית החולים MD Anderson בארצות-הברית - עמו מקיים "מרכז טל" שיתופי פעולה מחקריים.

 

נציגי "מרכז טל" יגיעו לכנס לאחר השתתפות באירוע נוסף באירופה ובו מציגים, בשיתוף עם המומחית האונוקלוגית מגרמניה - ד"ר ג'וליה הרטונג, את הדיקור הסיני כמטפל בתופעות הלוואי של הטיפולים הקונבנציונליים.

 

 

 

"מרכז טל" לרפואה אונקולוגית אינטגרטיבית הוקם על-ידי זוהר ויענקלה יעקובסון כחלק אינטגרלי ממרכז הסרטן שבמרכז הרפואי שיבא במטרה לשנות את תרבות הטיפול בסרטן. המרכז הוקם על שם בתם, טל יעקובסון שנפטרה בגיל 26 ממחלת הסרטן.

 לתפיסת הצוות המקצועי במרכז, הגיע העת לשלב את חוכמת הטבע ואלפי שנות רפואה סינית ולגשר בינם לבין עולם הרפואה המערבי, כאשר הערך של חיזוק מערכת החיסון הוא ערך מוביל.

 

"מרכז טל" חרט על דגלו לשמש למרכז מצוינות בינלאומי מוביל בתחום . "היכולת שלנו לגרום מהפכה ברמה בינלאומית מתאפשרת אודות לפתיחות של מנכ"ל המרכז הרפואי שיבא הפרופ' זאב רוטשטיין ומנהל מרכז הסרטן, ד"ר רענן ברגר אשר מאפשרים לנו לבצע את המחקר בצמחי מרפא ולתרגם, הלכה למעשה, אלפי שנות ידע מסין, באמצעות מעבדה עם מכשור מהמתקדמים בעולם ולפי אמות המידה לבטיחות ויעילות של עולם הרפואה המערבי", אמרו ב"מרכז טל" .

 

במרכז אמרו שהם מעניקים טיפולים ברפואה משלימה המסייעים בטיפול בסימפטומים הקשים הנובעים מהטיפול הקונבנציונאלי. טיפולים אלו, הוסיפו במרכז, מאפשרים לחולה להשלים את סדרת הטיפולים הקונבנציונליים ולהימנע מהפסקתם, מחד גיסא, ומחזקים אותו בהתמודדותו עם המחלה, מאידך גיסא. במרכז אמרו כי הטיפולים מבוצעים על-ידי מומחים בתחום האונקולוגי שעברו התמחות רבת שנים בסין.

 


 

עוד אמרו ב"מרכז טל": "מעבר לעולם הטיפולים, לזרוע המחקרית שלנו ישנן פריצות דרך סופר משמעותיות. הן בתחום הצמחים והן בהומאופתיה. אנו שותפים למחקר בתחום התזונה, מאמינים שקביעות כמו זו של ארגון הבריאות העולמי WHO כי בשר מעובד מסרטן הן קצה הקרחון ובקרוב נפרסם ספר שישמש כ'מורה נבוכים' לחולי סרטן בתחום התזונה. במחקר שערכנו, באדיבות תרומה מקרן 'אדליס', עם פורמולה ייחודית של צמחי מרפא, מצאנו יכולת להרג סלקטיבי של תאים סרטניים מבלי לפגוע בתאים בריאים. הפורמולה עדיין אינה מאושרת ועלינו להמשיך את שלבי המחקר, אך אנו בדרך הנכונה".

 

ב"מרכז טל" סיכמו: "אין ספק שההתבוננות צריכה להיות רחבה יותר - כמו כל תהליך אבולוציוני יש להביט אחורנית לשנות ה-80 שבהם התייחסו לרפואה זו כ'אלטרנטיבית', מתוך התפיסה שזו הייתה אלטרנטיבה! היום המונח ״אלטרנטיבי״ אינו קיים עוד בממסד הרפואי ואת מקומו תפסה הרפואה האינטגרטיבית. הרופא שלנו יושב עם האונקולוג המטפל וביחד הם בונים את המסגרת האינטגרטיבית המתאימה ביותר לחולה

 

"אנו חיים בתקופה שבה עולם הרפואה מבין שלא עוד, רק 'מכות כימו', נדרשות לטיפול במחלה, אלא התמודדות משולבת אחרת הנעוצה ברצון לחזק את המטופל באשר הוא ואת מערכת החיסון של גופו, על מנת שזו תוכל להתמודד טוב יותר עם הגידול. כידוע התרופות הביולוגיות והאימונותרפיות החדשות הינן אלו המאפשרות למערכת החיסונית להביס את הגידול. כמו בכל תהליך אבולוציוני, אנו מצויים בתפר של השינוי ולא רק ברפואה. העולם מחשב מסלול מחדש בכל הקשור במלחמה במחלת הסרטן. זה התפר שבין ההכרה בנפלאות הקדמה לבין ההכרה שאולי התרחקנו הרבה מדי מעצמנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים