שתף קטע נבחר

100 חיילים בודדים יתגייסו החודש: "ההחלטה הכי טבעית"

מקולומביה עד שבדיה, מברזיל עד קזחסטן. כמאה צעירים מ-21 מדינות הגיעו למסיבת גיוס לחיילים בודדים והעידו שהם "מתרגשים אבל לא מפחדים" מהשירות הצבאי: "זה חלק מהתהליך, חשוב להסביר לעולם על החיים בישראל". הם יצטרפו ל-3,000 חיילים בודדים שכבר משרתים בצה"ל

 

 

"ידעתי כבר מגיל קטן שאני רוצה לחיות בישראל, וזו הייתה ההחלטה הכי טבעית בשבילי. אני מתגעגעת להורים והם אליי, אבל הם מבינים אותי. אני שמחה שאהיה ביחידה קרבית כי חשוב לי לעשות משהו משמעותי בצבא, אבל עדיין קשה לי לדמיין איך זה יהיה". כך סיפרה אתמול (יום ב') אילונה חולטי, בת 19 שעלתה לישראל לבדה משבדיה, ותתגייס בשבוע הבא ליחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף.

"חשוב לי לעשות משהו משמעותי". אילונה חולטי משבדיה (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש") (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות
"חשוב לי לעשות משהו משמעותי". אילונה חולטי משבדיה(צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש")
 

חולטי, שמתגוררת מאז עלייתה בקיבוץ כיסופים שבעוטף עזה, השתתפה אתמול במסיבת גיוס חגיגית לחיילים הבודדים שמתגייסים החודש לצה"ל בבית החייל בתל אביב. לאירוע הגיעו כ-100 צעירים וצעירות מ-21 מדינות שונות בהן ארגנטינה, אוסטרליה, צרפת, שבדיה, בלארוס, ברזיל, קנדה, צ'ילה, ונצואלה, מכסיקו וקזחסטן. כולם עלו לישראל בתקופה האחרונה כדי להתגייס לצה"ל כחיילים בודדים, והשאירו מאחור משפחות וחברים.

 

המסיבה היא יוזמה של ארגון "נפש בנפש" בשיתוף משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית וארגון ידידי צה"ל בארצות הברית (FIDF). במהלך מסיבת הגיוס קיבלו החיילים לעתיד מענקים מיוחדים והשתתפו בסדנאות הכנה לשירות הצבאי. לקראת סיום התחלקו המשתתפים לקבוצות לפי שפת האם, וקיבלו בשפתם סקירה על מה שצפוי להם בתקופת שירותם הראשונה וכן מענה לשאלותיהם הרבות.

כ-100 צעירים וצעירות מ-21 מדינות. חלק ממשתתפי מסיבת הגיוס (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש") (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות
כ-100 צעירים וצעירות מ-21 מדינות. חלק ממשתתפי מסיבת הגיוס(צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש")

 (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש") (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות
(צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש")

 (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש") (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות
(צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש")

"ההורים שלי יודעים שזה הדבר הנכון בשבילי"

שרה הורוביץ בת ה-19, שעלתה לישראל מקולומביה בינואר האחרון ותתגייס לצה"ל בעוד כשבועיים, אינה חוששת מהמצב הביטחוני. "אני מתרגשת מאוד להתגייס אבל לא מפחדת, מנסה לדמיין איך זה יהיה ולהתכונן. אני עדיין לא יודעת איפה אשרת, אבל החלום שלי הוא לשרת ביחידת עוקץ", אמרה. היא ביקרה בארץ כמה פעמים לפני שהחליטה לעלות ולהתגייס: "לשמחתי ההורים שלי יודעים שזה הדבר הנכון בשבילי ותומכים בהחלטה שלי".

"החלום שלי הוא לשרת בעוקץ". שרה הורוביץ מקולומביה (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש") (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות
"החלום שלי הוא לשרת בעוקץ". שרה הורוביץ מקולומביה(צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש")

"חשוב לי להסביר לעולם על החיים בישראל"

מרווין בנאמו, בן ה-22 מצרפת, עלה לישראל לפני כשלוש שנים. "הגעתי לארץ כדי ללמוד וברגע שהחלטתי לעשות עלייה ולחיות פה היה לי ברור ששירות צבאי זה חלק מהתהליך וחלק מהחוויה", סיפר בנאמו, שהשלים בישראל תואר ראשון במנהל עסקים אחרי לימודי משפטים חלקיים במולדתו. "אני יודע שאנשים בחו"ל לא באמת מבינים מה קורה בישראל", הוסיף בנאמו, שעתיד לשרת בחטיבת דובר צה"ל. "אני מרגיש שבתחום הזה באמת יש לי איך לתרום ולהסביר לאנשים מצרפת ומהעולם איך החיים בישראל נראים באמת".

"אנשים בעולם לא מבינים מה קורה בישראל". מרווין בנאמו מצרפת (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש") (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות
"אנשים בעולם לא מבינים מה קורה בישראל". מרווין בנאמו מצרפת(צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש")

"תמיד ידעתי שאני רוצה לחיות בארץ"

אריאל מרקוס פינקלשטיין בן ה-23, שעלה מקנדה, יתגייס החודש לחטיבת גולני. הוא נולד בארגנטינה ועלה לישראל עם הוריו כילד, אבל המשפחה היגרה מישראל לפני יותר מעשור. "תמיד ידעתי שאני רוצה לחזור לחיות בארץ, וכשסיימתי תיכון הודעתי להורים שלי שאני רוצה לעלות ולהתגייס. בהתחלה הם מאוד כעסו, ולכן זה התעכב עוד כמה שנים, שבמהלכם גם השלמתי תואר ראשון בקנדה, אבל בסוף הצלחתי", סיפר. "רציתי להיות שריונר אבל הודיעו לי שאני מתגייס לגולני. לא הבנתי מה זה בהתחלה, אבל אחרי שפגשתי אנשים ששירתו שם אני מתרגש להתחיל".

"בהתחלה ההורים כעסו". אריאל מרקוס פינקלשטיין מקנדה (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש") (צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות
"בהתחלה ההורים כעסו". אריאל מרקוס פינקלשטיין מקנדה(צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש")

מתגייסי מחזור נובמבר 2015 מצטרפים ליותר מ-3,000 חיילים בודדים שעלו מרחבי העולם ומשרתים כיום בצה"ל, 850 מתוכם הם עולים מארה"ב. ארגון "נפש בנפש", בשיתוף עם ארגון ידידי צה"ל בארה"ב (FIDF), אחראי משנת 2012 לרווחתם של אלפי החיילים המשרתים בצה"ל כחיילים בודדים, מכל מקום בעולם.

 

התוכנית לחיילים בודדים, בסיוע מחלקת פרט ויחידת מיטב של צה"ל, מבקשת לתת מענה כולל לחיילים הבודדים באמצעות ליווי, תמיכה ודאגה לרווחתם בשלב טרום העלייה, טרום הגיוס, במהלך השירות הצבאי ועם שחרורם מצה"ל וההסתגלות לחיים האזרחיים.

 

זאב גרשינסקי, סמנכ"ל ארגון "נפש בנפש", אמר כי "אנו רואים עצמנו מחויבים לעזור לכל אחד ואחת מהחיילים הבודדים לאורך כל הדרך, ברגעים השמחים אך גם בקשיים, כאוזן קשבת או בסיוע בבירוקרטיה. אני גאה בכל אחד ואחת מהצעירים המדהימים הללו, ונמשיך ללוות אותם במסע האמיץ והמרגש שלהם".


פורסם לראשונה 09/11/2015 21:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש"
"גאים בכל אחד מהצעירים המדהימים האלה"
צילום: אבישג שאר ישוב, באדיבות "נפש בנפש"
מומלצים