שתף קטע נבחר

בעל שיתוק מוחין: "תנו לי לעבוד כמתכנת"

עומר גולדשטיין בן ה-31 מחזיק בכל הידע והניסיון הנדרשים ממתכנת - אך לא מצליח למצוא מקום עבודה כבר 4 חודשים. הסיבה: יש לו שיתוק מוחין. בסרטון מרגש שפרסם ברשת הוא פונה למעסיקים ולציבור: " גם נכים יכולים לעבוד בהיי-טק ואני ביניהם". צפו בראיון שערכנו איתו באולפן ynet

"שלום קוראים לי עומר, אני נכה, מתכנת כבר 6 שנים, מחפש עבודה בהיי-טק מזה 4 חודשים ופשוט לא מוצא". כך פותח עומר גולדשטיין (31), בעל שיתוק מוחין, סרטון אותו צילם ושיתף ברשתות החברתיות. "יש לי את הידע ואת הניסיון, לפעמים אני מרגיש שאותו אדם שעומד מולי שופט אותי לפי הנכות שלי, מתוך זה שיש לו איזשהו פחד, רתיעה ממני".

 

גולדשטיין, מחפש עבודה בתחום תכנות בסביבת אינטרנט (ASP.NET) צד שרת ולקוח. "אין לי צורך בהתאמות מיוחדות, אני עובד גם עשר שעות אם צריך", הוא מספר. את הסרטון צילם בניסיון למצוא עבודה, אבל גם מבקש מהציבור לשתף אותו ברשתות החברתיות, "כדי שייראו שהנכות היא לא דבר נורא כל כך. גם נכים יכולים לעבוד בהיי-טק ואני ביניהם", הוא אומר. צפו בראיון שערכנו איתו באולפן ynet: 

 

 

גולדשטיין מחזיק גם בבעיית ראיה ואפילפסיה. הוא נשוי לרעות - אף היא בעלת שיתוק מוחין, ולהם שני ילדים. כשביקש לאחרונה לעזוב את מקום עבודתו, לא הופתע מכך שנתקל בקשיים במציאת עבודה חדשה, שכן יש לו כבר ניסיון בתחום.

 

"אני מכיר את הקושי במציאת עבודה בחוץ" הוא מספר. "לא נתקלתי מעולם באפליה מפורשת או שאמרו לי שלא יעסיקו אותי בגלל שאני נכה, אבל קיבלתי פרצופים בראיונות כשאמרתי שיש משהו שאני לא יכול לעשות.

 

"במקרה מסוים, עברתי ראיון של 5-7 דקות במשאבי אנוש ואחרי זה הייתי צריך לעבור מבחן מעשי, אבל אמרו לי שהאיש הטכני שלהם לא יכול עכשיו ושנקבע מועד אחר. בתמימותי חשבתי לעצמי שזה יכול לקרות אבל התכתבנו במיילים במשך שלושה שבועות - כשפתאום ראיתי שגייסו כבר מישהו אחר".

 

עומר ורעות גולדשטיין ( ) ( )
עומר ורעות גולדשטיין

אשתו של עומר, רעות, היא מייסדת עמותת my inspire, שמסייעת לבעלי מוגבלויות להתמודד עם המגבלות שמציבה בפניהם החברה הישראלית, בין היתר ביצירת הזדמנויות חברתיות ועסקיות וכן בקיבוץ כל השירותים, המידע והצרכים שמעניינים את הקהילה. ההשראה שלה להקמת העמותה - היתה היחס המפלה בו נתקלה בשוק העבודה.

 

על פי נתוני העמותה, בישראל חיים כיום כ-1.2 מיליון איש עם מוגבלות, המהווים יותר מ-10% מתושבי המדינה, וכ-70% מתוכם עם מוגבלות שמשפיעה על התפקוד היומיומי. התמיכה אותה הם מקבלים מהמדינה ניתנת עד לגיל 18 או עד לסיום המסגרות החינוכיות. בעמותה מציינים כי "מרגע שבו בעל מוגבלות יוצא לבגרות ההתמודדות שלו קשה יותר וכוללת עמידה על זכויותיו, אי נגישות לפרנסה והשתכרות בכבוד, וגם אדישות, אטימות ואף התעמרות מצד אזרחים או חברות מסחריות".

 

גולדשטיין מציין כי "יש עוד הרבה כמוני, שאוהבים מחשבים והיי-טק, אבל בגלל שהם נכים עושים להם בעיות. אני מקווה שפרסום הסרטון לא יעזור רק לי, אלא עוד הרבה אנשים ויצליח לעשות שינוי תפיסה במשק ובחברה לגבי היחס לבעלי מוגבלויות".

 

רוצים להעסיק את עומר? פנו אליו במייל: omergld@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל
גולדשטיין: "עובד גם 10 שעות אם צריך"
צילום: אלי סגל
מומלצים