שתף קטע נבחר

הח"כים אישרו להעלות שכר לעצמם: "עובדים מהבוקר עד הלילה"

נדחתה דרישת האופוזיציה לבטל את העלאת שכר הח"כים. ח"כ אורן חזן: "פופולרי לפגוע בח"כים, מכפישים אותנו". הח"כים אישרו לבסוף, ויחימוביץ' הגיבה: "מתביישת היום להיות במועדון של שומרי השמנת לעצמם"

 

 

הקרב על שכר הח"כים  הסתיים - באופן לא מפתיע - בהעלאת שכרם: ועדת הכנסת התכנסה היום (ג') לישיבה מיוחדת וסוערת, בעקבות דרישת קבוצת חברי כנסת בראשות יעל גרמן (יש עתיד) ושלי יחימוביץ' (המחנה הציוני) לבטל לאלתר את העלאת השכר האוטומטית שאמורה להתבצע, כמדי שנה, במשכורת חודש ינואר הקרוב, ובכך לשנות את שיטת הצמדת שכר חברי הכנסת. לאחר ההעלאה הגיבה יחימוביץ': "מתביישת היום להיות במועדון של שומרי השמנת לעצמם".

 


פילוח ההצבעה על העלאת שכר החכים

מי תמך ומי התנגד?
תמכו התנגדו
דוד ביטן (ליכוד) שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני)
נאוה בוקר (ליכוד) מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
נורית קורן (ליכוד) יוסי יונה (המחנה הציוני)
דוד אמסלם (ליכוד) יעל גרמן (יש עתיד)
אורן חזן (ליכוד)  
מיקי זוהר (ליכוד  
טלי פלוסקוב (כולנו)  
ינון מגל (הבית היהודי)  
יואב בן צור (ש"ס)  
רוברט אילטוב (ישראל ביתנו)  
ישראל אייכלר (יהדות התודה)  
 

השכר של חברי הכנסת צמוד זה שנים לשכר הממוצע במשק ולכן עולה מדי שנה בשיעור ניכר. הסיבה: ככל שמפטרים יותר בעלי שכר נמוך, או ששכר המינימום עולה מעט, שכר חברי הכנסת קופץ. השנה יעלה השכר הממוצע בכ-2.5%, ולכן שכרם הנוכחי של חברי הכנסת, ‭40,029‬ שקל ברוטו בחודש, צפוי לעלות. ח"כ יעל גרמן אמרה בדיון: "במצב שבו דוחים העלאת שכר של חיילים, איך אנחנו יכולים לחשוב על העלאה שלנו?".

 

השכר צפוי לעלות בין 731 ל-1,463 שקל והוא ייקבע בחודש פברואר, בהתאם לעליית השכר הממוצע במשק. מדובר ב"פשרה" של חברי הכנסת, שכן תוספת השכר המקורית שעליה דובר נעה בין 1,000 ל-1,800 שקל בחודש, אך לאחר שחברות הכנסת גרמן ויחימוביץ' הביעו התנגדות להעלאה על רקע שחיקת השכר הממוצע במשק, החליטו חברי הכנסת "להסתפק" באחוז אחד פחות משיעור עליית השכר הממוצע. 

 

ח"כ יחימוביץ' אמרה בדיון: "לא רוצה להתייחס למנגנון ההצמדה, אני חושבת שהוא לקוי. השכר הממוצע לא משקף. השכר החציוני הוא זה שמשקף. צריך לייצר מנגנון הצמדה שמחובר לחיים האמיתיים. ההצמדה המטיבה גורמת לקפיצה לא פרופורציונלית בצורה חריגה ומנקרת עיניים השנה במיוחד".

 

לאחר אישור ההעלאה כתבה בפייסבוק: "אני מתביישת היום להיות במועדון של שומרי השמנת לעצמם. ההחלטה להשאיר את ההעלאה המופרזת בשכר הח"כים על כנה למעט שינוי קוסמטי עלוב ומגוחך היא בושה וכלימה לכנסת ולח"כים, אלא שלמרבה הצער נראה שהבושה אבדה כליל. חבל שהח"כים שנאבקו בחירוף נפש על העלאת שכר של אלף שקל בחודש שעה ששכרו של הציבור נשחק ונפגע – לא מוצאים את העוז ותעצומות הנפש להילחם כך עבור האינטרס הציבורי. לצערי צפינו היום בוועדת הכנסת במחזה מחפיר שבו הוסיפו מקצת הח"כים חטא על פשע ותקפו את נציג הוועדה הציבורית לקביעת שכר הח"כים בשל המלצתם לח"כים לוותר על העלייה המתוכננת".

חברי הכנסת שטרן, ילין וגרמן, הבוקר בוועדה (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
חברי הכנסת שטרן, ילין וגרמן, הבוקר בוועדה(צילום: עפר מאיר)

ח"כ מיקי זוהר (ליכוד) הטיח בדיון בח"כים המתנגדים להעלאה: "אתם באופוזיציה לא רלוונטיים. יש כאן את חברי יש עתיד שמתעסקים בעיקר בפופוליזם זול. יש פה עוד כמה חברים שמנסים לגזור הון פוליטי. לי זה לא משנה אם השכר יעלה או ירד. ברוך השם יש לי פרנסה. אשתי מרוויחה יותר ממני. כואב לי שיש הרבה חברי כנסת, באופוזיציה ובקואליציה, אלה שעובדים קשה, שלא צריכים להתבזות פה כי יתנו להם עוד 800-700 שקל בחודש כדי שיוכלו להמשיך את עשייתם המבורכת למען עם ישראל".

 

ח"כ אורן חזן (ליכוד), שתומך בהעלאה, תקף את ח"כ אלעזר שטרן: "הפנסיה התקציבית שלך רלוונטית לדיון הזה? נמאס מהפופוליזם. זה פופולרי לפגוע בח"כים. מכפישים אנשים שעובדים מהבוקר על הלילה, מניחים עשרות חוקים, נמצאים בדיונים, מגישים הצעות לסדר ונפגשים עם ציבור". 

 

ח"כ חיים ילין ענה לו בהמשך: "אני איתך, ניתן לך העלאת שכר בז'יטונים".

 

יו"ר הוועדה דוד ביטן ניסה להביא להעלאת השכר בניכוי השפעת העליה בשכר המינימום. יחימוביץ' ביקשה ממנו "להפסיק להתחכם ולבוא עם הצעות מפותלות", ולקבל כלשונה את המלצת הוועדה הציבורית שהמליצה להקפיא את השכר בשנה הקרובה.

 

אף שוועדה ציבורית בראשות פרופ' חיים לוי המליצה כבר פעמיים להפסיק את הצמדת שכר חברי הכנסת לשכר הממוצע, ולהצמיד אותו כמו לרוב הבכירים האחרים במגזר הציבורי למדד המחירים לצרכן, נמנעה הכנסת מלדון בהמלצה עד לפני שבועות אחדים.


פורסם לראשונה 10/11/2015 11:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עפר מאיר
הדיון בכנסת, הבוקר
צילום: עפר מאיר
מומלצים