שתף קטע נבחר

"ענבל אור הפרה התחייבויות כלפי עובדיה"

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע כי אור סיטי נדל"ן של ענבל אור תשלם 700 אלף שקל ל-4 בכירים שפוטרו מהחברה, אך לא קיבלו פיצויי פיטורין ותשלום עבור שעות נוספות. החברה: "נגיש ערעור, התביעה האישית נגד אור עצמה נדחתה"

חברת אור סיטי נדל"ן שבשליטת ענבל אור תצטרך לפצות ארבעה עובדים בכירים שפוטרו ממנה ב-700 אלף שקל, זאת לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע כי לעובדים לא שולמו כנדרש פיצויי פיטורין, תשלום עבור שעות נוספות וזכויות נוספות שהובטחו להם על ידי אור. "ענבל אור אימצה לעצמה מנהג נפסד של הפרת התחייבויות שנתנה לעובדיה", קבע בית המשפט בפסק הדין. "קבלת ההחלטות בעניין העובדים הייתה תזזיתית ואימפולסיבית".

 

ארבעת העובדים שפוטרו מהחברה הם עו"ד דן טבקמן, שעבד בתפקיד מנהל השיווק; רו"ח רותם זילברמן שעבד כסמנכ"ל הכספים; ושרון אהרוני ורונן סוקולסקי שעבדו כסוכני מכירות. בתביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין תדהר צור ואלי פרזד ממשרד עו"ד תדהר צור, טען כל אחד מהארבעה כי פוטר מסיבה שונה מהחברה, אך לא קיבל את מלוא זכויותיו.

 

מנהל השיווק טבקמן טען כי אור התחמקה מלממש תנאים שהובטחה לו, ומשדרש אותם - הוא פוטר ללא שימוע. סמנכ"ל הכספים זילברמן, על פי תביעתו, אמור היה לחתום עם אור על הסכם לקבל בונוסים, אך היא לגרסתו התחמקה מכך, ובהמשך פיטרה אותו. אהרוני ששימשה כסוכנת מכירות הועברה בשלב מסוים גם לבצע שליחויות. אך לא קיבלה על כך שכר נוסף - ובהמשך פוטרה. סוקולסקי, סוכן מכירות גם הוא, טען כי אור הפרה את ההתחייבויות שלה כלפיו לתשלום עמלה בשיעור שהתחייבה לו וחלה הרעה בתנאי העסקתו ולכן נאלץ להתפטר.

ענבל אור (צילום: עמית שעל כלכליסט) (צילום: עמית שעל כלכליסט)
ענבל אור(צילום: עמית שעל כלכליסט)
 

 

החברה טענה כי העובדים "נכשלו וסיימו את עבודתם במפח נפש"

בכתב ההגנה שהגישה הכחישה החברה את כל טענות העובדים. באי כוחה של אור סיטי, עורכי הדין צבי גלמן ואריאל שמר, טענו כי התובעים לא הצליחו למצוא את מקומם בחברה, "נכשלו וסיימו את עבודתם במפח נפש". במקביל הגישה אור תביעת לשון הרע בגובה 2.5 מיליון שקל נגד העובדים לאחר שהתראיינו בעניינה לתקשורת וטענו כי חברת הנדל"ן מנוהלת בדרך "של כיבוי שריפות".

 

בית המשפט קיבל את רוב התביעה שהגישו העובדים וקבע כי החברה תשלם להם למעלה מ-430 אלף שקל על הפרה של זכויות שונות מתחום דיני העבודה. במקביל השית השופט על החברה הוצאות משפט כבדות בגובה 290 אלף שקל - כך שבסך הכל תשלם אור סיטי לעובדים 720 אלף שקל.

 

עם זאת, דרישות העובדים להרים את מסך ההתאגדות על החברות של אור - ולהטיל עליה חיוב באופן אישי - נדחו על ידי בית המשפט משום שלא הוכח כי עירבה בין נכסיה האישיים לנכסי החברה.

 

"לא השתכנעו כי ההתחייבויות שפיזרה אור ביד רחבה היו התחייבויות אישיות שלה או התיימרו להיות כאלה", צוין בפסק הדין. "התמונה שהצטיירה בפנינו היא כי ההתחייבויות ניתנו בתוקף תפקידה של אור כמנהלית הכללית. לא נטען וממילא לא הוכח כי אור פעלה באחד מהאופנים שמצביעים על עירוב נכסיה האישיים עם נכסי החברה וכך גם לא הוכח כי ניהלה את החברה בדרך מכוונת של תרמית".

 

השופט דחה את תביעת לשון הרע שהגישה אור נגד העובדים וקבע כי מדובר ב"תביעת סרק ראוותנית ודרמטית שכל תכליתה להטיל מורא על העובדים, לאחר שאלה הגישו נגדה את תביעתם ימים אחדים קודם לכן".

 

עוד צוין בפסק הדין כי דברי העובדים בכתבה שפורסמה נגד אור היו בגדר הבעת דעה לגיטימית ושיקפו את התנהלותה בפועל וכי רבים הסימנים כי מדובר בתביעה שהוגשה ככלי נשק אסטרטגי. "אין זה סביר", נכתב בפסק הדין, "כי חברה המעידה על עצמה שהנה מהחברות המובילות בארץ בייזום ושיווק פרויקטים בנדל"ן תינזק בצורה כה קשה מדברים שאמרו עליה עובדים שפוטרו ושאיש לא שמע עליהם, ולפיהם היא פועלת בשיטה של כיבוי שריפות".  

 

מחברת אור סיטי נמסר בתגובה: "מדובר בתביעה שהוגשה על ידי התובעים לפני כ-5 שנים על סך 2 מיליון שקל בערכי קרן ללא פיצויי הלנה, ריבית והצמדה. פסק-הדין הגיע לידי החברה אך ברגעים אלה והגם שהסכום שנפסק לטובת תובעים נמוך משמעותית מסכום התביעה המופרך מראשיתו, הרי שבכוונת החברה ללמוד את פסק-הדין היטב ולפעול להגשת ערעור מתאים. כמו כן אנו מבקשים להדגיש כי בית המשפט דחה את התביעה שהוגשה נגד ענבל אור אישית״.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
ענבל אור
צילום: צביקה טישלר
מומלצים