שתף קטע נבחר

החוק בתוקף: עשרות גאים נישאו באירלנד

חצי שנה לאחר שאושרה במשאל העם ההחלטה לאפשר נישואי גאים במדינה הקתולית, הגיעו עשרות זוגות לממש את זכותם האזרחית בכל רחבי המדינה

שישה חודשים לאחר קבלת ההחלטה לאפשר נישואי גאים באירלנד, נכנסו כמה עשרות זוגות חד-מיניים בברית הנישואים, מיד עם היכנסו של החוק לתוקף היום (ג').

 

הזוגות שנישאו ביקשו לשדרג את הסכמי השותפות הזוגית שלהם שעליהם חתמו בעבר. ב"טיימס" האירלנדי דווח כי בני הזוג הראשונים שנישאו היו עו"ד קורמאק גולוגלי ופקיד הבנק ריצ'רד דאולינג, בני 35. הרשמת הבכירה, מרי קלייר הפרנאן, סייעה להם בטקס הצנוע. הם החליפו טבעות ונשבעו "לאהוב ולנחם זה את זה בחולי ובבריאות". 

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נשבעו זה לזה. נישואים גאים ראשונים באירלנד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נשבעו זה לזה. נישואים גאים ראשונים באירלנד(צילום: רויטרס)

בחודש מאי הפכה המדינה הקתולית לראשונה בעולם שאישרה נישואים חד-מיניים במשאל עם, עת יותר מ-60 אחוזים הצביעו באירלנד בעד נישואים חד-מיניים. "אנחנו המדינה הראשונה בעולם שמקבעת את שוויון הנישואים בחוקתה, ובמשאל עם", אמר שר הבריאות לאו ורדקאר, שיצא מהארון והיה ממובילי המאבק למען אישור נישואים חד-מיניים. "האישור הופך אותנו למגדלור לעולם, למובילים בשוויון ובחופש. זה יום שבו אני גאה מאוד להיות אירי".

  

מנגד, הודו במחנה ה"לא" בהפסד. "יהיה רוב גדול לכן. למען האמת, אני לא מופתע", אמר הסנאטור רונאן מולן, אחד מהפוליטיקאים הבודדים שדחפו למען הפלת היוזמה. באירלנד אמרו כי אפילו באזורים הכפריים, הנחשבים לשמרניים במיוחד במדינה שבעצמה נחשבת לשמרנית, היה רוב לאישור נישואים חד-מיניים.

 

אירלנד הקתולית נחשבה כאמור לאחת המדינות השמרניות באירופה. היא ביטלה את האיסור על גירושין רק בשנת 1995, והחוק המתיר שימוש באמצעי מניעה עורר בה סערה גדולה בעת שהתקבל ב-1979. ההפלות, לעומת זאת, אסורות באירלנד עד היום. עד לשנת 1993, נחשבו באירלנד יחסי מין חד-מיניים לעבירה פלילית, ופעילים למען זכויות הקהילה הגאה פועלים מאז בין היתר לאישור נישואים חד-מיניים במדינה, ואף זכו לתמיכה מחברים במפלגות הגדולות.

 

כמה בישופים קתולים באירלנד, ששמרו על פרופיל נמוך במהלך הקמפיין בעד ונגד נישואים חד-מיניים, פרסמו השבוע מכתבים שבהם הזהירו את המאמינים שלהם שההצבעה במשאל העם עלולה לשנות את ההבנה של האנשים לגבי נישואים, משפחה והורות. בשנה שעברה התירה בריטניה בחוק נישואים חד-מיניים, אולם צעד זה לא אושר גם בצפון אירלנד, שבה ראש הממשלה מ"המפלגה היוניוניסטית הדמוקרטית" הביע את התנגדותו לנישואי גאים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מזל טוב באירלנד
צילום: רויטרס
מומלצים