שתף קטע נבחר

תינוק נחנק למוות לאחר שבלע גולה

מותו נקבע בבית החולים שיבא לאחר שהרופאים נלחמו על חייו. פראמדיקית מד"א: "חילצנו גולה של משחק מקנה הנשימה". הבוקר נחנק תינוק מחתיכת אגס בבית המטפלת בירושלים

בבית החולים שיבא בתל השומר קבעו הערב (יום ג') את מותו של תינוק בן שמונה חודשים שבלע גולה בביתו בבני ברק. צוות מד"א שהוזעק לבית אחר הצהריים (יום ג') הצליח לחלץ את הגולה מקנה הנשימה ופינה אותו תוך לבית החולים תוך כדי המשך פעולות החייאה.

הגולה שהוצאה מקנה הנשימה של התינוק  (צילום: דוברות מד"א) (צילום: דוברות מד
הגולה שהוצאה מקנה הנשימה של התינוק (צילום: דוברות מד"א)
 

 

פראמדיקית מד"א שני מזרחי שהגיעה בניידת טיפול נמרץ סיפרה: "מצאנו תינוק כחול, מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה. ביצענו פעולות מצילות חיים שכללו פעולות החייאה מתקדמות תוך שאנו מנסים עם הציוד הרפואי המתקדם לחלץ מקנה הנשימה גוף זר. לאחר דקות בודדות חילצנו גולה של משחק מקנה הנשימה, והמשכנו לפנות אותו תוך פעולות החייאה לבית החולים כשמצבו קשה מאוד". הרופאים במיון ילדים מסרו כי הילד הגיע ללא רוח חיים.

 

רק הבוקר נחנק תינוק כבן שנה וחצי בזמן שאכל אגס בבית של מטפלת בירושלים. חובשים ופאראמדיקים של מד"א העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים שערי צדק כשהוא במצב בינוני יציב עם חסימה חלקית בקני הנשימה.

 

מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים עולה כי בין השנים 2015-2008 מתו 78 ילדים בישראל עקב חנק. רוב מקרי התמותה (כ-70%) היו של בנים. קבוצת הגיל הבולטת היא 4-0 (כ-83% מכלל מקרי המוות). מתוך כלל מקרי התמותה עקב חנק, כ-66% התרחשו בבית ובחצר הבית, וכ-22% התרחשו במוסדות חינוך. כ-45% ממקרי התמותה מחנק התרחשו בשל חנק ממזון.

 

חנק מהווה את סיבת המוות המובילה בשנת החיים הראשונה. מדובר בשליש מכלל מקרי התמותה מפגיעה לא מכוונת בקבוצת גיל זו. חנק ממזון או משאיפת גוף זר מתרחש כאשר הפעוט אינו נושם באופן חופשי כשמעברי האוויר הפנימיים חסומים חלקית או באופן מלא על ידי מזון או כל חפץ אחר או כשיש חומר כלשהו חוסם או מכסה את מעברי האוויר החיצוניים: אף ופה. חנק יכול להתרחש גם עקב לחץ חיצוני על הצוואר (כמו היכרכות שרוך סביב הצוואר) או הילכדות בין עצמים

 

אורלי סילבינגר מנ"כלית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "חנק מהווה את סיבת המוות המובילה בשנת החיים הראשונה. אין לתת לילד מאכלים קטנים, עגולים, חלקים או קשים העלולים לגרום לחנק אצל ילדים מתחת לגיל 5. על ההורים לדאוג להקפיד להושיב את הילדים ליד השולחן בזמן האכילה. כשהילד רץ ומשחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו גדלה סכנת החנק".

פורסם לראשונה 17/11/2015 18:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
הגולה שהוצאה מקנה הנשימה
צילום: דוברות מד"א
מומלצים