שתף קטע נבחר

עיריית ירושלים מתלוננת על משבר תקציבי ומשפצת לשכה בעשרות אלפים

העירייה טוענת כי היא זקוקה ל-400 מיליון שקלים כדי להתחזק כלכלית, אך במקביל מוציאה עשרות אלפי שקלים על שיפוץ לשכת סגן ראש העירייה מאיר תורג'מן - ששימשה עד לא מזמן את ממלא המקום, קובי כחלון. העירייה: "מדובר בהתאמות, העלות כשמונים אלף שקל"

סגן ראש עיריית ירושלים, מאיר תורג'מן, אחד ממובילי המאבק נגד שר האוצר משה כחלון בנושא הוספת תקציב לעיר הבירה, משפץ בימים אלה את לשכתו בעשרות אלפי שקלים. כל זה קורה בזמן שראש העירייה, ניר ברקת, טוען כי העיר קורסת ויש לתקצב אותה במאות מיליונים. "הלשכה הייתה במצב הכי גרוע שיכול להיות, בכלל לא רציתי לעבור אליה", טוען תורג'מן.

 

הלשכה במהלך השיפוצים. הורחבה ()
הלשכה במהלך השיפוצים. הורחבה

 (צילום: יעל פרידסון) (צילום: יעל פרידסון)
(צילום: יעל פרידסון)

 

הלשכה המדוברת בכיכר ספרא הייתה שייכת עד לאחרונה לקובי כחלון, אחיו של שר האוצר, ששימש כממלא מקום ראש העירייה והחליט לפרוש. את מקומו תפס תורג'מן, שאחראי על שירותי החינוך והרווחה בעיר. על פי ההערכות, מדובר בשיפוץ של יותר מ-100 אלף שקלים, בו בזמן שאותו תורג'מן תוקף את שר האוצר במכתב לראש הממשלה וקורא לו "לקחת מנהיגות ואחריות על התנהלותם הפוגעת של שרים בממשלתך וביחד נשכיל להוביל את ירושלים בירת ישראל לנצח למקומה הראוי".
הסגן מאיר תורג'מן. מכתב נגד כחלון לנתניהו (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הסגן מאיר תורג'מן. מכתב נגד כחלון לנתניהו(צילום: אוהד צויגנברג)

 

במסגרת המתקפה על כחלון, התנוססו גם תמונות של ברקת בעיר עם הכיתוב "כחלון, אל תתנתק מירושלים". ביום שני חסם ברקת את הכניסה למשרדי האוצר עם משאיות זבל, וערך הפגנה נגד כחלון בהשתתפות עובדי העירייה. ברקת דורש תוספת של 450 מיליון שקל, 50 מיליון לטובת העסקים, כדי לצמצם לדבריו את הפער בין ירושלים ל-15 הערים החזקות בישראל.

 

הקמפיין של העירייה נגד כחלון (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
הקמפיין של העירייה נגד כחלון(צילום: עפר מאיר)

תורג'מן אמר ל-ynet כי אין לו מושג מה עלות שיפוץ לשכתו, אך הכחיש כי מדובר במאה אלף שקל. לדבריו, הגדלת הלשכה הכרחית. "לקחו את המחסן של הלשכה והגדילו לי אותו כי יש לי ארבעה עובדים, שכל אחד צריך לקבל עמדה. בלשכה היו בסך הכול שתי עמדות", אומר סגן ראש העירייה. "הלשכה במצב הכי נוראי שיכול להיות. יש לי לשכה מצוינת, אני לא צריך לעבור, זה מה שציוו עליי כדי לתת את הלשכה שלי למישהו אחר, זה לא משהו שאני רציתי". יש לציין כי אחד מאנשי הצוות של תורג'מן הוא משה גמיש, אביו של מוטי גמיש, מקורבו של ברקת וסמנכ"ל השיווק של החברה העירונית אריאל.

 

אדם שעבד בלשכתו של כחלון ציין כי בניגוד לדברים, הלשכה מרווחת, וכי עבדו בה שלושה עובדים וניתן להוסיף בקלות מקום לעובד נוסף בלי השיפוץ.

 

מעיריית ירושלים נמסר באשר לשיפוץ לשכתו של תורג'מן: "אין כל שינוי בתקני העובדים בלשכת סגן ראש העיר ומחזיק תיק תכנון ובנייה. ללשכה ארבעה תקנים לאור מורכבות הניהול של הוועדה המקומית בעירייה. עד כה אוישה הלשכה בצפיפות ובצורה שלא אפשרה תנאים בסיסיים. השיפוץ כולל השמשת מחסן סמוך לטובת עמדות עבודה נאותות, צביעה, הריסת קיר גבס והסדרת העמדות. בהתאם להערכה כעת, עלות השיפוץ לא צפויה לעלות על 80 אלף שקל".

 

השיפוץ החל במקביל לפנייתו השבוע של מבקר המדינה יוסף שפירא לברקת, כדי שיגיב על תלונה של יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, ח"כ דוד אמסלם, ולפיה נעשה שימוש לא תקין לכאורה ב"מענק הבירה". שפירא ביקש הסברים בין היתר על נתונים המתייחסים לגידול של יותר מ-250 אחוז במצבת כוח אדם בלשכת ראש העירייה ומנכ"ל העירייה, ועל שני שיפוצים: שיפוץ לשכת ראש העיר לפני כשש שנים בסך של כשלושה מיליון שקלים ולשכת מנכ"ל העירייה בעלות של כ-1.2 מיליון שקל בקיץ האחרון. ברקת צריך להגיב לפניית מבקר המדינה עד סוף שנת 2015.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלשכה. "הייתה במצב הכי נוראי"
מומלצים