שתף קטע נבחר

סקר: האם ילדי ישראל חושבים שיצליחו בחיים?

נתוני סקר חדש מגלים: רק רבע מהילדים בישראל מאמינים שיש סיכוי גבוה שהם יגשימו את רצונם, וכמעט 40% לא חושבים שהם יצליחו בגלל הסביבה שלהם או עקב מצבה הכלכלי של משפחתם

האם לכל הילדים יש אותן מטרות או שהן משתנות בהתאם לאילוצים מסויימים? זאת ועוד מצאו בסקר חדש שנערך בקרב 509 בני נוער בגילאי 15-18. מטרת הסקר הייתה לבדוק את אורח החיים ואת השאיפות לעתיד של בני הנוער בישובים השונים. 

 

מהסקר שבוצע על ידי על ידי מכון סמית' עבור עמותת "חינוך לפסגות" עולה כי השאיפות בין הילדים די זהות, אך הפיצול מתחיל כשמסתכלים על תוצאות מעשיות. לדברי חנה דורסמן, מנכ"לית העמותה, הפערים בין הילדים מתחילים כבר בגילאי הגן: "ילד מצהלה הולך לחוג אנגלית בגיל ארבע ולחוג פרזנטציות כבר בכיתה א', לעומת ילדים שלא מקבלים העשרה מלבד שעות הלימודים".

 ( )

"בישובים שמדורגים גבוה מבחינה סוציו-אקונומית, מגיעים כמעט פי שניים ילדים להשכלה גבוהה בהשוואה ליישובים שמדורגים נמוך", אומרת דורסמן, "אך רואים בבירור שבמקומות בהם היו תוכניות העשרה לילדים שמיועדות לחזק שאיפות ולתת כלים שהסביבה לא יכולה להעניק, פתאום יש צמיחה מאוד משמעותית למרות המצב הכלכלי".   

 ( )

 מנתוני הסקר עולה, כי 24% מהילדים לא הולכים לחוגים כי הם יקרים מדי, וכי כמעט 40% מהילדים לא חושבים שהם יצליחו להגשים את התוכניות שלהם, עקב סביבת המגורים שלהן או מצבם הכלכלי.

 

 ( )

דרוסמן מציינת שסטטיסטית אפשר לדעת את כל מסלול חייו של ילד לפי מקום מגוריו. "אפשר לדעת איזה תעודת בגרות הוא יעשה ומהם הסיכויים שלו להגיע להשכלה גבוהה, וכל זה קשור להשקעה נכונה בילדים". לסיכום, היא אומרת: "עד שבמדינת ישראל לא תהיה החלטה לאומית חברתית ותקצוב בהתאם, יהיה תמיד קשר בין מקום מגוריו של ילד להצלחתו".  

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuttersock
מבינים את מצבם די מהר
צילום: shuttersock
מומלצים