שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הכריכים הבשריים שחייבים להכיר
    מצפון ועד דרום: ימי הכריכים העבשים עם המרגרינה והעגבנייה, הוחלפו בסנדוויצ'ים איכותיים ויצירתיים במיוחד שיכולים לשמש ארוחה שלמה. הכנו רשימה של מקומות שווים במיוחד ברחבי הארץ שאת הסנדוויצ'ים שלהם לא כדאי לפספס

    כריך טוב דורש לחם בעל ספיגה נכונה, קראסט מושלם, התאמה בין הרטבים לשאר המרכיבים, שילוב של כמה ירקות סופר טריים והכי חשוב - סימפוניה מאוזנת בין כל הטעמים.

     

    אחר כך חשוב לארוז אותו כך שיהיה כיף וקל לנגוס בו, ולבסוף לא לשכוח לפזר למעלה קצת אהבה לתיבול. אה כן, ומי שמכין את הכריך צריך להיות בעל "יד טובה" וחוש טעם מעודן. בחרנו בשבילכם כמה כריכים בשריים ברחבי הארץ שאתם פשוט חייבים להכיר.

      

    צפון

    • איפה: עיוני - חמארה ומעדניה גלילית
    • מה: כריך עם בשר קורנדביף שמכינים במיוחד עבור עיוני במעשנת ביתית. הכריך מגיע בתוך לחמנייה מיוחדת שנאפית במקום ועוברת צלייה קלה ב-350 מעלות, לאחר מריחת ממרח הארטישוק. לאחר הצלייה מתווסף הבשר, גבינת צ'דר ושמן כמהין והסנדוויץ' נצלה כמה דקות נוספות בתנור החם.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 35 ש"ח
      הראשונים 21 מטולה, 077-4209030

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    • איפה: לחמק'ה

    • מה: פרנץ' טוסט הכולל שתי קומות של לחם בריוש שנאפה במקום והושחם במחבת, אליו מתווספים גאודה, חזה אווז וירקות.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 41 ש"ח
      קרית שמונה (אזור תעשייה צפוני) מתחם נופית החרמון כביש 99, 04-6441978

     

    • איפה: המעשנה של תשבי
    • מה: כריך BBQ בלחמנייה שנאפית במאפייה של היקב, עליה נמרח רוטב ברביקיו או איולי שום, לפי הטעם. הבשר של הכריך נמשח בתערובת בירה, חרדל, מלח ופלפל ונכנס מבעוד מועד לעישון בחום גבוה לשעתיים. בהמשך הוא עובר לצלייה איטית בחום נמוך של 14 שעות, כשהוא עטוף ב-27 תבלינים. רק אז הוא מוכן להיכנס לכריך, שמוגש לצד צ'יפס ובירה קרה.
    • כשרות: יש
    • מחיר: 35 ש"ח
      מתחם תשבי (כביש 652) בין זיכרון לבנימינה, 04-6288195. משאית הבשר שבה מעשנים את הבשר ומכינים את הכריכים, פועלת רק בימי שישי בין 09:00-14:00

     (צילום: גולן תשבי)
    (צילום: גולן תשבי)
     

    • איפה: אנגוס
    • מה: סנדוויץ' במילוי רצועות אנטרקוט, פלפל, בצל, איולי ובלסמי מתקתק.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 49 ש"ח
    • מרכז עין המפרץ, 04-6829717

     

    • איפה: צ'יצ'ו - לחם קציצות רוטב
    • מה: כריך קציצות בקר ברוטב עגבניות ובצל, שמגיע בתוך לחמנייה שהיא בין פריקסה ופרנה. אל המרכיבים הללו ניתן להוסיף טחינה, חציל קלוי, עריסה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש וירקות.
    • כשרות: יש
    • מחיר: בישיבה במקום הכריך מוגש עם סלט חסה - 35 ש"ח; בהזמנת משלוח - הכריך מגיע לצד חמוצים - 30 ש"ח.
      העצמאות 80 חיפה, 04-6997779

      

    • איפה: סנדוויץ' בר כרמל
    • מה: סנדוויץ' סופר טאנקר במילוי 330 גר' בשר אנטרקוט, וכל התוספות שבא לכם.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 50 ש"ח
    • אח"י אילת 19 חיפה, 04-8401501. המקום פתוח 24 שעות ביממה.

     

    עמק חפר

    • איפה: הכריכיה
    • מה: כריך כדורי בשר שעשויים מ-100% בשר בקר ברוטב אדום. מלבד כדורי הבשר, הכריך מכיל גם סלט כרוב סגול, ירקות, ממרח צ'ילי וחזרת (הכריך מוגש רק בימי רביעי, בשאר הימים מוגשים במקום כריכים אחרים).
    • כשרות: אין 
    • מחיר: 27 ש"ח
      גבעת חיים איחוד (צמוד לבית הקפה של עזרי), 052-4330001

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    • איפה: גרציא
    • מה: כריך עם בשר אסאדו שמפורק מהעצם, עובר בישול ארוך בציר ותבלינים ומוקפץ ברוטב ברביקיו. מוגש בתוך שתי לחמניות, לצד צ'יפס וסלט תפוחי עץ, סלרי וצ'ילי.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 62 ש"ח
      קיבוץ העוגן, 09-8943942

     (צילום: יעל האן)
    (צילום: יעל האן)
     

    אזור השרון

  1. איפה: המעדניה
  2. מה: בייקון צרוב עם גאודה ופלפלים קטנים, ממולאים בגבינה מלוחה, בתוך ג'בטה מקמח לבן שעוברת חימום מקדים עד לקבלת קראסט, מוגשת לצד זיתים ביתיים.
  3. כשרות: אין
  4. מחיר: 36 ש"ח
  5. מתחם "ביתנ'ס" (בכניסה לביתן אהרון), 09-8916621

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
      

  6. איפה: ברטיביף
  7. מה: כריך מנהטן במילוי 180 גר' נתחי קורנדביף צלויים על איולי קייג'ין עם שום קונפי, חסה, בצל, מלפפון חמוץ וזיגוג של מיונז, פסטו ודבש.
  8. כשרות: יש
  9. מחיר: 36.90 ש"ח
    ויצמן 207 כפר סבא, 09-8666225

     

    איפה: סבתוש

    מה: סנדוויץ' ניו יורקי חם בתוך לחם שיפון עם 200 גר' (או 300 למי שרוצה) של קורנדביף או של פסטרמה. מלבד הבשר, הסנדוויץ' עצמו מכיל אך ורק חרדל ומיונז כשבצד מוגשים מלפפונים חמוצים אמריקאים שמיובאים במיוחד על ידי הבעלים של המקום.

    כשרות: יש

    מחיר: 37 ש"ח ל-200 גר', ו-44 ש"ח ל-300 גר'

    אחוזה 130 רעננה, 077-203-2977

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    • איפה: ויצ'י
    • מה: שתי פרוסות לחם שעור שנמרחות בחרדל, מיונז וריבת בצל במילוי פרוסות דקות של סינטה שנצלו בתנור, לצד עגבנייה, חסה וסלט ירקות.
    • כשרות: יש
    • מחיר: 45 ש"ח
      אחוזה 92 רעננה, 09-740-1771

     

    תל אביב והאזור

    • איפה: לה קרנה
    • מה: כריך במילוי רצועות צרובות של סינטה מיושנת, רוטב צ'ימיצ'ורי, בצל מטוגן, חסה, עגבנייה ומעט מיונז בתוך לחמניית ג'בטה מתקתקה.
      כשרות: יש 
    • מחיר: 35 ש"ח
      חיים עוזר 1 פתח תקווה, 03-5499174

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

  10. איפה: קרייזי מיט סנדוויץ'
  11. מה: ג'בטה שנאפית בתנור לבנים במילוי אנטרקוט.
  12. מחיר: 38 ש"ח
  13. כשרות: יש

       בן גוריון 20 רמת גן, 03-6747878

     

    • איפה: מלגו ומלבר
    • מה: סנדוויץ' מלחם בריוש שנאפה במסעדה במילוי בשר חזיר מפורר, כרוב לבן ובצל כבושים, מלפפון ירוק טרי וגבינת צ'דר כתומה על איולי צ'יפוטלה חריף. מוגש לצד סלט חסה ושומר מוחמץ, ותפודים קריספיים ברוטב עשבי תיבול ושום.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 52 ש"ח
      שדרות רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214. תפריט הכריכים מוגש בימים א'-ה' בשעות 20:00-18:00  

     (צילום: אייל זלצברג)
    (צילום: אייל זלצברג)
     

    • איפה: דלישס - בר בשר אמריקאי
    • מה: סנדוויץ' קורנדביף (שמכינים במעדניית דלישס על פי מתכון משפחתי בן 40 שנה) עם 200 גר' בשר בתוך לחם כפרי שעור מחמצת הנאפה במקום, במילוי רטבים תוצרת בית (כמו רוטב חרדל, איולי, צ'יפולטה ועוד). מלבד הבשר והרטבים, הסנדוויץ' מכיל גם ירקות טריים משוק האיכרים בנמל.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 49 ש"ח
      שוק הנמל (האנגר 12) תל אביב, 03-7365174

      

    • איפה: ביירן מרקט
    • מה: לחמניית המבורגר במילוי שניצל מבשר חזיר או מבשר עגל מצופה בפירורי קראסט, רוטב איולי, שום, פרמז'ן וירקות ירוקים.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 38 ש"ח
      תל אביב (בכניסה לשרונה מרקט), 03-5626236

     (צילום: שי בן אפרים)
    (צילום: שי בן אפרים)
     

    • איפה: טראק דה לוקס
    • מה: כריך בריסקט בעישון ארוך במילוי חסה, חמוצים וחרדל גרגרים תוצרת בית.
      כשרות: אין
    • מחיר: 59 ש"ח
      בן עמי 13 תל אביב, 03-6296363

     (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)
     

    • איפה: זופה
    • מה: כריך במילוי קורנדביף עגל ואיולי, חרדל אגוזים, זוקיני צלוי, בצל מטוגן, אורגולה, זיתים ושום.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 46 ש"ח
      אחד העם 19 תל אביב, 03-5498082; אבן גבירול 138 תל אביב, 03-6020291

     (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)
     

    • איפה: שגב קונספט
    • מה: שווארמת תאילנדית עם גוואקמולי, כוסברה, נענע, בצל ירוק, צ'ילי טרי ואיולי צ'ילי.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 39 ש"ח, או 43 ש"ח ללחם בריאות קריספי ללא גלוטן
      קלמן מגן 3 שרונה מרקט תל-אביב, 077-4142025

     (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    • איפה: מיט פאק
    • מה: כריך מיקס בשרים במילוי 50% בשר אסאדו מעושן, 30% חזה בקר מעושן ו-20% חזה הודו מעושן שמוקפצים על הפלנצ'ה עם בצל חרוך וציר מיוחד. לאחר ההקפצה הבשרים נכנסים לתוך לחמניית פרנה מרוקאית אליה מתווספים סלט קולסלאו, איולי לימון כבוש, איולי צ'יפוטלה, ווסצ'סטר וחסה טרייה.
    • כשרות: יש
    • מחיר: 44 ש"ח
      דיזינגוף 125 תל אביב, 9551919־03

     

    • איפה: דייבוצ'קה
    • מה: לחם שעור עם שיפון ואגוזים במילוי פסטרמת חזיר, מיונז, חרדל וטחינה, מלפפון חמוץ, פלפל, בצל, צנון וגבינה, אם רוצים (במקרה כזה, הסנדוויץ' נשלח לכמה דקות לטוסטר לפני ההגשה).
    • כשרות: אין
    • מחיר: 32 ש"ח בלי גבינה, ו-34 ש"ח עם גבינה
      החלוצים 41 תל אביב, 03-5186607

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    • איפה: בוטיק הנקניק
    • מה: כריך עם פסטרמה טורקית בלחם מלא בתיבול מיוחד.
    • מחיר: 25 ש"ח
      לוינסקי 50 תל אביב, 072-2502504

     

    • איפה: פליישמן דלי - סנדוויץ' קצבים
    • מה: סנדוויץ' ניו יורקי במילוי מיקס חזה הודו וקורנדביף, חזרת לבנה, מלפפון חמוץ וחסה. מוגש לצד כרוב כבוש וצ'יפס.
    • כשרות: יש
    • מחיר: 30-40 ש"ח
      הרצל 12 תל אביב, 03-5323335

     

    • איפה: גרינברג ביסטרו
    • מה: כריך במילוי 250 גר׳ (או 500 גר׳) קורנדביף חם, חרדל, דבש איולי, פלפלים, חסה, עגבנייה וקורנישון. מוגש לצד תפוצ'יפס.
    • כשרות: אין 
    • מחיר: 69 ש"ח ל-250 גר', 109 ש"ח ל-500 גר'
      אורי צבי גרינברג 25 (אזורי חן) תל אביב, 03-6136132

     (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
      

    • איפה: פילדלפיה
    • מה: לחמניה מקמח לבן במילוי פרוסות אנטריקוט, בצל ופלפל אדום מטוגנים, גבינה סקנדינבית, מיונז וחרדל.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 45 ש"ח
      תוצרת הארץ 3 תל אביב, 03-693-0606

     (צילום: מיטל סלומון)
    (צילום: מיטל סלומון)
     

    • איפה: המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים
    • מה: כריך עם בשר מנתח אונטריב נוטף עסיסיות, שבושל בוואקום במשך לילה שלם בתוך הציר של עצמו, ולאחר מכן נפרס לפרוסות דקות ונכנס ללחמנייה רכה וארוכה עם רטבים ביתיים ומעט חריפות. בסיום ההכנה, הסנדוויץ' כולו נטבל בציר הבשר בו בושל במהלך הלילה.
    • כשרות: כשרות קהילתית
    • מחיר: ארוחה הכוללת סנדוויץ', תפוחי אדמה ושתייה קלה - 50 ש"ח; ארוחה בתוספת בירה במקום שתיה קלה - 55 ש"ח
      אבן גבירול 67 תל אביב, 03-5629896

     (צילום: אסף רונן)
    (צילום: אסף רונן)
     

    • איפה: מיט נייט
    • מה: חצי כיכר לחם פרנה שלתוכו מעמיסים טחול, לבבות עוף, פילה עוף ופרגית, טחינה, רסק עגבניות, כוסברה חריפה, תפוח אדמה ובצל חרוך.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 42 ש"ח
      ויטל 2 תל אביב, 03-5184999

     

    • איפה: מרינדו סנדוויץ' בר
    • מה: כריך כפרי מפולפל במילוי רוסטביף מעושן ומפולפל, איולי, ירקות וחרדל.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 59 ש"ח
      שרונה מרקט תל אביב, 03-5602565; אחד העם 58 תל אביב, 03-560256

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    איפה: ביתא קפה

    מה: כריך אסאדו שנצלה ארוכות במרינדת תפוז ושום, ונכנס ללחמנייה מתקתקה מרוחה במיונז ירוק. מוגש לצד כרוב חמצמץ, סלט פולי סויה ועגבניות.

    כשרות: אין

    מחיר: 68 ש"ח

    ברודצקי 17 (רמת אביב) תל אביב, 03-6412285

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    • איפה: פונדק דה לוקס
    • מה: כריך אונטריב עם ביצה רכה ומיונז חלפיניו, על לחם בריוש תוצרת בית.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 52 ש"ח
      עולי ציון 7 (שוק הפשפשים) יפו, 03-5233186

     (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)
     

    • איפה: סרדיניה
    • מה: כריך קלצונה במילוי ראגו טלה, עגבנייה, נענע, מוצרלה ובצל ירוק.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 59 ש"ח
      כיכר קדומים 9 יפו העתיקה, 03-683-2211

     (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    • איפה: פאו וואו: פינת אוכל רחוב
    • מה: ברוקלין סטייק סנדוויץ' עם רצועות אנטריקוט ובצל על הפלנצ'ה, איולי צ'יפולטה, מלפפון חמוץ, עגבנייה וחסה. מוגש לצד תפוחי אדמה מהטאבון.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 54 ש"ח
      רוטשילד 62 ראשון לציון, 03-9797895

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    • איפה: אנטריקוטה
    • מה: לחמניית פרנה שנאפית במקום במילוי 240 גר' אנטריקוט ארגנטינאי מיושן, פרוס דק, שנצלה על הפלנצ'ה לצד חסה, עגבנייה, בצל מטוגן, מיונז ,חרדל וצ'ימיצ'ורי.
    • כשרות: יש
    • מחיר: 64 ש"ח|
      הרצל 84 ראשון לציון, 053-7104228

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    ירושלים והסביבה

  14. איפה: מורדן בר
  15. מה: מורדן סיזר סנדוויץ' במילוי חזה עוף, עלי חסה ורוטב קיסר.
  16. כשרות: יש
  17. מחיר: 46 ש"ח
    השדרה המרכזית 15 מודיעין, 052-3944000

     

    • איפה: מעדניית אורן ויאני
    • מה: כריך בריסקט מעושן בבגט כפרי שעליו נמרחים מיונז, חרדל, חזרת, פסטו ולימון כבוש ובתוכו מונחים עלי חסה, בצל סגול ועגבנייה.
    • כשרות: כן
    • מחיר: 25 ש"ח
      ש"ץ 8 ירושלים, 02-5797378

       

    דרום

    • איפה: סבא ג'בטו
    • מה: כריך במילוי נתחי אנטריקוט וסינטה צרובים, המונחים בתוך לחמנייה עם ממרח בזיליקום או זיתים, מיונז, חסה, עגבנייה, גמבה צלויה ומלפפון כבוש.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 36 ש"ח
      התקווה 8 באר שבע, 08-6272829

     

    • איפה: הבגט של אורי
    • מה: הבגט המפורסם עם שניצל וכל התוספות שרוצים.
      כשרות: יש
    • מחיר: 30 ש"ח
      החלוץ 83 באר שבע, 08-6280015

     

    • איפה: הספרייה
    • מה: כריך רוסטביף סינטה חם עם ירקות טריים, איולי קונפי שום, איולי צ'יפוטלה, בליווי מלפפון בכבישה ביתית.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 55 ש"ח
      רחוב נפחא 25 באר שבע, 08-6655120

     

    • איפה: ברביס Diner & bar
    • מה: כריך במילוי נתחוני אנטריקוט על מצע של בצל מטוגן וגבינה צהובה מותכת מעל. מוגש לצד תוספת חמה של פוטטו.
    • כשרות: אין
    • מחיר: 72 ש"ח
      תרשיש 19 (פארק אופירה) אילת, 08-6342404

      

    • איפה: ג'וני קריספי
    • מה: ג'וני הנגאובר - סנדוויץ מפוצץ בחלבונים לפירוק מהיר של האלכוהול, שמגיע בתוך לחם לבן או כפרי דמוי בגט הנאפה במקום. הכריך מכיל חזה אווז, שתי ביצי עין, חרדל, מיונז, עגבנייה וחסה.
    • כשרות: יש
    • מחיר: 42 ש"ח
    • המדע 8 רחובות, 08-633-3323; צומת קסטינה, *9905; הבנאים 1; א. תעשיה אשדוד ובשאר הסניפים בפריסה ארצית.
       (צילום: שי בן אפרים)
      (צילום: שי בן אפרים)

    רוצים לראות את הסנדוויץ היקר בעולם? צפו:

    צילום: אבי חי, ניצן דרור

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     


  18.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "הכריכים הבשריים שחייבים להכיר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים