שתף קטע נבחר

הדרך למשכנתא: מיומנה של מחפשת דירה

דירת החלומות של בילי ורובל עדיין רחוקה מלהימצא. אז על מה מוותרים? וגם: טיפים שיעזרו לכם לסיים את חיפוש הדירה עם תוצאה קצת יותר מוצלחת

בשיתוף לאומי למשכנתאות

 

להתפשר או לא להתפשר? זאת השאלה

כשאני נמצאת בבולמוס חיפושי דירה, בין רסיסי החלום של שדרוג תנאי הדיור שלי, מגיע הרגע שבו נופלת עלי ההכרה שחייבים להתפשר. פשרה יכולה בהחלט להיות כזו שתגנוז את הרעיון להתעקש על רכישת הדירה דווקא עכשיו, ולהסתפק בדירה הנוכחית (שלא שיפצתי 15 שנים ולא צבעתי 4 שנים, כי תיכף אני עוברת לארמון החדש...). פשרה יכולה להיות גם לדבוק במטרה, אבל להתפשר על אחד או יותר מהפרמטרים ששמתי לי למטרה להשיג.

 

 

רציתי דירה במיקום מרכזי, אך לא רועשת מדי, גדולה, אך לא יקרה מדי. היום זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי. לדאבוני, בתהליך של רכישת דירה כמעט ואין מצב להימנע מפשרות. מחירן של דירות החלומות האמיתיות בדרך כלל גבוה מדי ומרחב המגורים במרכזי הערים הגדולות מצומצם.

 

המומחים ממליצים לקבוע קריטריונים ברורים לגבי הדירה מבוקשת - למצוא לפחות שניים מחלקי העיר שבהם תרצו להתגורר, לקבוע את שטח הדירה האופטימלית שלכם, איך החדרים צריכים להיות מחולקים, האם יש עניין במרפסת, בגינה או במספר מקומות חניה.

 

משפחות צעירות צריכות לתכנן את גודל המשפחה לטווח הארוך ולהתאים אותו לגודל הדירה ולמיקומה - בקרבת גני ילדים ובתי ספר. חשוב להחליט על קומה מועדפת, קיומה של מעלית בבניין וכדומה. אחרי שסגרתם את רשימת המכולת, ממליצים המומחים, חישבו מבעוד מועד אילו פשרות באות בחשבון מבחינתכם ואילו אינן באות בחשבון - ורק אז צאו לתור אחר הדירה המתאימה.

 

כשהגעתי לגיל 25 ולא התחתנתי, האמא הפולנייה שלי אמרה לי שצריך להתפשר בבחירת בן הזוג, אבל אני לא רציתי להתפשר ובגיל 26 הכרתי את הבחור הטוב מכולם. עכשיו נחשו אם אני מוכנה להתפשר כרגע, אחרי פחות משנה של חיפושים וללא לחץ של ממש לפנות את דירתי הנוכחית, על דירה שהיא פחות מהכי הכי חלומית.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הנה מספר טיפים שקיבצתי עבור אלה שהחליטו, בניגוד אלי, להמשיך בחיפושים:

 

  • בחרו את הדירה גם לפי אזור המגורים: בדקו את אזור המגורים, ודאו כי התנאים עולים בקנה אחד עם ההעדפות ואורח החיים שלכם וחשבו גם על העתיד הרחוק. המטרה של רכישת דירה היא ליהנות ממנה לאורך זמן. בררו לגבי הסביבה שאתם רוצים לגור בה עוד לפני שתחליטו איזה דירה לרכוש וממי.

 

  • היעזרו בתכנוני בנייה באזור: טיפ חשוב נוסף הוא לבדוק מה עתיד להתרחש באזור בו אתם רוכשים את הדירה מבחינת פרויקטים לבנייה. בררו לגבי סלילת כבישים, הקמת אזורים מסחריים וכן הלאה.

 

  • התאימו את הדירה לתקציב הקיים ואל תשכחו שיש גם הוצאות נוספות: הטעות הנפוצה ביותר היא רכישה של דירה בסכומים שהם מעבר למסגרת התקציב. הימנעו ממצב כזה והעדיפו לחסוך עוד כמה שנים במקום להיכנס לחובות גדולים. כל מי שרוכש דירה יודע כי ההוצאות לא מסתיימות בתשלום עבור הקבלן. קחו בחשבון את ההוצאות הנוספות והשאירו כסף בצד גם עבורן.

 

  • בקנותכם דירה חדשה - בררו רקע של חברת הבנייה והתעכבו על המפרט הטכני: השתמשו באתרי האינטרנט כדי לברר על הרקע של החברה. יש להשקיע זמן, משאבים וסבלנות - אפילו בבדיקת המפרט הטכני המדויק של הדירה. אל תתרשמו רק מהמחיר שמציע הקבלן וזכרו כי מתחת לפני השטח מסתתרים עוד הרבה פרטים חשובים נוספים שיכולים לעלות לכם עוד כסף.

 

  • בקרו באזור מספר פעמים: בקרו את האזור ביום ובלילה, באמצע השבוע ובסוף השבוע. כך תוכלו לקבל התרשמות כוללת לגבי האזור והנכס. את הדירה אני ממליצה לבדוק פעמיים - באור יום ובלילה.

 

  • התייחסו לנכס גם כקונים וגם כמוכרים: יתכן שיום אחד תצטרכו למכור את הדירה, אז שאלו את עצמכם כבר עכשיו: האם היא תימכר מהר? האם היא אטרקטיבית? כך תוכלו לקבל החלטות טובות יותר באשר לקנייתה. בהצלחה!

 

הכותבת היא עורכת דין בלאומי למשכנתאות בתחום קבוצות רכישה

 


פורסם לראשונה 08/12/2015 11:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים