שתף קטע נבחר

הוכרזו הזוכים בפרסי לנדאו לאמנויות

בין ששת הזוכים: המוזיקאי גלעד כהנא, במאי התיאטרון יוסי יזרעאלי והרקדן והכוריאוגרף הלל קוגן - כל אחד מהם יקבל 100 אלף שקל כהוקרה על פעילות אמנותית מצטיינת ותרומה לתרבות בישראל

חברי ועדת פרסי לנדאו פרסמו הבוקר (ד') את רשימת ששת הזוכים בפרסים בתחומי האמנויות. פרסי לנדאו, שמוענקים מזה 14 שנה מטעם מפעל הפיס, ניתנים לאמנים וליוצרים עבור פעילות אמנותית מצטיינת ובעלת תרומה והשפעה משמעותית לתרבות ולאמנות בישראל. גובה כל אחד מהפרסים – 100 אלף שקל.

 

קוגן. מיוצרי המחול המעניינים, המסקרנים והחדשניים (צילום: גדי דגון) (צילום: גדי דגון)
קוגן. מיוצרי המחול המעניינים, המסקרנים והחדשניים(צילום: גדי דגון)
 

פרס לנדאו בתחום התיאטרון הוענק לבמאי יוסי יזרעאלי. ועדת השיפוט, שכללה את היוצרות אופירה הניג, נאוה צוקרמן ומאיה ערד, כתבה בנימוקיה למתן הפרס: "יצירתו מהדהדת בעולם התיאטרון. דמותו, כאיש תיאטרון שנוי במחלוקת, מזינה במשך שנים רבות את הדיון והוויכוח בשדה התיאטרוני ודורות רבים של שחקנים ובימאים מושפעים מיצירתו, פעולותיו, בחירותיו, השקפתו ומחאתו. אנו מוצאים את תהליך החיפוש שלו כמנוע שמשפיע ישירות ובעקיפין על כל השדה התיאטרוני בארץ. יצירתו נעה בין החדשנות לקלאסי, בין האנרכיזם לממסדי".

 

בתחום המחול הוענק הפרס לרקדן והכוריאוגרף הלל קוגן. "מיוצרי המחול המעניינים, המסקרנים והחדשניים הפועלים כיום", כתבו חברי וועדת השיפוט בתחום המחול שכלל את רן בראון, ילי נתיב ונעמי פרלוב. השלושה הגדירו את יצירתו של קוגן: "חריפה, שנונה, רבת המצאות, משלבת עבודה גופנית דקדקנית עם התייחסות ביקורתית ופוליטית כלפי המסורות וההקשרים בתוכם הוא פועל".

 

כהנא. שפה ייחודית שחורגת מהתלם הקונבנציונאלי (צילום:רונן ללנה) (צילום:רונן ללנה)
כהנא. שפה ייחודית שחורגת מהתלם הקונבנציונאלי(צילום:רונן ללנה)

בתחום המוזיקה הישראלית הוענק הפרס לזמר והמוזיקאי גלעד כהנא. ועדת הפרס שכללה את עברי לידר, יורם רותם ובן שלו, כתבה בנימוקיה: "אחד הקולות היצירתיים המיוחדים והמעניינים ביותר במוזיקה הישראלית. ככותב טקסטים פיתח שפה ייחודית ומזוהה שחורגת מהתלם הקונבנציונאלי, הולכת לעתים למחוזות הנונסנס, לא מפחדת להשאיר בשירים סימני שאלה ומסרבת להגיש למאזין את המסר עם הכפית בפה. כהנא מקפיד להתנסות ולהתחדש, נע בחופשיות ובכישרון בין רוק למוזיקה אלקטרונית ומפגין שליטה מרשימה בממד הקצבי, שהמוזיקה הישראלית ככלל נוטה להזניח".

 

הצלם רון עמיר, זכה בפרס בקטגוריית האמנות החזותית. חברי ועדת השיפוט שכללה את גלעד מלצר, רותי גינזבורג ורותי דירקטור, כתבו בנימוקיהם למתן הפרס: "מהצלמים הבולטים בישראל בשנות האלפיים. יצירתו מתמקדת במקומות ובקהילות ספציפיים, לא כמביט מהצד אלא עם מעורבות ומחויבות ארוכת שנים. עמיר עושה שימוש בצילום כמכשיר במאבק להכרה וליצירת קירבה ושיתוף ועבודתו רואה במצולמים חלק משמעותי בתהליך היצירה".

 

בקטגוריית השירה הוענק הפרס למשורר והסופר יותם ראובני. חברי ועדת השיפוט, שכללה את אבנר הולצן, הדס וולמן ובלהה בן אליהו, כתבו בנימוקיהם: "יצירתו של ראובני מהווה חולייה משמעותית בגוף השירה והפרוזה העברית.

החל מספריו המוקדמים, כתב על חייו האישיים, בטבעיות ובלי צעקת מחאה ובכך נתן קול לקהילה אשר שנים רבות לא היה לה קול ולקוראים לא מעטים היצירה שלו היא טקסט מכונן".

 

בתחום המוזיקה הקלאסית הוענק הפרס לאנסמבל סולני תל אביב. "מאז הקמתו מהווה האנסמבל, יחד עם המנצח ברק טל, מגנט לנגני דור המשך. תרומתו של האנסמבל להחזרת מוזיקאים ישראליים לפעילות אמנותית ולמגורים בארץ, מכרעת. האנסמבל בולט ברמתו הגבוהה, באיכות נגניו ובעידוד היצירה הישראלית ומגלה חדשנות ומקוריות בתכניותיו. לאורך שנים מקיים פעילות חינוכית רבת היקף ברחבי הארץ ומאתגר בכך מאזינים צעירים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן ללנה
גלעד כהנא, הזוכה בתחום המוזיקה
צילום: רונן ללנה
לאתר ההטבות
מומלצים