שתף קטע נבחר

מלבבות: 2 מתכוני לביבות משודרגות

מכל הלב: בעוד הסופגניות השמנמנות זוכות בשנים האחרונות ליחס מועדף ומתהדרות בשלל צבעים וצורות מפונפנות, הלביבות נותרו כפי שהיו ללא הוד והדר. רותי קינן החליטה שהשנה היא משדרגת את הלטקעס המקוריות, ומגישה לצידן לביבות אורז וגם לביבות בסגנון הודי מסולת

כמו בכל שנה, הגיע זמן הלביבות והסופגניות, אך בעוד שהסופגניות מקבלות בשנים האחרונות טיפול של VIP וזוכות להתהדר באינספור המצאות מפונפנות של שפים יצירתיים, הלביבות יושבות להן בשקט ומצפות לעקרות הבית שיגאלו אותן משממונן.

 

אז לצד הלטקעס, לביבות תפוחי האדמה המיתולוגיות, קבלו שתי הצעות פחות שגרתיות ללביבות, שאצלנו, לפחות, קנו להן אוהדים מושבעים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

לביבות האורז נולדו אצלי כדרך לנצל שאריות של אורז מבושל. המשפחה שלנו אוהבת אורז בכל מצב צבירה, וזו בדיוק הסיבה לכך שאני מכינה תמיד כמויות גדולות. את מה שנשאר מהארוחה אוכלים בכיף למחרת, לא חשוב עם מה. הפעם היה לי אורז לבן מהסוג שנקרא יסמין, והוא התאים בדיוק ללביבות האלה. אם אין לכם - שווה להכין אורז מבושל במיוחד, ורצוי להשתמש בזנים הקצרים או העגולים, אבל זה לא ממש עקרוני.

 

לביבות הסולת נלבבו מתוך מה שהיה תחת ידי, על פי מתכון הודי שנראה לי מעניין. מתברר שהן גם טעימות להפליא, קלות להכנה ולא דורשות המון התעסקות.

 

לביבות אורז

אפשר להשתמש בשאריות, ואפשר לבשל 1 כוס אורז ב-2 כוסות מים, בכל שיטה שתרצו, ולהכין במיוחד. התוצאה לא מאכזבת.

 

המצרכים (לכ-15 יחידות):

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן זית

2 כוסות אורז מבושל

2 גזרים מגוררים

2 ביצים

2 כפות קמח

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה (רצוי עם ציפוי אל דבק) מטגנים את הבצל ב-1 כף מהשמן, עד שהוא מזהיב קלות. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים למחבת שבה טוגן הבצל עוד כף מהשמן, ומחממים היטב. מעבירים כפות מהתערובת, משטחים ללביבות ומטגנים עד שמזהיב, משני הצדדים (3-2 דקות בכל צד). מטגנים במחזורים ומוסיפים מדי פעם מהשמן שנותר, לפי הצורך.
  3. מוציאים את הלביבות מהמחבת, ומספיגים על מגבות נייר. מגישים חם (אפשר לחמם מחדש בתנור או במיקרוגל).

 

לביבות סולת

המקור הודי, אבל אפשר לאלתר: במקום בגזר, אפשר להשתמש בדלעת או בקישואים. במקום בבצל - בכרישה. אפשר גם להחליף את הכוסברה בכל עשב תיבול אחר, ולשלוט בחריפות על ידי השמטת הפפריקה.

 

המצרכים (לכ-20 יחידות):

1/2 1 כוסות סולת

1/2 1 גביעים (300 מ"ל) יוגורט (רצוי 4 - 5%)

1 בצל קטן קצוץ

1 גזר גדול מגורר

1/2 כוס מים

1 כף כוסברה קצוצה

1 כפית נענע קצוצה

קורט כמון

פפריקה אדומה חריפה (לפי הטעם)

מלח, פלפל

מעט שמן לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. בקערה בינונית, מערבבים את כל החומרים מלבד השמן לתערובת אחידה. מניחים בצד ל-10 דקות.
  2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה גבוהה. מורחים אותה במעט שמן, ומנמיכים את הלהבה לבינונית. מעבירים כפות מהתערובת למחבת, ומשטחים ללביבות עגולות.
  3. מכסים את המחבת, מטגנים כ-2 דקות והופכים את הלביבות. מטגנים עוד 2 דקות בלי לכסות או עד שגם הצד השני מזהיב.
  4. מעבירים לצלחת, וממשיכים לטגן את כל התערובת. מגישים חם, עם יוגורט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לביבות אורז
צילום: ירון ברנר
מומלצים